Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Markkinointi » Suomalaisten matkailijoiden ykkössuosikit: New York, Lontoo ja Thaimaan Phuket

A-lehdet Oy

Suomalaisten matkailijoiden ykkössuosikit: New York, Lontoo ja Thaimaan Phuket

Tiedote.
Julkaistu: 06.10.2016 klo 09:23
Julkaisija: A-lehdet Oy

Jo kolmatta kertaa tehty vuotuinen Mondo Top 50 -kysely on selvittänyt suomalaisten mielestä parhaat matkakohteet ja -palvelut vuonna 2016. Arvioitavana olivat kaupungit, rannat, kotimaankohteet, hotellit ja lentoyhtiöt. Mondo Top 50 -kysely on Suomen suurin säännöllinen, median tekemä matkailukysely. Arvioita eri kohteista matkailijat tekivät peräti 20 000 kappaletta.

Kaupunkikohteiden voittaja oli nyt kolmatta vuotta peräkkäin New York, joka saa matkailijoilta kiitoksia muun muassa kulttuuritarjonnastaan, ravintoloistaan ja ostosmahdollisuuksistaan. ”New York on vain jokaisen koettava kerran elämässään”, kertoo eräs kyselyyn vastannut. Perässä seurasivat Lontoo, Rooma ja Pariisi, ja näistä Lontoo on kyselyn mukaan nousemassa suosiossa New Yorkin rinnalle.

Rantakohteissa Thaimaan Phuket on noussut kovaa vauhtia: viime vuonna kahdeksanneksi yltänyt kohde on nyt ykkönen. Phuket on ollut kauan suomalaisten suosiossa, ja nyt sen palveluita kehutaan yhä paremmiksi. Samoin kiinnostus Indonesian Baliin kasvaa. Listalta löytyvät myös tutut Turkin Alanya, Kreikan Kreeta ja Meksikon Playa del Carmen. Uusina rantakohdelistalle ovat tulleet Kreikan Santorini ja Italian Gardajärvi.

 

Kotimaankohteissa Helsinki on pitänyt ykkössijansa, ja Tampere ja Turku ovat nekin kärjessä. Uutta on Kuusamon seudun vahva nousu, sekä Turun saariston rengastien ponnahdus listalle: luontoa ja saaristotunnelmaa yhdistelevä reitti päihittää suomalaisten arvioiden mukaan monet isommat kohteet.

Parhaaksi lentoyhtiöksi matkailijat ovat äänestäneet Turkish Airlinesin, joka on ottanut ykkössijan myös kahtena edellisenä vuotena. Icelandair on vahvassa nousussa – uutena listalla, ja heti kakkossijalla.

Katso täydellinen tuloslista osoitteesta mondo.fi/top50

 

Mondo Top 50 -kysely on matkailulehti Mondon vuosittainen suuri matkakysely ja mittari suomalaisten matkailutottumuksille. Verkkokyselyssä matkailijat arvioivat viimeisen vuoden aikana tekemänsä matkat. Mondo Top 50 toteutettiin 1.4.–31.7.2016, ja arvioita kyselyssä annettiin jopa 20000. Tuloksessa kokonaisarvosana ja kohteen sijoitus listalla muodostuvat sen saamien pisteiden painotetusta keskiarvosta.

 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt

A-lehdet Oy, Mondon toimituspäällikkö Pekka Hiltunen, pekka.hiltunen@a-lehdet.fi, puh. 040 775 3434

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs