Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Markkinointi » Yksityisten mökkien vuokrauksesta kasvua Varsinais-Suomen matkailuun

Visit Turku

Yksityisten mökkien vuokrauksesta kasvua Varsinais-Suomen matkailuun

Tiedote.
Julkaistu: 11.02.2016 klo 10:00
Julkaisija: Visit Turku

Tanskalainen Novasol aloittaa yksityisomistuksessa olevien loma-asuntojen vuokraustoiminnan Varsinais-Suomessa. Euroopan markkinoilla toimiva Novasol hoitaa mökkien vuokrauksen lisäksi myös niiden markkinoinnin laajentaen näin saariston saavutettavuutta matkailukohteena.

Yhtiön Suomen toimintojen markkinoinnista vastaa aiemmin suunnistajana tunnettu Minna Kauppi.

Yhtiö avasi toiminnan tammikuun alussa Mikkelissä. Varsinais-Suomi valikoitui seuraavaksi alueeksi tiheän mökkikannan ansiosta. Vuonna 2014 Varsinais-Suomessa mökkejä on tilastoitu olevan seuraavasti: Kaarinassa 790, Kemiönsaarella 4706, Kustavissa 3000*, Naantalissa 4589, Paraisilla 8570, Salossa 7000, Taivassalossa 2000*, Turussa 2500* ja Uudessakaupungissa 3900*. (Tähdellä * merkityt tilastot vuodelta 2013.)

Novasolin tavoitteena on saada tämän vuoden aikana Suomessa palvelun piiriin 100 mökkikohdetta ja seuraavana vuonna jo kolminkertainen määrä. Euroopassa Novasolilla on tällä hetkellä 40 000 kohdetta 29 maassa ja vuosittain 16 miljoonaa käyttäjää.

Uudet matkailijat lisäävät saariston elinvoimaa

Visit Turun matkailujohtaja Anne-Marget Hellén näkee Novasolin toiminnan avaavan saariston uudelle asiakaskunnalle ilman uusia investointeja.

- Osa mökeistä on osittain tyhjillään parhaaseen sesonkiaikaan. Mökkien tuominen vuokraustoiminnan piiriin ja olemassa olevan omaisuuden hyödyntäminen on myös kansantaloudellisesti järkevää. Lisäksi vuokraustoiminnan kautta mökkikanta pysyy hyvässä kunnossa, Hellén sanoo.

Vuokramökkien lisääntyminen ja niiden aktiivinen markkinointi tuo Suomen saariston paremmin sekä kotimaisten että kansainvälisten matkailijoiden saavutettaville. Matkailijamäärien kasvun odotetaan lisäävän myös saariston kaikkien muiden palveluiden kysyntää oleellisesti.

Lisätiedot:

Novasol, markkinointipäällikkö Minna Kauppi, p. 040 736 7596
Visit Turku, matkailujohtaja Anne-Marget Hellén, p. 050 5590 499

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs