Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Markkinointi » Nordic Innovation Accelerator yhdistää Suomen, Ruotsin ja Tanskan tärkeimmät cleantech-toimijat

NIA

Nordic Innovation Accelerator yhdistää Suomen, Ruotsin ja Tanskan tärkeimmät cleantech-toimijat

Tiedote.
Julkaistu: 09.03.2016 klo 12:05
Julkaisija: NIA

Suomalaisvetoinen Nordic Innovation Accelerator Oy (NIA Oy) on solminut partnerisopimukset Pohjoismaisten tärkeimpien cleantech-verkostojen kanssa. Uusien sopimuksien myötä merkittävä määrä puhtaan teknologian yrityksiä Swedish Cleantech -, tanskalaisista CLEAN- ja Innovation Network - sekä Cleantech Finland -verkostoista hyödyntää jatkossa yrityksen palveluita. ”Pohjoismaisena rintamana vaikuttavuutemme on merkittävästi suurempi kuin maakohtaisina cleantech-verkostoina”, linjaa NIA Oy:n toimitusjohtaja Nina Harjula.

Pohjoismaalaiset verkostot ovat kiinnostuneita erityisesti kasvuyrityksille, sijoittajille ja suuryrityksille kehitetystä Nordic Innovation Accelerator -innovaatiotyökalusta. Sen tarkoitus on kaupallistaa startup- ja pk-yritysten innovaatioita suuryritysten tukemana, sekä luoda kontakteja kansainvälisiin sijoittajiin ja hankkia asiakasyrityksille referenssejä Pohjoismaista. Näiden toimenpiteiden kautta mahdollistaa yrityksille hyvät lähtökohdat kasvu-uralle kansainvälisillä markkinoilla.

NIA:n toimitusjohtaja Nina Harjula korostaa, että pohjoismainen yhteistyö tarjoaa entistä paremman ponnahduslaudan yrityksille hakea kasvua liiketoimintaansa.  ”Pohjoismaat tunnetaan puhtaan teknologian kasvuyrityksistä. Yhteistyö on luontevaa ja tärkeää kaikille osapuolille, koska tällä tavalla saamme kasvatettua niin yritysten yhteistyötä Pohjoismaissa kuin heidän näkyvyyttä kansainvälisille sijoittajille ja asiakkaille. Lisäksi yhdistämällä voimia tarjoamme entistä paremmat palvelut suuryritysten innovaatiotoiminnalle ja yhden oven palvelun esimerkiksi kansainvälisille pääomasijoittajille.”

Swedish Cleantechin verkkopalvelu tukee ruotsalaisten cleantech-yrityksien kehitystä, kaupallistamista ja vientiä. Palvelun operoinnista vastaa Swedish Energy for Economic and Regional Growth (Tillväxtverket) yhteistyössä julkisten ja yksityisten toimijoiden kanssa. ”Olemme todella innoissamme uudesta yhteistyösopimuksesta. Yhdessä pohjoismaalaisten ja kansallisten kumppaniemme kanssa olemme valmiita vauhdittamaan cleantech-yrityksien kasvua”, kertoo Swedish Cleantechin ohjelmajohtaja Cecilia Ankartsig.

Tanskalainen cleantech-klusteri koostuu kahden cleantech-innovaatioverkoston yrityksistä, jotka keskittyvät muun muassa ympäristöteknologioihin ja älykkäisiin energiaratkaisuihin.

”Uskomme, että integraatio pohjoismaalaiseen cleantech-verkostoon tarjoaa tanskalaisille yrityksille erittäin vahvat lähtökohdat luoda lisäarvoa suuryrityksille ja omalle verkostollensa”, toteaa CLEAN-verkoston toimitusjohtaja Carsten Orth Gaarn-Larsen.

”Kumppanuus antaa jäsenyrityksillemme paremmat mahdollisuudet laajentaa toimintaansa muihin Pohjoismaihin ja tehdä yhteistyötä ruotsalaisten ja tanskalaisten cleantech-yrityksien kanssa”, toteaa Cleantech Finlandin johtaja Jussi Vanhanen.

Suuryrityksille aukeaa merkittävä innovaatiovoima NIA-verkostosta

Suomessa, Tanskassa ja Ruotsissa on kehittynyt edistyksellistä ympäristöteknologian osaamista, joka on tulosta systemaattisista panostuksista tutkimus- ja kehitystyöhön.  Tämän lisäksi cleantech-yritykset tarvitsevat usein lisärahkeita niin sijoittajilta kuin tietä tasoittavilta suuremmilta yrityksiltä.

Kumppanisopimuksen myötä NIA kartoittaa asiakkaikseen Suomen lisäksi Tanskasta ja Ruotsista suuryrityksiä, jotka etsivät uusista teknologioista keinoja liiketoimintahaasteisiinsa ja oman toimintansa vauhdittamiseen. Tämä tarjoaa cleantech-yrityksille kustannustehokkaan tavan etsiä referenssiasiakkaita Pohjoismaista.

Lisätietoa Nordic Innovation Accelerator -työkalusta osoitteessa www.nordicinnovationaccelerator.com

Yhteystiedot:

Nordic Innovation Accelerator Oy

Nina Harjula, CEO

nina.harjula@nia.fi

+358 505180915

Cleantech Finland

Jussi Vanhanen, ohjelmajohtaja

jussi.vanhanen@finpro.fi

+ 358 50468 3868

Swedish Cleantech

Arash Sangari, Projektipäällikkö

Arash.Sangari@tillvaxtverket.se

+46 8681 6598

CLEAN

Carsten Orth Gaarn-Larsen, CEO

cgl@cleancluster.dk

+45 2323 0000

Nordic Innovation Accelerator Oy

Nordic Innovation Accelerator Oy on avoin innovaatioalusta ja -verkosto.  Palveluitamme ovat esimerkiksi Corporate Venture -ohjelma ja Cleantech Venture Day -pääomasijoitustapahtuma. Tarjoamme yrityksille mahdollisuuden esitellä innovatiivisia ratkaisuja kansainvälisille verkostoille ja suuryrityksille. Lisätietoa toiminnasta löytyy osoitteessa www.nordicinnovationaccelerator.com

Cleantech Finland

Cleantech Finland -verkoston jäsenyritykset tarjoavat ratkaisuja muun muassa ympäristö- ja energiatehokkuushaasteisiin. Cleantech Finland -brändin omistaa Elinkeinoelämän keskusliitto EK, käytännön toteutuksesta vastaa Finpro.

Swedish Cleantech

Swedish Cleantech on ruotsalaisille yrityksille suunnattu verkkoalusta. Swedish Cleantechin tavoitteena on tukea cleantech-yrityksien kehitystä, kaupallistamista ja vientiä. Palvelun operoinnista vastaa Swedish Energy for Economic and Regional Growth (Tillväxtverket) yhteistyössä julkisten ja yksityisten toimijoiden kanssa.

CLEAN

CLEAN on Tanskan kansallinen klusteriorganisaatio, jonka 170 jäsenestä 150 on cleantech-yrityksiä, seitsemän yliopistoa tai instituutiota ja loput tanskalaisia kuntia. CLEAN on poliittisesti ja teknologisesti sitoutumaton alusta, jossa tanskalaiset ja ulkomaalaiset yritykset, tietoinstituutiot ja julkiset toimijat jakavat tietoa ja solmivat uusia partnerisopimuksia.

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs