Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Markkinointi » Väitös Oulun yliopistossa: Liiketoimintamalleja pitää kehittää, mutta myös osata käyttää monipuolisesti

Oulun yliopisto

Väitös Oulun yliopistossa: Liiketoimintamalleja pitää kehittää, mutta myös osata käyttää monipuolisesti

Tiedote.
Julkaistu: 03.02.2014 klo 11:08
Julkaisija: Oulun yliopisto

Teknologian kaupallistaminen ja kannattavan liiketoiminnan luominen ei ole helppoa. Epäonnistumisia selitetään usein vääränlaisella liiketoimintamallilla. Liiketoimintamallin käyttöä ymmärretään kuitenkin yllättävän vähän.

Väitöskirjassa on tutkittu kuinka organisaatiot käyttävät liiketoimintamallejaan. Liiketoimintamalli nähdään analyyttisena työkaluna, jota toimijat voivat käyttää kehittäessään, tuottaessaan ja markkinoidessaan uusia teknologiaa hyödyntäviä palveluja.

Tutkimus osoittaa, että liiketoimintamallia voidaan käyttää monilla tavoin. Sitä voidaan käyttää verkostomaisen liiketoiminnan nykyhetken rakenteen kuvaamiseen ja sen vakauttamiseen. Sillä voidaan myös luoda ja välittää liiketoiminnan tulevaisuuden visiota. Liiketoimintamallilla voidaan ohjata organisaatioiden, yritysverkostojen ja markkinoiden toimintaa sekä luoda yhteistä ymmärrystä toimijoiden välillä menneestä, nykyhetkestä ja tulevaisuudesta. Tutkimus paitsi tarkentaa liiketoimintamallin käsitettä verkosto- ja markkinanäkökulmista, myös lisää ymmärrystä yritysverkostojen muodostamisesta sekä markkinoiden muokkaamisesta.

- - -

Kauppatieteiden maisteri Teea Palo väittelee Oulun yliopistossa 7.2.2014. Markkinoinnin alaan kuuluvan väitöskirjan otsikko on Business model captured? Variation in the use of business models (Liiketoimintamallin käytön moninaisuus). Vastaväittäjänä toimii professori Luis Araujo (Lancaster University Management School, Englanti) ja kustoksena professori Jaana Tähtinen. Väitöstilaisuus alkaa Linnanmaalla Arina-salissa (TA 105) kello 12.

- - -

Väittelijän oppiarvo ja nimi:
Kauppatieteiden maisteri Teea Palo

Syntymäaika ja -paikka:
1982 Enontekiö

Yo-tutkintovuosi ja -koulu:
2002 Enontekiön lukio

Perustutkintovuosi ja yliopisto:
2006 Oulun yliopisto

Nykyinen työpaikka:
Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu, markkinoinnin yksikkö
0294 480 000

Tiedekunta ja laitos:
Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu, markkinoinnin yksikkö
0294 480 000

Väitöskirjan URL: http://jultika.oulu.fi/Record/isbn978-952-62-0343-0

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs