Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Markkinointi » Partiolaiset ja Hämeenlinna kehittävät Evon aluetta yhteisvoimin

Linnan Kehitys Oy

Partiolaiset ja Hämeenlinna kehittävät Evon aluetta yhteisvoimin

Tiedote.
Julkaistu: 10.03.2016 klo 11:00
Julkaisija: Linnan Kehitys Oy

Hämeenlinnan kaupunki, Linnan Kehitys Oy ja Suomen Partiolaiset – Finland Scouter ry ovat allekirjoittaneet monivuotisen puitesopimuksen Evon nuorisoleirialueen kehittämisestä. Yhteistyössä päästään tositoimiin ensimmäistä kertaa ensi kesänä, kun partiolaisten Roihu-suurleiri kerää Evolle yhteensä 17 000 osallistujaa, joista 3000 tulee ulkomailta. Leiri tulee näkymään heinäkuun viimeisellä viikolla myös Hämeenlinnan katukuvassa. 

Kumppanuuden tavoitteena on edistää Metsähallituksen omistaman Evon leirialueen käyttöä ja elinvoimaisuutta. Aluetta kehitetään palvelemaan entistä paremmin erikokoisten tapahtumien järjestämistä ja erilaisten käyttäjien tarpeita.  

- Hämeenlinnan keskeinen sijainti Suomen väestöllisessä keskipisteessä on erinomainen etu isojen tapahtumien järjestämisessä. Suomen ensimmäinen Kansallinen kaupunkipuisto perustettiin Hämeenlinnaan vuonna 2001 ja vuodesta 2012 Hämeenlinna on ollut Unicef-kumppanikaupunki. Nämä kaksi asiaa kertovat sen, että Hämeenlinna arvostaa luonnon moninaisuutta, nuorison osaamista, aktiivisuutta ja kansainvälistä yhteisöllisyyttä – asioita, jotka ovat myös partiotoiminnan kulmakiviä, toteaa apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo.

- Hämeenlinnan kaupunki on ilahduttavasti nähnyt sekä Evon alueen merkityksellisyyden että partion tekemän tärkeän työn. Voimme iloksemme todeta, että yhteistyömme tulee hyödyttämään monia eri tahoja laajalla rintamalla, Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Anna Munsterhjelm kertoo.                                                                     

Yhteistyön myötä kootaan valmiita palvelukokonaisuuksia, joiden avulla tapahtuman toteuttajan odotukset ja hämeenlinnalaisen elinkeinoelämän sille tarjoamat mahdollisuudet kohtaavat. Käytännössä yhteistyö toteutuu Suomen kaikkien aikojen suurimman partioleirin Roihun yhteydessä, kun Evolle kokoontuu heinäkuussa 17 000 partiolaista Suomesta ja ympäri maailmaa.  

Solmittu sopimus edesauttaa merkittävästi Roihu-leirin käytännön järjestämistä. Yhteistyö tulee näkymään esimerkiksi Roihun vierailupäivänä, jolloin leirin väkimäärä kasvaa 30 000 henkilöön. 10 000 vierailijaa näkyvät laajalti myös muualla Hämeenlinnan seudulle. Lisäksi osa leiriläisistä ja kansainvälisistä osallistujista vierailevat Hämeenlinnassa myös osana leirin ohjelmaa.

- Roihu-suurleiri on oiva esimerkki tapahtumista, joita aktiivisesti haemme Hämeenlinnaan. Vierailuviikonloppu on varsinainen superviikonloppu, joka näkyy ja kuuluu eri puolilla Hämeenlinnaa. Se elävöittää kaupunkiamme, tuo paljon myönteistä näkyvyyttä ja kansainvälistä meininkiä. Uskon, että myös aluetalouteen tällä on merkittävä vaikutus. Partio kasvattaa nuoria aktiivisiksi kansalaisiksi, ehkäpä osa näistä Roihun osallistujistakin on tulevaisuuden hämeenlinnalaisvaikuttajia.” toteaa Mervi Käki Linnan Kehitys Oy:n toimitusjohtaja.

- Partiolaiset ovat aktiivisia toimijoita. Uskomme, että Roihun kaltaisten suurhankkeiden kautta pystymme tarjoamaan jäsenistöllemme ja kumppaneillemme entistä monipuolisempia mahdollisuuksia molempien osapuolten toiminnan kehittämiseen, Anna Munsterhjelm toteaa.  

 

Lisätiedot: 

Hämeenlinnan kaupunki: Juha Isosuo, apulaiskaupunginjohtaja, puh. 03 621 2300 
Linnan Kehitys Oy: Jonna Piiroinen, myyntipäällikkö, tapahtumat, puh. 050 318 0009
Suomen Partiolaiset: Kaisa Koistinen, yhteiskuntasuhde- ja viestintäjohtaja, puh. 050 530 3969

  

Suomen Partiolaiset – FinlandsScouter ry on Suomen suurin nuorisojärjestö, jonka toiminnassa on vuosittain mukana yli 65 000 jäsentä. Maailmanlaajuisesti partiolaisia on noin 45 miljoonaa yli 200 maassa. Meillä olet osa maailmanlaajuista yhteisöä, jonka avulla maailmasta voi tehdä paremman paikan. Lähde mukaan seikkailuun osoitteessa partio.fi/liity 

Roihu on Suomen Partiolaisten yhteinen elämys, joka huipentuu kesällä 2016 suurleiriin. Roihu on enemmän kuin jättimäinen kesäleiri. Se on kokemus, jonka me kaikki osallistujat ikään katsomatta teemme yhdessä. Roihu on jotain aivan uutta ja erilaista! Leiri järjestetään 20.–28.7.2016 Hämeenlinnassa Evon retkeilyalueella. Seuraa Roihun tapahtumia sosiaalisen median kanavissa Twitterissä, Facebookissa ja Instagramissa @roihu2016  #roihu2016 #mäoonliekeissä - roihu2016.fi 

Evon nuorisoleirikeskus on perustettu vuonna 2009 Evon retkeilyalueelle Pitkänniemenkankaalle Hämenlinnaan. Metsähallituksen omistama alue on laajuudeltaan noin 100 hehtaaria ja tarkoitettu vapaa-ajan viettoon ja leiritoimintaan. Leirialueella on kiinteitä rakennelmia käymälöistä puuliitereihin ja nuotiokatoksiin sekä vesi-, viemäri-, sähkö- ja tieverkosto.

Linnan Kehitys Oy on Hämeenlinnan kaupungin omistama elinkeinoyhtiö. Tehtävänämme on lisätä Hämeenlinnan tunnettuutta ja taloudellista kasvua verotuloina sijoittuvien yritysten, tapahtumien ja uusien asukkaiden kautta. Tavoitteenamme on, että Hämeenlinna on kehittyvä, kasvava ja elinvoimainen kaupunki.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs