Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Markkinointi » Tutkimus: Sähköpostimarkkinointi reilussa kasvussa

Adobe

Tutkimus: Sähköpostimarkkinointi reilussa kasvussa

Tiedote.
Julkaistu: 18.09.2015 klo 10:35
Julkaisija: Adobe

Uuden Adobe Digital Index -tutkimuksen mukaan yritysten käyttämien markkinointikanavien määrä on kasvanut kahdessa vuodessa jopa 10 prosenttia. Mainostajat tavoittelevatkin asiakkaitaan ja käyttäjiään yhä useammilla eri kanavilla. Tutkimustulokset osoittavat, että sähköpostimarkkinointi toimii parhaiten erityisesti vanhojen asiakkaiden kohdalla ja että sähköpostimarkkinoinnin käyttö on kasvanut kahdeksan prosenttia. Adobe analysoi tutkimusta varten 1,3 biljoonaa käyntiä yli 10 000 verkkosivulla kahden ja puolen vuoden aikana.

Adoben tutkimuksessa havaittiin, että kuluttajien tavassa käyttää markkinointikanavia ei ilmennyt suurta muutosta työpöytäkoneiden ja kannettavien välillä. Sen sijaan älypuhelinkäyttäjien hakuihin perustuvien verkkosivukäyntien määrä on kasvanut jopa 76 prosenttia. Mobiilihaku onkin korvaamassa suoran liikenteen verkkosivuille, joka on laskenut jopa 40 prosenttia. Muutos on seurausta siitä, että kuluttajat kaipaavat helpointa tapaa löytää sisältöä ja mobiiliselaimet houkuttelevat käyttämään hakutoimintoa.

Sähköpostimarkkinointi kahdeksan prosentin kasvussa

Sähköpostimarkkinointi on kasvanut vuodesta 2013 kahdeksan prosenttia niin mobiililaitteilla kuin pöytäkoneilla. Lisäksi se tarjoaa parhaan mahdollisuuden muuntaa verkkoliikenne myynniksi. Adoben tutkimustuloksista selviää, että sähköpostimarkkinointi keräsi eniten vanhoja asiakkaita: aiemmin ostaneiden asiakkaiden osuus oli jopa 11 prosenttia. Display-mainonnalla tavoitetusta liikenteestä jopa 7,5 prosenttia koostui aiemmin ostaneista asiakkaista. Lisäksi vanhat asiakkaat ostavat jopa kuusi kertaa todennäköisemmin kuin muut mainonnalla tavoitetut. Mainostajien tulisikin priorisoida mainostamista aikaisemmin sivustolla käyneille.

”Yrityksillä on käytössään entistä enemmän markkinointikanavia asiakkaiden tavoittamiseen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että perinteiset markkinointikeinot menettävät arvonsa. Tästä osoituksena on sähköpostimarkkinoinnin kahdeksan prosentin kasvu. Sähköpostilla on myös merkittävä rooli, kun yritykset pyrkivät muuttamaan markkinoinnin myynniksi ja vahvistamaan asiakasuskollisuutta, sanoo Adobe Marketing Cloud -ratkaisuiden Pohjoismaiden markkinointipäällikkö Malin Bodolla.

Tietoa tutkimuksesta

Adobe Digital Index -tutkimuksessa tarkasteltiin mainoksilla hankittuja verkkosivukäyntejä Iso-Britanniassa, Saksassa, Ranskassa ja Yhdysvalloissa. Tutkimus kattoi useita digimarkkinoinnin keinoja: suoran liikenteen verkkosivulle (esim. linkin tai nettiosoitteen kirjoittamisen kautta), haut, sosiaalisen median, sähköpostimarkkinoinnin ja display-mainonnan. Tulokset perustuvat yli 1,3 biljoonaan anonyymisti kerättyyn verkkosivukäyntiin yli 10 000 verkkosivulla kahden ja puolen vuoden ajalta.

Lue lisää Adoben CMO-blogista

 

Lisätietoja antavat:

Adobe Systems Nordic
Jes Schyum
+45 26 70 46 70
jes.schyum@adobe.com

Hill+Knowlton Strategies
Sami Stormbom
+358 50 442 2301
sami.stormbom@hkstrategies.com

Adobe muuttaa maailmaa digitaalisilla kokemuksilla. Lisätietoja: www.adobe.com/fi 

© 2015 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe and the Adobe logo are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs