Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Markkinointi » Tyhjiä liiketiloja, jes!

Suomen Nuorkauppakamarit ry

Tyhjiä liiketiloja, jes!

Artikkeli.
Julkaistu: 30.04.2015 klo 09:26
Julkaisija: Suomen Nuorkauppakamarit ry

Positiivisella suhtautumisella ja rohkeudella kokeilla saavutetaan parhaimmillaan talouskasvua koko Suomeen. Pop-up Turku toteuttaa muutosmyötärintaa välittämällä tyhjiä liiketiloja yrittäjien ja yhteisöjen kivijalkakaupoiksi.

Nuorkauppakamarilaiset ovat ottaneet asiakseen levittää muutosmyötärintaa suomalaiseen asenneilmapiiriin.

– Puhumme muutosmyötärinnasta. Se tarkoittaa, että suhtaudutaan positiivisesti muutokseen ja sen tuomiin mahdollisuuksiin, toteaa Suomen Nuorkauppakamarit ry:n kansallinen puheenjohtaja Johanna Lundán.

Muutos on ainoa tapa kehittyä ja menestyä.

– Uudistuminen nähdään haasteellisena. Liike-elämän näkökulmasta uudistuminen on kuitenkin ainoa keino, jolla päästään tekemään taloudellista tulosta.

Lundán väittääkin, että Suomessa ollaan kulttuurillisesti hyvin jumiutuneita vanhoihin tapoihin toimia, useissa elimissä – paikkakunnilla, yhteisöissä, työpaikoilla, poliittisessa päätöksenteossa. Prosessit ovat hitaita ja rattaisiin vielä lyödään helposti kapuloita.

– Tämän johdosta mitään uutta ei tapahdu, koska muutosta ei päästä edes kokeilemaan. Siksi maa ei nyt pärjää niin hyvin, kuin se voisi, Lundán uskoo.

 

Rohkeina nousuun

Muutosvastarinnan haasteeseen on ratkaisuna muutosmyötärinta. Nuorkauppakamareilla on resepti muutosmyönteisyyden jalkauttamiseen.

– Korostetaan onnistumisia ja ollaan rohkeasti rohkeita. Mahdollisuuksiin tulee tarttua, kun ne ovat kohdalla tai ne lipuvat ohi.

Pop-up Turku on mainio muutosmyötärinnan ilmentymä. Tyhjenneet liiketilat kaupunkikeskustoissa on useista näkökulmista nähty ongelmana; kivijalkakauppa näivettyy ja keskustan syke hiipuu. Turun Nuorkauppakamari otti asiaan positiivisen suhtautumistavan.

– He näkivät muutoksen mahdollisuudet, iloitsee Lundán.

Muutosmyötärinta-asenteella johdetaan parhaassa tapauksessa Suomen talouskasvu kiitoon.

– Jos nykyhetkeen ollaan tyytymättömiä, ei asia muutu, jos jatkamme tyytymättömänä oloa. Pitää kokeilla rohkeasti. Mikään ei muutu, ellei mitään tehdä eri tavalla.

 

Pop-up Turku luo kuhinaa – ja parhaimmillaan uusia yrittäjiä

Elävän liiketilan ylläpitäjäksi on nyt lyhyt matka. Turun nuorkauppakamarilaisten Pop-up Turku -hanke on luonut matalan kynnyksen yrittäjyyskokeilulle.

– Ydinkeskustassa sijaitsevien Pop-up -liiketilojen käyttö on mahdollista 1–7 päivän ajan, ilmaiseksi, Turun Nuorkauppakamarin yhteiskuntasuhteista vastaava kehitysjohtaja Joonas Suominen iloitsee.

Kuhinaa kaupunkikeskustaan luodaan yksinkertaisella konseptilla. Turun nuorkauppakamarilaiset ovat tehneet liiketilojen kiinteistönomistajien kanssa yhteistyösopimuksen, jonka puitteissa tilat luovutetaan veloituksetta hankkeen käyttöön. Web-portaalista halukas toimija voi hakea liiketilan käyttäjäksi.

– Pop-upit ovat oiva vaihtoehto kivijalkakaupan kokeilulle, esimerkiksi verkkokauppaa pitävälle toimijalle.

Toimialaa ei ole rajattu vaan pop-up liikettä voi pitää niin itsenäinen design-alan yrittäjä kuin kansainvälinen konsernikin. Kiinnostuneita yhteydenottoja on Suomisen mukaan ollut ”toistasataa”.

– Haluamme palvella ydinkeskustaa ja aiheuttaa ihmisvirtaa. Pop-up Turku -brändi on otettu hyvin vastaan ja yrittäjätkin ovat kyselleet, mitä he voisivat tehdä auttaakseen.

Uudistushenkisyyttä syntynyt. Suurin vaikutus tähän mennessä on ollut kiinnostuksen herääminen. Liiketilojen omistajille on konkretisoitunut, että ”jotain hyvää on tekeillä”. Suominen maalailee hankkeen unelmalopputulosta.

– Olemme saaneet nostettua tietoisuutta kaupunkikeskuksesta ainakin hetkellisesti, ja liiketilat saavat näkyvyyttä. Jollain aikavälillä toivomme, että liiketilojen omistajat saisivat kivijalkakokeilijoista uusia vuokralaisia. Aivan upeaa on, jos hankkeen avulla syntyy uusia yrityksiä. Pop-up Turussa on siis monta voittajaa, Suominen summaa.

 

Nuorkauppakamari on kansainvälinen alle 40-vuotiaden jäsentensä kehittymis- ja johtamiskouluttautumisjärjestö sekä kontaktiverkosto. Kehitämme yhteiskuntaa ja johtajuutta paremman tulevaisuuden turvaamiseksi.

Suomen Nuorkauppakamarit ry on perustettu vuonna 1957. Varsinaisia jäseniä noin 2 500 ja yhdessä alumnien noin 5 000. Globaalisti Nuorkauppakamari toimii 115 maassa, yli 200 000 jäsenen voimin.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs