Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Markkinointi » Suomalaiset ruotsalaisia kiinnostuneempia asiakaspalvelusta sosiaalisen median välityksellä

GoExcellent

Suomalaiset ruotsalaisia kiinnostuneempia asiakaspalvelusta sosiaalisen median välityksellä

Tiedote.
Julkaistu: 24.01.2012 klo 09:26
Julkaisija: GoExcellent

Pohjoismaiden johtavan contact center – palveluiden tarjoajan, GoExcellentin, teettämän tutkimuksen mukaan suomalaiset odottavat ruotsalaisia innokkaammin saavansa asiakaspalvelua sosiaalisen median, kuten esimerkiksi Facebookin välityksellä. Molemmissa maissa haluttiin erityisesti paikallisliikenteen palvelevan asiakkaitaan myös sosiaalisen median kautta. 13 % suomalaisista vastaajista toivoi myös verottajan tuovan asiakaspalvelunsa uusiin kanaviin.

Suomalaiset ovat selvästi ruotsalaisia kiinnostuneempia saamaan asiakaspalvelua sosiaalisten medioiden kautta (56 % vs. 45 %). – Moderni asiakaspalvelu hyödyntää tehokkaasti kaikkia mahdollisia yhteydenpitokanavia, toimitusjohtaja Jakob Skand GoExcellentistä kertoo. – Asiakkaan tulee saada valita yhteydenottotapansa. Yhä useammin se on esimerkiksi Facebook. Tärkeätä on myös huomata, etteivät nämä uudet välineet ole enää vain nuorten etuoikeus. Mielenkiintoista on myös se, että julkiset palvelut nousevat listalla korkealle. Julkishallinnoltakin odotetaan siis entistä parempaa ja joustavampaa asiakaspalvelua.

Suomalaiset vastaajat asettivat palveluiden saatavuuden sosiaalisessa mediassa seuraavaan tärkeysjärjestykseen:

 1. Paikallisliikenne
 2. Vähittäismyyntiketjut
 3. Matkatoimistot
 4. Laajakaista- ja puhelinoperaattorit
 5. Pankit ja posti
 6. Matkapuhelinoperaattorit
 7. Veroviranomaiset
 8. Vakuutusyhtiöt, MaksuTV-operaattorit                     
 9. Autokorjaamot

 

Ruotsalaiset puolestaan seuraavasti:

 1. Paikallisliikenne
 2. Pankit ja posti
 3. Laajakaista- ja puhelinoperaattorit
 4. Matkapuhelinoperaattorit
 5. Vähittäiskaupat, veroviranomaiset, matkatoimistot kutakuinkin samalla sijalla
 6. MaksuTV-operaattorit
 7. Vakuutusyhtiöt
 8. Autokorjaamot

 

 

Ikäryhmien välillä ei havaittu merkittäviä eroja, paitsi että suomalaisista ikäluokka 56–70 -vuotiaat oli merkittävästi muita halukkaampia saamaan asiakaspalvelua sosiaalisessa mediassa pankeilta ja postista sekä veroviranomaisilta ja vastaavasti merkittävästi vähemmän kiinnostunut suurten vähittäismyyntiketjujen palveluista. 21% tästä ikäryhmästä kaipaisi pankkien ja postin asiakaspalvelua sosiaaliseen mediaan ja 18% veroviranomaisten palveluja. Sosiaalinen media ei siis ole vain nuorten temmellyskenttää.

Ruotsissa yhtä selkeitä eroja ei ollut havaittavissa. Sukupuolen ja asuinpaikan vaikutus vastauksiin oli hyvin pieni kummassakin maassa.

Tutkimus tehtiin sähköpostihaastatteluna. Vastaajat edustavat kaikkia ikäryhmiä ja maantieteellisesti eri alueita. Ruotsissa kyselyyn vastasi 1121 henkilöä, Suomessa 1110. Tutkimuksessa kysyttiin, minkä tyyppisiä palveluita vastaajien mielestä tulisi löytyä myös sosiaalisesta mediasta ja kartoitettiin heidän haluaan käyttää näitä palveluita, mikäli niitä olisi tarjolla. Tutkimuksen toteutti tutkimustoimisto Cint GoExcellentin toimeksiannosta.

 

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Jakob Skand, GoExcellent Finland, jakob.skand@goexcellent.com,
puh. 044 311 0045
Head of Communications Markku Tuominen GoExcellent Finland, markku.tuominen@goexcellent.com, puh. 044 784 0066

 

GoExcellent Group on contact center-palveluihin erikoistunut, pohjoismainen yritys. 25 miljoonaa vuotuista asiakaskohtaamista, 90 miljoonan euron liikevaihto, 13 palvelukeskusta ja 2500 työntekijää ovat tehneet siitä yhden Pohjoismaiden suurimmista contact center -asiantuntijoista. GoExcellentin asiakaskuntaan kuuluvat mm. Canal Digital, DNA, Fortum, PlusTV, Viasat, RiksTV ja Telia. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Solnassa, Tukholman ulkopuolella. Yhtiöllä on palvelukeskuksia Kööpenhaminan, Helsingin, Oslon ja Tukholman lisäksi yhdeksällä muulla paikkakunnalla Suomessa ja Ruotsissa. Suomessa GoExcellent työllistää noin 1200 henkeä Helsingissä, Kouvolassa, Lahdessa, Jyväskylässä, Pietarsaaressa ja Taivalkoskella. Edistämme toimeksiantajiemme menestystä tukemalla työntekijöitämme hyvällä koulutuksella, toimivilla prosesseilla ja parhailla teknisillä työvälineillä. www.goexcellent.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs