Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Markkinointi » Tampereen Messut -konserni teki ennätystuloksen

Tampereen Messut

Tampereen Messut -konserni teki ennätystuloksen

Tiedote.
Julkaistu: 10.12.2013 klo 18:18
Julkaisija: Tampereen Messut

ENSI VUONNA ON LUVASSA YHÄ LAAJEMPI KATTAUS TAPAHTUMIA 

(Liitteenä on Tampereen Messut -konsernin tiedotteen lisäksi Tampereen Messu- ja Urheilukeskus Oy:n tiedote) 

Tampereen Messut -konsernin vuosi 2013 onnistui erinomaisesti. Konserni teki ennätystuloksensa ja  liikevaihto kasvoi 9,8 miljoonasta eurosta 10,8 miljoonaan euroon. Liikevoitto tulee olemaan yli miljoona euroa. Konserniin kuuluvat Tampereen Messut Oy:n lisäksi omana yksikkönä toimiva Tampereen Kokouspalvelu sekä tytäryhtiöt Tavicon Oy, Finland Events Oy ja Finland Restaurants Oy – Finnresta. Vuoden 2014 alusta lähtien tytäryhtiö Finland Events Oy sulautuu osaksi Tampereen Messut Oy:tä. Konserni toimii jatkossa saman katon alla, sillä kokous- ja kongressialalla toimivat Tampereen Kokouspalvelu sekä Tavicon Oy muuttavat tammikuussa 2014 Tampereen keskustasta Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen. Ensi vuodesta on tulossa yhä vilkkaampi tapahtumavuosi.

– Vuosi 2013 tuo konsernille ennätystuloksen, mikä on hieno saavutus taloudellisesti haastavina aikoina. Toteutimme 17 messutapahtumaa. Uutuuksia olivat kotona viihtymisen messutapahtuma KotiVisio ja kansainvälinen kaivosteknologian ammattimessutapahtuma EuroMining, joka kokosi 191 näytteilleasettajaa 11 maasta. Messuvieraita saapui 40 maasta, joten uusi kansainvälinen tapahtuma löysi paikkansa Tampereelta. Kaivosmessujen myötä otimme käyttöön syyskuussa valmistuneen E-hallin, joka osoitti syksyn aikana toimivuutensa monipuolisena tapahtumahallina. TähtiAreenaksi nimetty halli toimi estradina myös kahdelle isolle konsertille, jotka myös järjestimme. Niiden suosio osoitti, että uudelle konserttipaikalle riittää kysyntää. Laajentuneiden, nykyaikaisten tilojen ansiosta olemme yhä varteenotettavampi järjestäjä tavoitellessamme Tampereelle suuria kansainvälisiä ammattimessuja sekä isoja kuluttajatapahtumia. Ensi vuoden ohjelmassa on yhä enemmän messuja. Lisäksi koko konsernille on tiedossa vilkas tapahtumavuosi kokousten, kongressien, konferenssien, seminaarien, yritystapahtumien, asiakastilaisuuksien ja konserttien merkeissä, kertoo toimitusjohtaja Hannu Vähätalo Tampereen Messut Oy:stä.


TähtiAreena toi kaivattua lisätilaa tapahtumille – messujen lisäksi konsertit kiinnostivat

Tampereen Messut Oy järjesti v. 2013 yhdeksät ammattimessut ja kahdeksat kuluttajamessut. Kevään kuluttajamessuja olivat Asta Rakentaja, Keräily Kevät sekä Hevoset. Ammattimessuista keväällä järjestettiin Sähköverkot ja Tietoverkot, Sportec, Greentec, Gymtec ja Fysiotec sekä Logistiikka. Uusi EuroMining avasi komeasti syyskauden. Vuoden odotetuin ammattitapahtuma Alihankinta sai sopivasti 25-vuotisjuhliinsa kaivattua lisätilaa uuden hallin myötä ja kasvoi uusiin ennätysmittoihinsa. Suuri yleisö pääsi ensi kertaa tutustumaan E-halliin uudessa kotona viihtymisen messutapahtumassa KotiVisiossa, Tampereen Taidemessuilla ja Keräily Syksy -tapahtumassa. Suomen Kädentaidot ja samaan aikaan pidetty Kivi ja Koru olivat suurin kuluttajamessutapahtuma, jonka Tampereen Messut Oy on järjestänyt.

Vuoden 2013 messut houkuttelivat yhteensä 112 425 kävijää ja 3213 näytteilleasettajaa. Näyttelypinta-alaa oli kaikkiaan 54 523 neliötä (v. 2012: 18 messut, 138 092 kävijää, 3260 näytteilleasettajaa, 50 977 neliötä). Asiakastyytyväisyysluvut olivat kävijöiden osalta 95,3 prosenttia ja näytteilleasettajien osalta 83,3 prosenttia (v. 2012: kävijät 93 prosenttia, näytteilleasettajat 90 prosenttia). Kevään Asta Rakentaja ja Hevoset saavuttivat sadan prosentin näytteilleasettajatyytyväisyyden. Messuilla pidettiin yhteensä 49 seminaaria, 58 kokousta sekä 369 tietoiskua, työnäytöstä tai muuta vastaavaa ohjelmanumeroa.

Lisäksi toteutettiin kaksi konserttia, joissa esiintyivät Anna Puu, Cheek, Eppu Normaali, Junttu & Krutsin, Leningrad Cowboys & The Russian Air Force Choir sekä PMMP. Loppuunmyyty Tampere Live kokosi TähtiAreenalle lokakuussa 3100 kuulijaa ja Tampere X-mas marraskuussa pari tuhatta konserttivierasta.


Vuonna 2014 on ennätysmäärä kuluttajatapahtumia, kansainvälisiä ammattimessuja ja uutuuksia

Vuosi 2014 tarjoaa laajan kattauksen tapahtumia, joiden joukkoon mahtuu myös uusia messuja. Tampereen ammattikorkeakoulun ja Puusuutarit ry:n kanssa yhteistyössä toteutettava Asta Rakentaja laajenee uuteen E-halliin. Samaan aikaan pidetään Keräily Kevät (14.–16.2.). Suomen suurin hevosalan messutapahtuma Hevoset (5.–6.4.) laajenee niin ikään A-hallin lisäksi E-halliin. Kevät huipentuu Supermessuihin (11.–13.4.), joka kokoaa yhteen neljä suosittua tapahtumaa ja yhden uutuuden. Suositut Puutarha-messut, Kotimaan Matkailumessut, Tampereen Viinimessut ja  Kirja-teema-alue saavat rinnalleen uuden moottoripyörien ja moottoripyöräilyn Tampere Bike Show -tapahtuman. Luvassa on todellinen kevätkarnevaali, joka tarjoaa jokaiselle jotakin.

Tampereen Messut Oy:n järjestämät konsertit saavat myös jatkoa keväällä. Tampere Live 2014 tuo lauantaina 29.3.2014 TähtiAreenalle Kolmas Nainen -yhtyeen, Juha Tapion ja Anssi Kelan. Liput ovat jo myynnissä Lippupalvelussa. Toinen konsertti on tarkoitus toteuttaa syksyllä.

Kaksipäiväisenä toteutettavat KotiVisio-messut, Tampereen Taidemessut ja Keräily Syksy aloittavat syyskauden jo poikkeuksellisen aikaisin elokuun lopussa (30.–31.8.). Syksy jatkuu vahvasti kansainvälisten ammattimessujen merkeissä. Teollisuuden ykkösmessutapahtuman Alihankinnan (16.–18.9.) ja puhtausalan tunnetun ammattimessutapahtuman Finncleanin (30.9.–2.10.) lisäksi toteutetaan elintarvike- ja pakkausalan ammattilaisille suunnattu tapahtumakokonaisuus. Kansainväliset elintarvikealan ammattimessut NordicFood ja uusi kansainvälinen pakkausalan ammattimessutapahtuma NordicPack (8.–10.10) lupaavat merkittäviä synergiahyötyjä näiden alojen ammattilaisille. Tampereen perinteiset turvallisuusmessut esittäytyvät ensi vuonna aiempaa kansainvälisempänä ja laajempana turvallisuusalan tapahtumana. Uudella nimellä EuroSafety toteutettava turvallisuusalan tapahtuma saa rinnalleen Työhyvinvointi-messut sekä Pohjoismaiden suurimman hitsausalan messutapahtuman Nordic Welding Expon (5.–7.11.). Messuvuosi päättyy tuttuun tapaan kuluttajamessujen suursuosikkiin Suomen Kädentaidot -messuihin (14.–16.11.).


Kannattava konserni siirtyy saman katon alle – Finland Events Oy sulautuu emoyhtiöön

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen uuteen E-halliin valmistui loppusyksystä myös Logistiikkakeskus, jossa on varastotilojen lisäksi tuotanto- ja toimistotiloja. Uusissa tiloissa toimivat Tampereen Messut Oy:n tytäryhtiö Finland Events Oy sekä alihankkijat Creacut Oy, Expotec Oy, Messumatto Oy ja Messusähkö Oy. Tampereen Kokouspalvelu ja Tavicon Oy muuttavat saman katon alle Tampereen Messut Oy:n kanssa tammikuussa 2014. Näin koko konserni toimii jatkossa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Konsernin toiminta oli v. 2013 kannattavaa kaikilta osin. Omana yksikkönä toimivalla Tampereen Kokouspalvelulla oli voimakas kasvun vuosi liikevaihdon ollessa noin 0,6 milj. euroa. Suurimpia tapahtumia olivat Pohjoismainen yleislääkärikongressi (1200 osallistujaa), kansainvälinen maahanmuuttoalan Metropolis-konferenssi (500 osallistujaa), Korkeakoulujen valtakunnalliset IT-päivät (520 osallistujaa) ja PedaForum-päivät (320 osallistujaa). Tampereen Kokouspalvelu toimii myös Congress Network Finland ry:n sihteeristönä. Kansainvälisiä kongresseja, valtakunnallisia kokouksia, koulutuspäiviä, seminaareja ja muita tapahtumia riittää hyvin myös ensi vuonna.

Tavicon Oy:n liikevaihto v. 2013 oli 0,4 milj. euroa. Yritys järjesti 16 kongressia, joissa oli kaikkiaan 4646 osallistujaa. Suurimpia tapahtumia olivat EPS 2013, The 45th European Physical Society Conference on Plasma Physics (612 osallistujaa) ja XXXVIII Sädeturvapäivät (709 osallistujaa). Suurin osa kongresseista pidettiin Helsingissä tai Espoossa, mutta myös Oulussa, Lappeenrannassa, Mikkelissä ja Tampereella. Suuria kongresseja ensi vuonna ovat muun muassa ISRRT:18, röntgenhoitajien maailmankongressi 12.–15.6. Helsingissä (noin 1200 osallistujaa) ja EUROMIT 2014, International Meeting on Mitochondrial Pathology 15.–19.6. Tampereella (noin 800 osallistujaa). Lisäksi merkittävä iso tilaisuus Taviconille ja koko konsernille on Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa pidettävät Valtakunnalliset Yrittäjäpäivät 24.–25.10. (noin 2500 osallistujaa). Taviconin kongresseissa on arviolta noin 6800 osallistujaa ensi vuonna.

Finland Events Oy:n liikevaihto v. 2013 oli 0,9 milj. euroa. Yritys toteutti eri puolilla Suomea toimiville asiakasyrityksille 32 erilaista projektia, kuten henkilöstö- ja asiakastilaisuuksia, markkinointi- ja lanseerausprojekteja, avajaisia, seminaareja, gaalatilaisuuksia ja messuosastoja. Toiminta-ajatuksena on toteuttaa asiakkaille erilaisia tilaisuuksia, tapahtumia ja markkinoinnillisia operaatioita avaimet käteen -periaatteella sijainnista riippumatta. Vuonna 2010 perustettu tytäryhtiö on päätetty sulauttaa osaksi Tampereen Messut Oy:tä vuoden 2014 alusta lähtien. Tavoitteena on tehostaa toimintoja ja tapahtumien sisäistä yhteistyötä entisestään. Finland Eventsille on budjetoitu 30 prosentin kasvu vuodelle 2014. Yksikön vetäjäksi jää nykyinen toimitusjohtaja Tommi Saarela.

Finland Restaurants Oy – Finnresta vastaa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen ravintolatoiminnasta. Yritys tuottaa ravintolapalveluja ja kokouspaketteja kaikille TESCin tapahtumajärjestäjille sekä catering-palveluja. Yhtiön liikevaihto v. 2013 oli 2,2 milj. euroa. Syksyllä käyttöönotettu E-halli merkitsi Finnrestalle myös uuden modernin keittiön sekä ravintola Barcelonan valmistumista. Uudessa ravintolassa voidaan palvella tilaisuudesta riippuen 250–360 asiakasta. Tilat ovat tuoneet myös uusia tapahtumia ja tilaisuuksia. Finnrestan keittiöpäällikkö Jaakko Riikonen valittiin tänä vuonna Suomen Kokkimaajoukkueeseen.


Lisätietoa tapahtumista Tampereen Messujen mediapankista: www.epressi.com


LISÄTIEDOT: www.tampereenmessut.fiwww.tesc.fi

Tampereen Messut -konserni / Tampereen Messut Oy:

Hannu Vähätalo, toimitusjohtaja, p. 0500 620 806,
hannu.vahatalo(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133,
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi

Tampereen Kokouspalvelu: www.tampereconference.fi
Leena Sulonen, kongressipäällikkö, p. 0500 621 525,
leena.sulonen(a)tampereconference.fi

Tavicon Oy: www.tavicon.fi
Anja Hakkarainen, toimitusjohtaja, p. 0400 832 000,
anja.hakkarainen(a)tavicon.fi

Finland Events Oy: www.finlandevents.fi
Tommi Saarela, toimitusjohtaja, p. 044 504 4550,
tommi.saarela(a)finlandevents.fi

Finnresta: www.finnresta.fi
Olli Tokoi, toimitusjohtaja, p. 050 329 5265,
olli.tokoi(a)finnresta.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs