Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Markkinointi » Opinnäytetyö: Verkkosivuston konversiota voi kasvattaa tuntuvasti pienillä muutoksilla

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Opinnäytetyö: Verkkosivuston konversiota voi kasvattaa tuntuvasti pienillä muutoksilla

Tiedote.
Julkaistu: 29.11.2012 klo 12:14
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Pienillä muutoksilla ja tarkkaan harkituilla sanavalinnoilla verkkosivuston konversiota on mahdollista kasvattaa hyvinkin tuntuvasti. Näin toteaa Ville Harteela, joka kasvatti opinnäytetyönsä aikana toimeksiantaja Frugal Oy:n Alennuskoodit.us-verkkosivuston konversiota 19,34 %. Harteela valmistuu tradenomiksi Hämeen ammattikorkeakoulun tietojenkäsittelyn koulutusohjelmasta joulukuussa 2012.

Konversiossa on kyse siitä, että verkkosivuston vierailija toimii verkkosivuston omistajan toivomalla tavalla. Alennuskoodit.us-sivustolla konversio tarkoittaa sitä, että sivustolle saapunut vierailija tilaa sivuston uutiskirjeen. Tutkimuksessaan Harteela rajasi tekemänsä muutokset uutiskirjeen tilauslomakkeen eri elementteihin.

Tuloksia kiireellisyyteen viittaamalla

Merkittävimmin konversiota kasvatti tilauslomakkeen kuvauksen muutos, jossa viitattiin ihmisten kiireellisyyteen ja malttamattomuuteen. Kuvaus muokattiin sellaiseksi, että siinä kerrottiin sivuston käyttäjän saavan sähköpostiinsa tiedon aina välittömästi, kun häntä kiinnostavaan verkkokauppaan ilmestyy uusi alennuskoodi. Tämä muutos yksinään kasvatti sivuston konversiota 18,57 %.

Alennuskoodit.us-sivuston konversioon pystyttiin vaikuttamaan myös muokkaamalla tilauslomakkeen tarkentavaa kuvausta, otsikkoa sekä käyttäjän kirjoittaman sähköpostiosoitteen ylläpidolle lähettävän Lähetä-painikkeen ulkoasua ja sijaintia. Tehdyt muutokset olivat pieniä ja hienovaraisia, mutta vaikutukset merkittäviä.

Koko opinnäytetyön voi lukea ammattikorkeakoulujen verkkokirjasto Theseuksessa.

Lisätietoja: Ville Harteela, p. 050 464 3321 tai sp. ville.harteela@student.hamk.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs