Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Australia paketissa - suomalainen bussiseurue saapui Melbourneen

Rantapallo

Australia paketissa - suomalainen bussiseurue saapui Melbourneen

Tiedote.
Julkaistu: 15.03.2012 klo 15:19
Julkaisija: Rantapallo

Pikavuoro maailman ympäri -bussiseurueen viimeisin etappi saatiin päätökseen suomalaisjoukon ylitettyä maaliviivan Australian Melbournessa.

Bussimatkailu on kestävyyslaji

Kilometrejä bussin mittariin kertyi Australiassa lähes 10 000. Pikavuoron kuljettaja Jani Laine voi nyt huokaista helpotuksesta. Matkan aikana koettiin paitsi surffirannat ja Australian metropolit, myös maahantuloviranomaisten byrokratiakiemurat, peräkärryvarkaus sekä tuhansien kilometrien erämaat.

– Vaikeuksien kautta selvittiin voittoon. Kilometrejä kertyi todella paljon ja samoin matkan varrella tuli nähtyä paljon. Kaikki mukana olleet saivat varmasti hyvän kuvan Australiasta ja erityisesti sen mittasuhteista.

Lähes viisi kuukautta pikavuorotunnelmia kotijoukoille Pikavuoro maailman ympäri -blogin kautta raportoinut Rantapallon reportteri Kalle Jokinen odottaa jo kotiinpaluuta.

– Vielä ei edes käsitä, mitä kaikkea on viimeisten kuukausien aikana tullut tehtyä. Tällaisen reissun jälkeen kotiin ja arkeen palaaminen tuntuu absurdilta. Muu ei ole varmaa kuin se, että bussimatkustamisesta yritän pitää vähän taukoa, sanoo Jokinen.

Mitä kuuluu Ajokki Royalille?

Pikavuorolaisten yhteistaival 24-vuotiaan bussivanhuksen Ajokki Royalin kanssa katkesi Australian alkumetreillä ja matka halki mantereen tehtiin vuokrabussilla. Lainsäädännöllisten vastoinkäymisten jälkeen Ajokki jätettiin pohjoisen Darwiniin lepäilemään.

Nyt Ajokin lähtö Australiasta on viivästynyt Darwinin lähistöllä pyörineen syklonin takia, mutta bussin on tarkoitus jatkaa matkaa meriteitse Singaporeen vielä tämän viikonlopun aikana. Sieltä kippari Laine ja Ajokki suuntaavat matkan aimmalla etapilla tutuksi käyneelle korjaamolle Malesiaan.

– Tietysti harmittaa, ettei Ajokkia saatu ponnisteluista huolimatta tien päälle Australiassa, mutta tällaista on autoilu, toteaa Laine.

Sinnikkään kipparin hymy ei ole hyytynyt, vaikka viranomaiskiemuroiden lisäksi myös vuokrabussi Dingo aiheutti mittavat lisäkustannukset: Surfers Paradisessa varastettu peräkärry rokotettiin nimittäin Laineen omavastuusta.

Seuraavaksi kohti Koreaa

Pienen hengähdystauon jälkeen Pikavuoron matka jatkuu. Veteraanibussin maailmanvalloituksen on määrä päättyä Amerikkojen ja Afrikan jälkeen vasta vuonna 2014.

Vielä tänä vuonna Jani Laineen suunnitelmissa on matkata Thaimaasta Kambodzan, Vietnamin ja Kiinan kautta Koreaan, josta Ajokki laivataan Pohjois-Amerikkaan ensi kesää odottamaan.

Lisätietoja

Kuvat:
Pikavuorokippari Jani Laine Australiassa, Kuva: Rantapallo.fi/Kalle Jokinen
Pikavuoro Sydneyn Harbour Bridgeä ylittämässä, Kuva: Rantapallo.fi/Kalle Jokinen


Salon Tilausmatkat Oy

Kuljettaja Jani Laine
+61 40 223 7954
jani.laine@salontilausmatkat.fi 

Rantapallo Oy

Pikavuororeportteri Kalle Jokinen
040 524 9284
kalle.jokinen@rantapallo.fi

Pikavuoro maailman ympäri

Rantapallo.fi

Liitetiedostot

Suomen suosituin matkailusivusto Rantapallo.fi tarjoaa kaikki matkailijan verkkopalvelut yhdessä osoitteessa: kohdeoppaat, matkavinkit, alan uutiset, keskustelut, matkablogit sekä monipuoliset matkahaut. http://www.rantapallo.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs