Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Markkinointi » Sami Seliö F2-ratamoottoriveneiden MM-osakilpailuun 10.-12.6.2016 Peurungassa

Peurunka

Sami Seliö F2-ratamoottoriveneiden MM-osakilpailuun 10.-12.6.2016 Peurungassa

Tiedote.
Julkaistu: 15.02.2016 klo 13:19
Julkaisija: Peurunka

F1-veneiden kaksinkertainen maailmanmestari Sami Seliö osallistuu ensi kesäkuussa Laukaan Peurungalla ajettavaan F2-veneiden Suomen MM-osakilpailuun. Seliö ajaa Laukaassa italialaisen BaBa-venetehtaan uutta F2-luokan venettä. Suomalaismestarin tavoite on saalistaa kotivesiltä MM-osakilpailuvoitto.

Edellisen kerran Seliö nähtiin F2-veneen ratissa vuonna 2000 Porvoon Haikossa, jossa hän sijoittui luokan Pohjoismaiden mestaruusosakilpailussa neljänneksi. Seliö ei aio aliarvioida vastustajiaan.

– Meillä on voittoon tarvittavat palaset olemassa, mutta eri asia on, onko palapeli kesäkuun 12. päivä täydellisesti kasassa? Tähän tietysti pyrimme. Kysymyksessä on yksittäinen kilpailu ja kaikki sen ympärillä on tiimillemme uutta, Seliö muistuttaa.

– Alle 15-vuotiaille kuljettajille suunnattu Sami Seliö Junior Team on toiminut menestyksellisesti jo useiden vuosien ajan. Junioriluokan jälkeen seuraava askel on F4s-venesarja, josta ennen F1-luokkaa ajetaan kokemusta vielä F2-veneluokasta. Olemme jo vuosien ajan toimineet F4s-luokassa, joten meillä on uuden F2-luokan veneen myötä vastedes tie auki aina ykkösiin asti.

Toki Seliö ei Laukaassa aio ajella terveisiä vaan kilpailla tosissaan MM-osakilpailun voitosta.

– Suomalaiskuljettajalle on tärkeätä voittaa kotivesillä. Vastaan tulee erittäin kokeneita ammattilaiskuljettajia. Uskon että löydämme Peurungan kisaan nopeat potkurit ja saamme säädettyä veneen voittovauhtiin. En päästä heitä helpolla. Oli alla sitten ykkönen tai kakkonen, aina ajetaan voitosta, Seliö lupaa.

Kansainvälinen moottoriveneliitto U.I.M. (Union Internationale Motonautique) on myöntänyt Suomelle järjestettäväksi historian ensimmäisen Formula 2 ratamoottoriveneiden maailmanmestaruusosakilpailun kaudella 2016. Tämä on erittäin merkittävää koko lajille Suomessa, mutta myös todella odotettu ja tervetullut tapahtuma Peurunkaan joka sijaitsee Laukaassa, n. 25 min. ajomatkan päässä Jyväskylästä. Venekilpailu tulee olemaan suurin kansainvälinen tapahtuma Laukaassa ja MM-rallien jälkeen merkittävin kansainvälinen moottoriurheilutapahtuma Keski-Suomessa.

Formula 2 MM-sarja on osanottajamäärältään maailman suurin ratamoottoriveneiden sarja. Kaudella 2015 kovatasoiseen sarjaan on osallistunut 27 kuljettajaa 12 eri maasta. Formula 2 katamaraaniveneet käyttävät vähäpäästöisiä Mercuryn 200 hevosvoimaisilla Optimax-perämoottoreita. Minimipaino kalustolle kuljettajineen on 513 kg ja huippunopeudet hipovat jopa 190 km/h. On suuri kunnia saada nämä vesien sankarit vieraaksemme.
Veneet nähdään radalla monta kertaa.

Lisätietoja tapahtumasta:

Milla Sohlström
Kilpailunjohtaja
040 7051706
milla.sohlstrom@f2finland.fi

Juha Knööppi 
Palvelujohtaja, kylpylähotelli ja ravintolat, Peurunka
020 7516740 
juha.knooppi@peurunka.fi

Markus Nenonen 
Toimitusjohtaja, Saunarekka
0500 189280 
markus.nenonen@saunarekka.fi

Liitetiedostot

Kylpylähotelli Peurunka sijaitsee Keski-Suomessa, Laukaassa, n. 20 min ajomatkan päässä Jyväskylästä. Peurunka on tänä päivänä yksi suurimmista suomalaisista yksityisistä hotelleista. Vuonna 2011 kylpylä ja liikuntatilat uudistettiin kokonaan. Investointiin käytettiin noin 13 miljoonaa euroa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs