Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Markkinointi » Musiikkiteatteri yllättää – ja kouluttaa Suomen kärkitekijät Tampereella

Tampereen ammattikorkeakoulu

Musiikkiteatteri yllättää – ja kouluttaa Suomen kärkitekijät Tampereella

Tiedote.
Julkaistu: 10.03.2016 klo 11:35
Julkaisija: Tampereen ammattikorkeakoulu

 

Tänä keväänä saatat törmätä Tampereella itseään läpsivään vihaiseen nuoreen mieheen, jonka angsti purkautuu ulos lähes virtuoottisena bodypercussion-soolona. Tai laulaen välejään selvittelevään pariskuntaan. Tai vaikkapa omia audition-vuorojaan odottaviin höpötteleviin ja lauleskeleviin jonottajiin.

Kyseessä on todennäköisesti Tampereen ammattikorkeakoulun musiikkiteatterin opiskelijoiden flashmob, joka pohjustaa kevään musiikkiteatteriproduktiota. TAMKin teatterimusiikin ja musiikkidraaman opiskelijat tutkivat teoksessa 6000 päätöstä musiikkiteatterin rajapintoja tragikoomisesti. Näytelmä saa ensi-iltansa TTT Klubilla 31. maaliskuuta.

TAMKin teatterimusiikin koulutus on Suomen ainoa korkeakoulutasoinen musiikkiteatterikoulutus. Musiikkiteatteri on voimakkaasti pinnalla teatteriskenessä, mikä näkyy myös teatterimusiikin ja musiikkidraaman suuntautumispolun vetovoimaisuutena TAMKin musiikin koulutuksen hakijatilastoissa. Valintaprosessin läpäisseet ja motivoituneet opiskelijat saavat Tampereella valmennusta monipuolisiksi ammattilaisiksi opiskelemalla muun muassa näyttelijäntyötä, liikettä ja tanssia, laulua ja äänenkäyttöä sekä teatteriaineita.

- Tarjoamme opiskelijalle monipuolisen musiikillisen ja pedagogisen osaamisemme, musiikkiteatterin osa-alueiden ymmärryksen sekä todella aktiiviset työelämäkontaktit, summaa teatterimusiikin lehtori Hanna Hurskainen koulutuksen ideologiaa.

- Tavoitteenamme on tehdä jo opintovaiheessa ammattimaista ja laadukasta uuden sukupolven musiikkiteatteria ja näin valmistaa Suomen musiikkiteatterin kärkinimiä. Yhteistyö huippuammattilaisten kanssa takaa koulutuksen laadun.

TAMKin musiikin koulutus tekee yhteistyötä esimerkiksi Tampereen Työväen Teatterin, Tampereen Teatterin sekä elämyspuisto Särkänniemen kanssa. Seuraava merkittävä yhteistyöproduktio on TTT:n kanssa tänä keväänä toteutettava musiikkiteatteriproduktio, jonka ohjaa ja käsikirjoittaa Jemina Sillanpää. Teosta on työstetty fyysisen teatterin ja improvisaation keinoin työryhmässä, ja se nojaa nimekkäiden suomalaisten muusikoiden, kuten Kerkko Koskisen, Emma Salokosken, Tommy Lindgrenin ja Selina Sillanpään, säveltämiin kantateoksiin.

- Kaupunkilaisten yllätykseksi olemme toteuttamassa produktioon liittyen flashmob-esityksiä yhdessä TAMKin media-alan opiskelijoiden kanssa, Hurskainen paljastaa.

- On mahtavaa kun saamme tilaisuuden näyttää, millaisia moniosaajia koulutuksemme valmistaa Tampereella. Tuleva produktiomme on tästä innostuksesta ja kapasiteetistamme mainio näyte.

Käynnissä oleva Tampere3-hanke tiivistää jatkossa Tampereen korkeakoulujen yhteistyötä ja tuo mahdollisuuksia laajentaa koulutustarjontaa edelleen, esimerkiksi Tampereen yliopiston teatterityön tutkinto-ohjelman kanssa. Hanke saattaa tuoda uusia mahdollisuuksia koulutusjatkumoon jopa tohtorintutkintoon saakka.


Lisätietoja:

Hanna Hurskainen, lehtori, TAMK Musiikki, hanna.hurskainen@tamk.fi

TAMKin musiikin koulutuksen esittely

Liitetiedostot

Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) profiloituu monialaisena ja kansainvälisenä ammattikorkeakouluna, joka keskittyy toiminnoissaan – koulutuksessa ja TKI-toiminnassa – hyvinvoinnin ja terveyden, talouden ja tuotannon sekä oppimisen ja luovuuden edistämiseen. Työelämäkorkeakouluna TAMKin vaikutus näkyy erityisesti Pirkanmaalla. TAMK on yksi Suomen suurimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Se tarjoaa koulutusta 10 000 opiskelijalle seitsemällä koulutusalalla. Päätoimista henkilökuntaa on reilut 700. www.tamk.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs