Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Aitoja makuja Keski-Suomesta tarjoillaan Herkkujen Suomessa Helsingissä 21.–23.8.2014

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Aitoja makuja Keski-Suomesta tarjoillaan Herkkujen Suomessa Helsingissä 21.–23.8.2014

Tiedote.
Julkaistu: 15.08.2014 klo 13:16
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Herkkujen Suomi -lähiruokatapahtuma järjestetään nyt jo neljännen kerran pääkaupungin sydämessä. Tapahtuma kokoaa Helsingin Rautatientorille yli sata lähiruoan tuottajaa ja valmistajaa 21.–23.8.2014. Keski-Suomesta on tarjolla toinen toistaan kutkuttavampia makuelämyksiä – tuottajien itsensä esitteleminä. 

Keski-Suomen maakuntaosastolla, E-teltassa ja avotulipaikalla, loimutetaan saarijärveläisiä Lihatrion nuotiomakkaraa ja Roppilaxin kirjolohta. Palan painikkeeksi voi nauttia nokipannukahvit. Esillä ovat  Säilyke-Herttua lihasäilykkeet, Teemu Peltosen käsityönä valmistelut, Teemun BBQ-, Chili- ja kotimaisen sadon kausikastikkeet sekä kolmen tilallisen lihatalon, Lihatrion valmistama kypsä Rillipihvi sekä nakit ja makkarat. Evääksi voi vielä napata mukaan Keuruun Perinneleipurien leivinhiivattoman saaristolaisleivän tai erilaisia piirakoita.

Keski-Suomen keittiömestarit tarjoavat torstain 21.8. ja perjantain 22.8. maistiaismenuja, joihin on koostettu herkullinen valikoima keskisuomalaisia tuotteita. Keskisuomalaiset nousevat myös perjantaina lavalle esittelemään maakunnan makuja ja elintarvikeyrittäjyyttä.

Keskisuomalaisten elintarvikevalmistajien osallistumista tukee Jyväskylän ammattikorkeakoulun Ruokaketjuilla kasvuun -koulutushanke. Hankkeen rahoittaa Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta. Keittiömestarien osallistumisen kustantaa Keski-Suomen liitto.

Herkkujen Suomi -lähiruokatapahtuman järjestävät tuottajajärjestöt MTK ja SLC, Ruoka Suomi -verkosto, Aitoja makuja II -hanke, Pienpanimoliitto ja Lammin Sahti. Tapahtumassa vieraili viime vuonna yli 64 000 kävijää.

Herkkujen Suomi on avoinna Helsingin Rautatientorilla torstaina 21.8. (Taiteiden yö) klo 16–21.30, perjantaina 22.8. klo 11–20 ja lauantaina 23.8. klo 10–18. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Lue lisää:

Herkkujen suomi

Twitter:@HerkkujenSuomi

Lisätietoja:
Sari Mäkinen-Hankamäki, Herkkujen Suomen maakuntakoordinaattori, 040 551 4503, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Ruokaketjuilla kasvuun –hanke, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, liiketoimintayksikkö

 

 

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
FM, Communication Specialist
+358 50 433 8011
etunimi.sukunimi@jamk.fi
www.jamk.fi

www.facebook.com/jamk.fi

Jyväskylän ammattikorkeakoulu | JAMK University of Applied Sciences

Rajakatu 35 | FI-40200 Jyväskylä, Finland

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs