Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Alma Heikkilän näyttely avautuu EMMAn Areenassa

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

Alma Heikkilän näyttely avautuu EMMAn Areenassa

Tiedote.
Julkaistu: 13.10.2015 klo 14:37
Julkaisija: EMMA - Espoon modernin taiteen museo

 

EMMA - Espoon modernin taiteen museon Areena-näyttelytilassa avautuu 14.10.2015 näyttely: Alma Heikkilä, koheesio, hiilivedyt, haapa, hakukone, kieli ja muut: Ne eivät mahdu ihmisen aikaan ja paikkaan.

Näyttely on kolmas ja viimeinen näyttely N=000˚-sarjasta, joka toteutetaan yhdessä pohjoisen taiteilijoita tukevan Kari Huhtamon Taidesäätiön kanssa.

Kuvataiteilija Alma Heikkilä (s.1984) työskentelee ja asuu Hyrynsalmella ja Helsingissä. Hän on valmistunut Kuvataideakatemiasta 2009. Teoksissaan Heikkilä pyrkii haastamaan kokijan suhteen materiaaliseen maailmaan, universumiin, toisiin lajeihin, tuntemattomaan, tieteeseen ja tekniikkaan sekä vallitsevaan ihmiskuvaan.

Näyttelyssä katsoja liikkuu osana Areenaan rakennettua kuusiosaista teosta, sen sisällä ja liepeillä, saavuttamatta teoksen samanaikaista kokonaiskuvaa. Teoksen ripustus kutsuu katsomaan suuria pintoja läheltä ja käsittelee ilmiöitä, jotka ovat kooltaan, nopeudeltaan tai etäisyydeltään suhteettomia ihmisen havainnoitavaksi tai ymmärrettäväksi, kuten biosfääri, ilmastonmuutos tai öljyyn pohjaava maailmanjärjestys. Näyttelyn nimi viittaa Timothy Mortonin kirjaan Hyperobjects: Philosophy and Ecology after the End of the World.

 

Näyttelystä EMMAn verkkosivuilla: http://www.emma.museum/areena_heikkila

 

Areena-näyttelytila on EMMAn näyttelytila, jonka tavoitteena on tarjota pysyvä esitystila kokeelliselle, paikkasidonnaiselle, poikkitaiteelliselle ja prosessimaiselle taiteelle sekä erilaisille yhteistyöprojekteille ja interventioille. Areena tarjoaa EMMAlle mahdollisuuden laajentaa yhteistyötä aktiivisten kotimaisten sekä kansainvälisten nuorten ja etabloituneiden taiteilijoiden sekä säätiöiden ja muiden organisaatioiden kanssa.

 

Lisätietoja:

Pilvi Kalhama, museojohtaja, EMMA

pilvi.kalhama@emma.museum  p. +358 40 533 4070

 

Katariina Lipsanen, asiamies, Kari Huhtamon Taidesäätiö

karihuhtamon@taidesaatio.com  p. +358 40 562 5231

 

Lehdistökuvat: http://kuvat.emma.museum/kuvat/Lehdistokuvat-Press/Areena/Alma+Heikkil%C3%A4/

Password: emmamuseum

 

Kari Huhtamon Taidesäätiön tarkoituksena on Kari Huhtamon taiteellisen perinnön vaaliminen ja pohjoisen taiteen edistäminen ja tunnetuksi tekeminen. Päämäärien toteutumisen edellytyksenä on yhteistyö muiden taide- ja kulttuurialan vaikuttajien kanssa. Säätiön keskeisimmät yhteistyöprojektit ovat seminaarien järjestäminen ja Pohjoisen Taiteilija –hanke.

EMMA - Espoon modernin taiteen museo on yksi Suomen merkittävimmistä taidemuseoista. EMMAn näyttelytilat on jaettu Saastamoisen säätiön taidekokoelman sekä vaihtuvien näyttelyiden kesken. EMMAn kokoelma- ja näyttelytoiminta profiloituu kotimaiseen ja kansainväliseen modernismiin, nykytaiteeseen sekä designiin. EMMA sijaitsee Espoon Tapiolassa Näyttelykeskus WeeGeellä.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs