Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Avojaloin - 10 elämää Karjalan kannaksella -kiertonäyttely Viipurissa ja Joutsenossa

Lappeenrannan kaupunki

Avojaloin - 10 elämää Karjalan kannaksella -kiertonäyttely Viipurissa ja Joutsenossa

Tiedote.
Julkaistu: 30.05.2016 klo 14:54
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan museoiden suositun suurnäyttelyn päähenkilöihin pääsee tutustumaan Avojaloin –kiertonäyttelyssä sekä Suomessa että Karjalankannaksella ja Pietarissa vuosien 2016 ja 2017 aikana.

Venäjänkielinen kiertonäyttely siirtyi Pietarista Viipuriin ja avautui Viipurin Alvar Aallon kirjastossa perjantaina 27.5.2016. Näyttely on nähtävissä siellä kesäkuun loppuun saakka. Myöhemmin kesällä näyttely jatkaa Koiviston (Primorsk) museoon.

Suomenkielinen kiertonäyttely aloittaa ympäri Suomea kulkevan kiertueensa Joutsenon kirjastosta, missä näyttely on esillä 1. – 29.6.2016. Joutsenosta näyttely siirtyy Imatran pääkirjastoon, missä se on esillä 1. – 27.7.2016. Tämän jälkeen näyttely suuntaa läntiseen Suomeen, ensin Salon Perniöön Uudenkirkon pitäjäjuhlille, ja sieltä Paimioon ja Muurlaan.

Kiertonäyttely pohjautuu Lappeenrannan museoiden toteuttamaan mittavaan, taide- ja kulttuurihistoriaa yhdistelevään näyttelyyn Avojaloin – 10 elämää Karjalan Kannaksella, joka oli esillä Etelä-Karjalan museossa ja Lappeenrannan taidemuseossa 26.4.2015 – 10.1.2016

Suuren suosion saaneesta näyttelystä tehtiin lainattava kiertonäyttelyversio, joka tutustuttaa katsojansa kymmeneen museonäyttelyssäkin esiteltyyn henkilöön ja heidän tarinoihinsa. Henkilöt ovat eri-ikäisiä naisia ja miehiä, eri puolilta Kannasta, eri yhteiskuntaluokista, erilaisista miljöistä.

Henkilöt ja heidän teemansa ovat:

kuvataiteilija Wäinö Kunnas – Elämä Viipurissa
säveltäjä Toivo Kuula – Kuolema Viipurissa
ylösottaja Hilda Käki – Ulkoilmakonttoristin avara toimisto
piikatyttö Hilma Ylä-Outinen – Seiso liikkumatta!
kauppias Emilia von Zweygberg-Grönroos – Veiperin kankaita detaljina ja grossina
Hullu-Jussin kuljettaja Heikki Pietiläinen – Radanrakentajan katse
etappimies Matti Ilonen – Salatein tavaraa ja aatetta
rajamaan komendantti Ilo Schroeder – Ankara portinvartija
igumenia Larisa – Työntäyteinen köyhyys
taiteilija-runoilija Jelena Guro – Herkät paljaat jalat
Lisäksi esitellään Kannaksen kesäasuntoja eli datsoja.

Kiertonäyttelyä täydentää kolmekielinen (suomi-englanti-venäjä) Aikamatka Kannakselle -verkkonäyttely, joka johdattaa syvemmälle näyttelystä tuttuihin teemoihin. Verkkonäyttely löytyy osoitteesta www.aikamatkakannakselle.fi.
Kiertonäyttelyn sisällöstä vastaavat Lappeenrannan museoiden Avojaloin -näyttelytyöryhmä ja näyttelyn käsikirjoittaja, kirjailija Anna Kortelainen.

Kuva: Venäjänkielinen Avojaloin -kiertonäyttely Aallon kirjastossa Viipurissa

Lisätietoja kiertonäyttelystä:

Venäjänkielinen näyttely:
Intendentti Satu Ståhlberg
satu.stahlberg@lappeenranta.fi, +358 40 579 5744

Suomenkielinen näyttely:
Amanuenssi Mona Taipale
mona.taipale@lappeenranta.fi, +358 40 563 7618

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs