Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Markkinointi » MAINOSTOIMISTON KESKITTYMINEN RAKENNUSALAAN ONNISTUI

ACM

MAINOSTOIMISTON KESKITTYMINEN RAKENNUSALAAN ONNISTUI

Tiedote.
Julkaistu: 10.01.2011 klo 10:59
Julkaisija: ACM


MAINOSTOIMISTON KESKITTYMINEN RAKENNUSALAAN ONNISTUI

Useat toimialat olivat rajussa pudotuksessa, kun ACM (AC-mainos Oy) teki päätöksen keskittyä palvelemaan rakennusalaa vuoden 2009 alkupuolella. Finanssikriisi painoi päälle, jolloin vahvistui ajatus keskittyä rakennusalaan, koska sitä tuskin tultaisiin siirtämään Kiinaan.
– Onnistuimme tässä, kertoo toimitusjohtaja Jaakko Seppälä ACM:stä.


Samassa yhteydessä ACM laajensi palvelutarjontaa entistä kokonaisvaltaisemmaksi yhteistyöverkoston avulla. Mukaan tulivat lehdistöviestintä ja 3D-tuotannot, jotka käynnistettiin vastaamaan asiakkaiden tarpeita.

– Uskalsimme keskittyä puhtaasti rakennus- ja talotekniikka-alaan, sillä kokemuksemme ja osaamisemme toimialasta oli kehittynyt asiakkaittemme kautta kaiken aikaa. Koimme silloin pystyvämme olemaan aidosti avuksi senhetkisille asiakkaillemme, iloitsee Jaakko Seppälä.

ACM:ssä päätettiin myös keskittyä muutamaan isoimpaan asiakkaaseen ja palvella heitä mahdollisimman hyvin. Ymmärrettiin, että kaikkea ei tarvitse eikä kannata tehdä yrityksen omilla resursseilla. Näin päätettiin keskittyä kokonaisuuksien suunnitteluun ja niiden hallintaan sekä mutkattomaan ja nopeaan asiakaspalveluun. Asiantuntijaverkoston kautta hoidetaan koko markkinointiviestinnän ketju, tehokkaasti ilman yrityksessä olevia kiinteitä kustannuksia.

– Kaikki rakennusalan asiakkaamme lisäsivätkin ostoja meiltä vuonna 2010. Liikevaihdostamme jo 86 % tulee rakennusalalta. Yhtenä haasteena on kuitenkin koettu alan kausiluonteisuus. Syksy on hiljaisempaa ja se voisikin olla edullista aikaa alan yrityksille tuottaa markkinointimateriaalia seuraavan vuoden tarpeisiin, pohtii Jaakko Seppälä.

– Menestymisen perusta on toimialan ymmärtäminen. Monilla asiakasyrityksiemme henkilöillä on niin kiire työssään, että he arvostavat pitkälle vietyä avaimet käteen -palvelua. Me ACM:ssä haluamme ottaa vastuun kokonaisuuksista ja olla luottamuksen arvoisia, painottaa Jaakko Seppälä.

Toimiston tavoitteena on kasvaa maltillisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että nostetaan yksi merkittävä asiakkuus vuosittain nykyisten yritysten joukkoon. Näin voidaan säilyttää palvelun korkea laatu.

ACM:n liikevaihto kasvaa vuodesta 2009 noin 30 %. Liikevaihto vuonna 2010 tulee olemaan noin 650 t euroa, josta liikevoittoa on noin 15 %. Markkinointiviestinnän Toimistojen Liitto MTL ry:n suhdannebarometri ennustaa 10 % kasvua vuodelle 2011.

TNS Intelligence-seurannan mukaan tammi–lokakuussa 2010 rakennusalan mediamainonnan arvo oli 19,871 me (netto). Mainonta kasvoi edellisestä vuodesta 9 %. Rakennusalan mainontaa aikakauslehdissä oli 5,759 miljoonan euron arvosta (+ 8 %), sanomalehtien osuus oli 8,750 me, television 3,083 me ja internetin 0,362 me.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Jaakko Seppälä, ACM, puh. 050 412 4062, jaakko.seppala@acm.fi, www.acm.fi

Vuonna 1999 suunnittelijoidensa perustaman AC-Mainos Oy:n palvelupaketti on vuosien varrella kasvanut kattamaan markkinointiviestinnän koko kentän. Sen vuoksi yritys tunnetaan nykyään markkinointinimellään ACM. Yrityksen arvoja ovat yrittäjyys, kannattavuus, laatu ja avoimuus.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs