Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Markkinointi » Mainostoimisto innostui saimaannorpan suojeluun

Suomen luonnonsuojeluliitto

Mainostoimisto innostui saimaannorpan suojeluun

Tiedote.
Julkaistu: 05.09.2014 klo 07:30
Julkaisija: Suomen luonnonsuojeluliitto

Suomen luonnonsuojeluliitto ja helsinkiläinen mainostoimisto Adams yhdistivät voimansa tavoitteenaan suojella saimaannorppa.

Mainostoimisto Adamsin luova johtaja Tuomas Käyhkö suunnitteli hyväntekeväisyystyönä "Suomi on kotimaani ja Saimaa asuinpaikkani" -saimaannorppakampanjan Luonnonsuojeluliitolle. Koko mainostoimiston väki oli mukana työssä, johon kuuluu muun muassa mainosspotti, printtimainoksia, sähköisiä mainoksia, postikortteja ja julisteita.

– Seurasimme mediasta Saimaan verkkokalastajien norppakapinaa ja halusimme ideoida vastavuoroisesti kansantajuisen ajattoman visuaalisen kuvan ja viestin norpan uhanalaisuudesta, Tuomas Käyhkö kertoo.

Kampanjaan ovat tervetulleita mukaan lehdet, mainoskanavat, elokuvateatterit, katumainostoimistot ja muut sellaiset toimijat, jotka voivat antaa kampanjalle maksutonta mainostilaa.

Yhteistyöhön ovat jo osallistuneet esimerkiksi MTV3-kanava, Lemmikki-lehti, ja Huili-lehti, sylvi.fi sekä useita muita yrityksiä. Lisäksi Painotalo Scanseri painoi postikortteja sekä minijulisteita, Lönnberg Painot teki isoja julisteita ja Hef Group T-paidat kenttäväelle.

Kampanjassa halutaan vedotaan suomalaisiin: Saimaannorppa on maailman uhanalaisin hylje ja vain me suomalaiset voimme sen pelastaa. Norpalla ei ole muita vihollisia kuin ihminen.

– Saimaannorppa tarvitsee uutta luovaa toimintaa ja pelastavia ideoita. Tässä mainos- ja mediaväki voi olla osaamisellaan halutessaan suureksi avuksi, Luonnonsuojeluliiton viestintäpäällikkö Matti Nieminen iloitsee.

Luonnonsuojeluliitto on kampanjoinut verkkokalastuskieltoajan pidentämiseksi ja kalastusrajoitusalueen laajentamisen puolesta. Kalastusrajoitukset Saimaalla päättyvät 30.6., ja heinäkuusta on tullut saimaannorpalle vaarallisin kuukausi. Kuutit uivat jo kesäkuussa yli 25 kilometrin matkoja – niillekin vesille, missä kalastusta ei ole nykyään rajoitettu.

– Vain 20 prosenttia saimaannorpan kuuteista säilyy elossa lisääntymiskykyisiksi. Suurin osa kuuteista kuolee ensimmäisenä elinvuotenaan, ja vieroitusiän jälkeen suurin yksittäinen syy on kalanpyydyskuolleisuus, Suomen luonnonsuojeluliiton norppa-asiantuntija Kaarina Tiainen sanoo.

Aiemmin Mainostoimisto Adams on suunnitellut Luonnonsuojeluliitolle hyväntekeväisyystyönä Norps Rescue -tuotesarjan.

 

Lisätietoja:

www.sll.fi/pelastanorppa

- viestintäpäällikkö Matti Nieminen, Suomen luonnonsuojeluliitto, p. 050 564 2283

- luova johtaja Tuomas Käyhkö, mainostoimisto Adams, p. 040 700 2189 (kampanjamateriaalien tilaukset, liitteenä mallikuva "Suomi on kotimaani ja Saimaa asuinpaikkani" -kampanjasta) 

 

 

Liitetiedostot

Suomen luonnonsuojeluliitto on maan suurin ympäristönsuojelun kansalaisjärjestö.
---
Matti Nieminen, viestintäpäällikkö
Suomen luonnonsuojeluliitto
etunimi.sukunimi@sll.fi, www.sll.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs