Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Markkinointi » Saaristomatkailun kehittämiseen lisäpanoksia

Turun ammattikorkeakoulu

Saaristomatkailun kehittämiseen lisäpanoksia

Tiedote.
Julkaistu: 17.06.2016 klo 10:46
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Turun ammattikorkeakoulun koordinoimalle DefenceArch-hankkeelle on myönnetty 2,5 vuoden rahoitus EU:n Central Baltic-ohjelmasta. Hankkeen tarkoituksena on kehittää lähes hyödyntämättömistä Turun, Ahvenanmaan ja Tukholman saaristoalueella sijaitsevista puolustushistoriallisista jäänteistä vetovoimaisia, kestävän kehityksen mukaisia matkailukohteita.

Maailman suurin saaristo, sen luonto, kulttuuriperintö sekä saaristolainen elämäntapa kiinnostavat matkailijoita, mutta varsinkin aluetta tuntemattomat kokevat, että saaristosta on vaikea valita itseä kiinnostavat kohteet. Ulkomaalaisia matkailijoita haittaa erityisesti vieraskielisen informaation vähäisyys niin tiedonhaun kuin vierailunkin aikana.   

Puolustushistoriasta matkailuelämyksiä

Hankkeen pilottikohteina ovat Gålön vanha Ruotsin armeijan hylkeiden koulutuskeskus, Ahvenanmaan Bomarsundin linnoitusraunioiden alue sekä Turun saaristossa Örön saaren eteläkärjen puolustusrakenteet ja Korpoströmin sotahistorialliset vaiheet. Hankkeen päätavoite on lisätä kohteiden tunnettuutta, kasvattaa elämysarvoa ja matkailutuloa. Käytännössä hanke tulee näkymään useammalla kielellä toteutettavina tarinallisina digitaalisina sisältöinä markkinointiviestinnässä ja kohteissa, opasteiden ja kulkureittien rakentamisena sekä vanhojen puolustusrakenteiden korjaamisena.

Turun ammattikorkeakoulu tuo kehittämiseen monialaista osaamista mm. matkailun, sisältömarkkinoinnin, digitaalisen markkinoinnin, historian, palvelumuotoilun, kestävän kehityksen, saavutettavuuden ja korjausrakentamisen osaamisalueilta.

 

─ Partnereina saaristomatkailukohteiden osalta ovat Metsähallitus, Visit Åland, Skärgårdssiftelse Stockholm sekä Åbolands Skärgårdssiftelse, kertoo matkailupalveluiden lehtori Telle Tuominen

 

Työpajoissa, testauksissa ja markkinointitilaisuuksissa osallistetaan matkailijoita, paikallisia asukkaita ja yrittäjiä, sekä matkailualan eri toimijoita lähimaakunnista.

 

Maanalaisilla bunkkereilla ja tarinoilla lisäarvoa matkailijalle

Kohteiden tarpeet vaihtelevat ja siten myös kehittämisen painopisteet. Örö kätkee sisäänsä runsaasti puolustusrakenteita, joita matkailijat eivät tänä päivänä vielä näe.

─ Hankkeessa tullaan avaamaan matkailijoille eteläkärjen maanalaisia bunkkereita ja käytäviä, toteaa Esko Sorakunnas Metsähallituksesta

Alueen kokemista tulevat helpottamaan näköalatorni sekä uudet, turvalliset reitit. Hankkeessa panostetaan myös nuorisoryhmien leiripalveluiden parantamiseen.

­─ Monikieliset videot ja äänitteet alueen historiasta tulevat palvelemaan eri maista tulevia matkailijoita ja vahvistavat Korpoströmin vetovoimaa niin kulttuuri- kuin luontomatkailukohteenakin, toteaa Åbolands Skärgårsstiftelsenin Micaela Jansson

Lisätietoja

lehtori Telle Tuominen

telle.tuominen@turkuamk.fi

p. 044 9074960

 

Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia. #ExcellenceInAction

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs