Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Allergia- ja astmaliitto: Retki luonnon helmaan ehkäisee allergiaa

Allergia- ja Astmaliitto ry

Allergia- ja astmaliitto: Retki luonnon helmaan ehkäisee allergiaa

Tiedote.
Julkaistu: 05.06.2013 klo 10:43
Julkaisija: Allergia- ja Astmaliitto ry

Kansallinen allergiaohjelma kannustaa luonnonläheisyyteen, koska se ennaltaehkäisee ja siedättää allergioita. Allergia- ja astmaliitto muistuttaa, että allergisen on kesäretkillä kuitenkin hyvä varautua esimerkiksi pistiäisiin.

- Jos emme altistu luonnon mikrobeille, elimistömme alkaa luulla niitä vihollisiksi ja puolustautuu vaarattomia mikrobeja vastaan. Siksi luontoretki tai rikkaruohojen kitkeminen on erinomaista allergian ennaltaehkäisyä, sanoo allergianeuvoja Johanna Värmälä Allergia- ja astmaliitosta.

Allergia-asioissa on alettu korostaa luontoläheisyyttä Kansallisen allergiaohjelman myötä. Kädet multaan -ajatus kannustaa pysymään luonnon lähellä siitä vieraantumisen sijaan. Allergia- ja astmaliitto painottaa, että itseään ei pidä sairastuttaa siedättymisen nimissä.

- Luonnonläheisyys tai siedättyminen ei tarkoita sitä, että omaa terveyttä uhaten lähdetään ulkoilemaan, syömään äyriäisiä tai hoitamaan eläimiä. Voimakkaasti oireileva allergia vaatii lääkärin ohjeistuksen ja kunnollisen hoidon, ja sen siedätyshoito toteutetaan terveydenhuollossa, allergianeuvoja Johanna Värmälä Allergia- ja astmaliitosta toteaa.

Allergisen muistilista kesäretkelle

• Jos arvioit saavasi allergiaoireita luonnon helmassa, ota antihistamiinitabletti jo ulos lähtiessäsi. Näin estät tai lievennät oireita etukäteen.
• Jos sinulla on adrenaliini-injektori vakavan allergisen reaktion varalta, pidä se aina mukana. Tarkista, kestääkö käyttämäsi injektorilääke hellettä ja varmista sen käyttökelpoisuus. Injektori on käyttökelpoinen, jos käyttöpäivämäärä on voimassa ja adrenaliinissa ei ole sakkaa eikä sen väri ole muuttunut.  
• Pujon siitepöly ei leviä kauas ja siksi oman pihapiirin kitkemisestä on apua pujoallergian oireisiin. Koivun siitepölyssä asia on toisin: lähipuun kaataminen ei auta, koska koivun siitepöly kantautuu ulkomailta saakka.
• Heinien siitepölylle allergisen on nyt aika tarkistaa lääkekaappi: ovatko antihistamiinit sekä kortisonipohjaiset nenäsuihkeet ja allergiaan tarkoitetut silmätipat vielä voimassa? Jos aloitit keväällä allergialääkityksen koivuallergiaan, voit jatkaa samalla lääkityksellä heinien siitepölykauden yli. Allergialääkkeet ovat turvallisia käyttää koko siitepölykauden ajan.
• Tuoksuvat pensaat ja kukat kuten sireeni ja pioni voivat aiheuttaa oireita tuoksuyliherkille.  
• Pidä herkkurasiat suljettuina retkellä, jotta pistiäiset eivät ilmaannu apajillesi. Pistiäiset voivat aiheuttaa allergiselle vakavan reaktion, joka vaatii sairaalahoitoa.

 

Lisätietoja toimituksille:  
Allergianeuvoja Johanna Värmälä, p. 040 1522 024.
Koulutuspäällikkö, allergianeuvoja Anne Vuorenmaa,  p. 040 558 3714.

Tiedottaja Elina Demir
P. 040 544 9728, email: tiedotus@allergia.fi

Allergia- ja Astmaliitto ry jäsenyhdistyksineen on valtakunnallinen terveysjärjestö, jonka perustehtävänä on allergiaa ja astmaa sairastavien terveyden edistäminen.

- Parannamme allergiaa ja astmaa sairastavien elämänlaatua.
- Toimimme asiantuntevana allergia- ja astmatietouden jakajana.
- Toimimme aktiivisena yhteiskunnallisena vaikuttajana ja kantaaottavana edunvalvojana.
- Kannustamme allergiaa ja astmaa sairastavia ja heidän läheisiään järjestäytymään.

Liitolla on jäsenyhdistyksiä kautta maan. Tervetuloa mukaan toimintaan!

www.allergia.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs