Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Markkinointi » Visuaalinen demo edistää liikeidean nopeampaa rahoittamista ja myyntiä

Oulun ammattikorkeakoulu

Visuaalinen demo edistää liikeidean nopeampaa rahoittamista ja myyntiä

Tiedote.
Julkaistu: 25.03.2013 klo 08:39
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Visuaalinen ja nopea demo on aloittelevalle yritykselle erinomainen tapa havainnollistaa idea uudesta tuotteesta tai sovelluksesta. Esimerkiksi mobiilisovelluksesta tehty, joitakin toiminnallisuuksia sisältävä ja visuaalisesti näyttävä demo eli esittelyversio kertoo tuotteesta paljon enemmän kuin pelkkä diaesitys.

Markkinointiasiantuntijan osaamisen hyödyntäminen demon luomisessa nopeuttaa liikeidean myyntiä tai rahoituksen saamista. Visuaalista demoa voi esitellä rahoittajalle tuotekehitysrahan saamiseksi tai toiselle yritykselle oman sovelluksen myymiseksi. Demon avulla voi myös tarjota uutta sovellusta Internetin myyntikanaville, kuten App Store, Google Play ja Windows Marketplace.

Oululainen kompastuu teknologiaan

Oulu ja oululaiset ovat tunnettuja teknologiaosaamisestaan, mutta se voi olla myös kompastuskivi uutta yritystä perustettaessa ja ensimmäistä tuotetta kehitettäessä. Viime vuosien murrosvaihe on synnyttänyt Oulun seudulle useita uusia yrityksiä ja hyviä liikeideoita. Pienen aloituspääoman vuoksi tuotekehitysvaiheesta olisi tärkeää päästä nopeasti eteenpäin.

Keskimäärin yritys tekee töitä puoli vuotta, ennen kuin se saa luotua tuotteestaan esittelyversion, jossa teknologiset toiminnallisuudet ovat yleensä jo mahdollisimman pitkälle vietyjä. Tämä kehitystyö tapahtuu yrityksen omalla kustannuksella, joten pitkän kehitystyövaiheen aikana ei synny lainkaan tuloja. Tästä on tullut kynnyskysymys erityisesti pienille ja aloittaville yrityksille, joiden taloustilanne voi olla jo pahasti miinuksella siinä vaiheessa, kun varsinainen toiminta, tuotekehitys ja myynti vasta pääsisivät käyntiin. Yritys voi pahimmassa tapauksessa kuolla ennen tuotekehitysrahan tai myyntitulon saamista.

Toisaalta demo voi toimia myös ostamisen tukena henkilöille, joilla ei ole vahvaa teknologiataustaa. Nämä henkilöt voivat demon avulla määritellä haluamaansa tuotetta, sovellusta tai tietojärjestelmää huomattavasti paremmin jo tilausvaiheessa. Esimerkiksi kuntapäättäjät voivat demon avulla määritellä, mitä toiminnallisuuksia ostettavan palvelun tulee sisältää.

Visuaalisen ja nopean demon toteutus vaatii graafisen suunnittelijan ja ohjelmoijan yhteistyötä, yhteisen rajapinnan löytämistä ja ymmärrystä molemmilta vaaditusta työpanoksesta. Sovelluskehittäjä voikin mainiosti hyödyntää suunnittelemansa sovelluksen demon luomisessa esimerkiksi mainostoimiston osaamista.

Oamk pureutuu ongelmaan

Oulun seudun ammattikorkeakoulun (Oamk) ViND – Visuaaliset ja nopeat demot -hanke kouluttaa yrityksiä demojen pariin. Hanke järjestää Business Kitchenissä (Torikatu 23, Oulu) perjantaina 26.4. klo 8.30 alkaen tietoiskun, jossa pitkän uran Nokialla tehnyt oululainen teknologiajohtaja Seppo Salow kertoo demojen ideologiasta. Salow on ollut mukana kehittämässä muun muassa Daisy-päiväkotijärjestelmää, joka on hyödyntänyt nopeiden demojen luomia etuja. Media voi haastatella Seppo Salow’ta, 050 550 1677.

ViND-hanketta rahoittavat Euroopan unionin Sosiaalirahasto Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen kautta, Oulun kaupunki ja Oamk.

Lisätietoja

Kaisa Korpela, projektipäällikkö, 050 359 9840, kaisa.korpela@oamk.fi

oamk.fi/vind

Liitetiedostot

Oulun seudun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Meillä on noin 9 000 opiskelijaa ja 800 työntekijää. Toimimme Oulussa, Oulaisissa ja Raahessa. Lisäksi projektiluonteista toimintaa on useilla paikkakunnilla Pohjois-Suomessa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs