Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » 40-vuotias Ravintola Näsinneula uudistui

Särkänniemen Elämyspuisto

40-vuotias Ravintola Näsinneula uudistui

Tiedote.
Julkaistu: 12.04.2011 klo 12:09
Julkaisija: Särkänniemen Elämyspuisto

Ravintola Näsinneulan avaamisesta tulee vappuna kuluneeksi 40 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi ravintola Näsinneulan ravintolasalin sisustus uudistui kokonaan, ja uutta ilmettä löytyy myös näköalakerroksesta. Ravintolan suunnittelusta vastasi palkitun arkkitehdin Pervin Imaditdin vetämä Arkval Arkkitehdit Oy. Ravintola Näsinneula ja Näsinneulan näkötorni avautuvat asiakkaille jälleen tiistaina 12.4.2011.

Näsinneulan uudistyössä tavoiteltiin ajatonta tyylikkyyttä, jota tilaan tuotiin esimerkiksi maanläheisillä värisävyillä. Tornin pyöreä muoto ja ikkunoista avautuvat maisemat antoivat oman lisänsä suunnittelutyöhön. Ravintolan sisustuksessa, tilanjakajissa ja lattiassa näkyvä kuviointi on päretöihin viittaavaa korinpohjapunontaa, joka tuo mukaan suomalaista henkeä. Kunnostustöiden aikana kiinnitettiin myös erityistä huomiota esteettömyyteen, ja liikkumista ravintolaan parannettiin erikoishissillä. Myös energiatehokkuutta parannettiin vaihtamalla esimerkiksi ravintolan katossa sijaitsevat 1274 lamppua led-valoihin.

Ravintolan suunnittelusta vastasi arkkitehti Pervin Imaditdin vetämä Arkval Arkkitehdit Oy, joka on ollut mukana useiden kansainvälisten huippuravintolatilojen suunnittelussa.

Ravintolasalin uudistus tukee myös Ravintola Näsinneulan ruokafilosofiaa, jossa korostuu maanläheisyys, luonnonmukaisuus ja lähiruuan merkitys. Juhlavuoden kunniaksi ruokalistalla nähdään päivitettyjä versiota ravintolan klassikkoruuista 40 vuoden ajalta. ”Toteutamme loppuvuoden aikana kolme klassikkomenua, joissa jokaisessa tuodaan kyseiselle aikakaudelle tyypillisiä piirteitä ja ruokia, mutta modernisti”, kertoo Ravintola Näsinneulan keittiömestari Eeva Kokko. Klassikkomenujen sarjan aloittaa ”Nousukausi –menu”, joka tuo ravintolaan tuulahduksen 1970-lukua.

Näsinneula avattiin yleisölle 28.4.1971. Torni on siitä saakka ollut Tampereen maamerkki. Toiminta on ollut monipuolista, tornissa on sijainnut niin kaupungin suosituin yökerho kuin rullaluisteluratakin.  Ravintolatoiminta siirtyi Tampereen Särkänniemi Oy:lle vuonna 1995, minkä jälkeen ravintola on 15 vuoden määrätietoisella työllä saavuttanut paikkansa Suomen huippuravintoloiden joukossa.

Lisätiedot:

Anne Uurasjärvi,  johtaja (ravintola‐, myymälä‐, peli‐ ja näkötorniliiketoiminnat), p. 0207 130 250 tai anne.uurasjarvi@sarkanniemi.fi

  

Liitetiedostot

Tampereen Särkänniemi Oy on vuonna 1966 perustettu osakeyhtiö. Särkänniemen Elämyspuisto muodostuu Tampereen Särkänniemi Oy:n kuudesta nähtävyyskohteesta sekä Tampereen kaupungin hallinnoimasta Sara Hildénin taidemuseosta. Lisätiedot Särkänniemen Elämyspuistosta ja yrityksestä www.sarkanniemi.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs