Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Markkinointi » Suomi näyttäytyi kansainvälisessä mediassa teknologia- ja muotoilumaana

Finnfacts

Suomi näyttäytyi kansainvälisessä mediassa teknologia- ja muotoilumaana

Tiedote.
Julkaistu: 04.03.2015 klo 09:52
Julkaisija: Finnfacts

Suomalainen kasvuyrittäjyys ja muotoiluosaaminen kiinnostivat kansainvälistä mediaa vuonna 2014. Finnfactsin järjestämien mediavierailujen pohjalta julkaistiin ulkomaalaisissa medioissa yli 200 juttua, joiden kautta tavoitettiin jopa 280 miljoonaa median seuraajaa.

­­­­Finnfactsin avulla suomalaiseen osaamiseen tutustui viime vuonna 136 toimittajaa 17 eri maasta. Yli 60 prosenttia heidän tuottamistaan uutisista käsitteli suomalaisia yrityksiä ja organisaatioita myönteisesti tai melko myönteisesti. Loput käsittelivät aiheita neutraalisti. 

ICT-osaaminen kestosuosikki, design palasi valokeilaan

– Kansainvälistä mediaa kiinnostaa erityisesti startup-yritykset, joihin yleensä liittyy vahvaa ICT-osaamista. Tämä vahvuusalue mielletään usein Nokian myötä syntyneeksi ja nähdään nykyisin Suomen voimavarana. Erityisesti viime kesänä järjestetyt koodauksen MM-kisat herättivät laajaa huomiota ja loppusyksystä Slush oli jälleen vahvasti esillä, Finnfactsin Communications Manager Katja Anttila toteaa.

Anttilan mukaan myös suomalainen design kiinnostaa laajasti Euroopassa ja erityisesti Aasiassa. Tämä näkyi Habitare-messujen yhteydessä järjestetyllä mediavierailuilla, jonne kaikki halukkaat toimittajat eivät mahtuneet mukaan.

Venäjän poliittinen ja taloudellinen tilanne ei suoranaisesti näkynyt suomalaisyritysten Finnfactsin kautta saamassa medianäkyvyydessä. Viime vuonna eniten mediaosumia tuli nimittäin juuri Venäjältä ja toiseksi eniten Kiinasta. Kärkimaiden joukossa olivat myös Japani, Yhdysvallat ja Iso-Britannia.

Suomalaisyritysten viesti oikeille kohderyhmille

Miltei puolet uutisista julkaistiin talouslehdissä sekä ammatti- ja asiantuntijalehdissä. ICT- ja teknologiamediat veivät näkyvyydestä myös ison siivun.

– Kutsumme mediavierailuille toimittajia pääasiallisesti talous- ja asiantuntijalehdistä, jotta suomalaisten yritysten viesti kulkeutuisi oikeille kohderyhmille. Myös paikallislehdillä voi olla suuri merkitys, jos toimittaja tulee alueelta, jossa jollain suomalaisyrityksellä on toimipiste ja siten vaikutusta alueen työllisyyteen ja talouteen, kertoo Finnfactsin Communications Manager Jyri Lintunen.

Finnfacts jatkaa tänä vuonna panostusta talous- ja asiantuntijamedioihin järjestämällä mediavierailuja, joissa käsitellään muun muassa suomalaista ruokaa ja elintarvikevientiä, cleantech-osaamista, terveysteknologiaa ja koulutusta. 

 

Lisätietoa:

Katja Anttila
Communications Manager, Venäjä
+358 40 162 7663
katja.anttila@tat.fi

Jyri Lintunen
Communications Manager, Kiina
+358 40 564 6708
jyri.lintunen@tat.fi

 

Kuvia toimituskäyttöön: https://flic.kr/s/aHsk8ot4zW

Kooste Finnfactsin toiminnan pohjalta syntyneistä kansainvälisistä artikkeleista:

https://storify.com/Finnfacts

Finnfacts tekee tunnetuksi suomalaista osaamista. Vaikutamme ja viestimme kansainvälisen median kautta sekä verkossa. Tuomme vuosittain Suomeen noin 200 ulkomaista toimittajaa tutustumaan suomalaiseen osaamiseen ja yrityksiin. Tuomme yritysten ääntä kuuluviin Team Finlandin maakuvaviestinnässä. Kerromme hyviä uutisia Suomesta Good News from Finland -sivustolla. Olemme osa Taloudellista tiedotustoimistoa (TAT), johon kuuluu myös T-Media. www.finnfacts.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs