Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Markkinointi » Mainostajien rahasto palkitsi Heli Aaltosen

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mainostajien rahasto palkitsi Heli Aaltosen

Tiedote.
Julkaistu: 06.06.2012 klo 17:01
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mainostajien rahasto palkitsi Heli Aaltosen

 

Kauppatieteiden tohtori, markkinoinnin yliopettaja Heli Aaltonen sai Mainostajien rahaston tämänvuotisen tunnustuspalkinnon. Mainostajien Liiton palkinto antaa tunnustusta tulevaisuuteen suunnatulle markkinointiviestinnän tutkimukselle. Aaltosen väitöskirja toi esiin mm. sosiaalisen median mahdollistamaa dialogia kuluttajan ja mainostajan välillä. Heli Aaltonen työskentelee yliopettajana Mikkelin ammattikorkeakoulussa.

KTT Heli Aaltonen tutki markkinoinnin väitöskirjassaan “Co-creation of Value in Advertising - an Interpretive Study from the Consumers’ Perspective” (Yhteinen arvonluonti mainonnassa - Kuluttajakeskeinen tulkitseva tutkimus) kuluttajien suhdetta mainontaan uudesta näkökulmasta. Hän tarkasteli, miten uudenlainen osallistuva kuluttaja on omaksunut aktiivisen roolin myös suhteessaan mainontaan.Tulokset ohjaavat mainostajia tekemään ennemmin keskustelunavauksia kuin yksinpuhelua

Kuluttaja pystyy taitavasti poimimaan kaupallisten viestien virrasta itseään hyödyttävät ainekset ja tuunaamaan niistä itselleen mielekkään arjen elämyksen, jolla on hänelle merkitystä ja arvoa.

  – Nykykuluttaja on rohkeasti ottanut itselleen valtaa suhteessa mainostajiin. Enää ei mainostaja voi ajatella kuluttajia vain viestinsä passiivisena kohteena, vaan kuluttaja haluaa osallistua, vaikuttaa ja kustomoida asioita mieleisekseen. Tämä tuunaamisen halu näkyy myös siinä miten kaupallisiin viesteihin suhtaudutaan, Heli Aaltonen toteaa.

 – Kuluttajien käyttäytymismuutosten tutkiminen yliopistoissa on erittäin tärkeää muuttuvassa mediakentässä. Yksittäisillä mainostajilla on harvoin resursseja tehdä tämän tyyppisiä selvityksiä, vaikka kuluttaja onkin markkinoinnin keskiössä, sanoo Mainostajien Liiton toimitusjohtaja Ritva Hanski-Pitkäkoski.

Mainostajien Liitto perusti Mainostajien rahaston 50-vuotisjuhlansa yhteydessä vuonna 2001. Sitä hallinnoi Liikesivistysrahasto yhteistyössä Mainostajien Liiton hallituksen kanssa. Rahaston tarkoituksena on tulevaisuuteen suunnatun markkinointiviestinnän tutkimuksen edistäminen Suomessa. Rahaston aiempia palkittavia ovat olleet mm. Jerry Lindholm, Terhi-Anna Wilska, Göte Nyman, Nando Malmelin ja Kaarina Kilpiö.

 

 

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Ritva Hanski-Pitkäkoski, Mainostajien Liitto, puh. (09) 6860 8417, 040 508 0607, ritva.hanski-pitkakoski@mainostajat.fi

KTT Heli Aaltonen, p. 040 702 2892, heli.aaltonen@surffi.fi

 

 

 

 

 

 

 

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK) tarjoaa korkeinta ammatillista koulutusta, tekee työelämälähtöistä tutkimus- ja kehitystyötä ja tuottaa koulutustehtävään liittyviä palveluja. Ammattikorkeakoulu toimii kolmella paikkakunnalla Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa. Opiskelijoita MAMKissa on 4500 ja henkilökuntaa 400. MAMK profiloituu elinikäisen oppimisen korkeakouluksi ja vahvaksi TKI-korkeakouluksi. Ammattikorkeakoulun vahvuutena on Venäjä-osaaminen. Ammattikorkeakoulun strateginen kumppani on Kymenlaakson ammattikorkeakoulu.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs