Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Arkkitehtuuria Espan kesässä -ohjelma julkaistu

Arkkitehtuurin tiedotuskeskus

Arkkitehtuuria Espan kesässä -ohjelma julkaistu

Tiedote.
Julkaistu: 21.07.2015 klo 07:00
Julkaisija: Arkkitehtuurin tiedotuskeskus

Puiset Re-Creation -paviljongit Esplanadin puistossa tarjoavat kesäkulkijoille pienimuotoisen arkitehtuurielämyksen keskellä kaupungin vilskettä. Niiden yhteyteen tuotettu monipuolinen ohjelma kutsuu yleisöä pysähtymään arkkitehtuuria ja kaupunkia koskevien aiheiden pariin näyttelypaikalla ja lähiympäristössä.

Arkkitehtuuriohjelma Espalla jatkuu koko Re-Creation -näyttelyn aukioloajan 11.6 - 13.9.2015.
Se tarjoaa kaikenikäisille maksuttomia tapahtumia, joihin on yleisöllä vapaa pääsy. Katso koko kesän ohjelma.

Espan Marikahvilassa pidettävien kahvikeskustelujen vieraina ovat muun muassa professorit Wilhelm Helander, Riitta Nikula ja Laura Kolbe sekä opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen. Kahvilassa keskustellaan myös rakennusvalvonnasta, julkisesta taiteesta sekä arkkitehtuurin ja designin suhteesta.

Opastettujen arkkitehtuurikierrosten aihepiiri ulottuu Eliel Saarisesta ja Alvar Aallosta kaikkein uusimpaan arkitehtuuriin. Koululaiskierroksilla opetellaan hyödyntämään kaikkia aisteja. Paviljongeilla on myös pienimuotoisia työpajoja ja tapaamisia, joiden teemat vaihtelevat kaupunkisuunnittelusta majanrakennukseen. Lähiympäristöstä tutustutaan ravintola Brondan sisustussuunnitteluun ja Savoyn mehiläistarhaan sekä yrtti- ja vihannespuutarhaan. Kuorojen kierroksella kuullaan Helsinki-aiheisia lauluja ja Design-viikolla pidetään arkkitehtuuriklinikkaa. Kesän lopuksi julkistetaan arkkitehtuuriaiheisen valokuvakampanjan voittaja.

Puiset Re–Creation. The Resilience of Architecture -installaatiot ovat aikaisemmin olleet esillä Shenzhenin Arkkitehtuurin ja urbanismin biennaalissa ja Venetsian Arkkitehtuuribiennaalissa.

Arkkitehtuuria Espan kesässä -ohjelman ja Re-Creation -näyttelyn ovat tuottaneet yhteistyössä Arkkitehtuurin tiedotuskeskus ja Arkkitehtuurimuseo.

Kuvat: Aino Salmi ja Ugo Carmeni

Liitetiedostot

---------------------

Arkkitehtuurin tiedotuskeskus on arkkitehtuurin alan asiantuntija-, yhteistyö- ja välittäjäorganisaatio, jonka tehtävänä on vahvistaa arkkitehtuurin yhteiskunnallista näkyvyyttä ja vaikuttavuutta sekä edistää suomalaisen arkkitehtuurin tunnettuutta kotimaassa ja maailmalla. Toimintaa ylläpitää Arkkitehtuurikeskus ry, jonka jäseniä ovat keskeiset suomalaiset arkkitehtuurijärjestöt ja -organisaatiot.

www.archinfo.fi & (f) Archinfo & www.finnisharchitecture.fi & (f) Archinfo Finland

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs