Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Markkinointi » LOHAS-elämäntapa rantautuu Suomeen - Tuhannen taalan paikka suomalaisille

LOHAS-elämäntapa rantautuu Suomeen - Tuhannen taalan paikka suomalaisille

Julkaistu: 14.05.2009 klo 15:40
Julkaisija: Hill&Knowlton

Bränditietoinen ja kriittinen kuluttaja asuu yhä useamman suomalaisenkin sisällä. Maailmalla kasvava megatrendi antaa meille suomalaisille mahdollisuuden hyödyntää tämä uusi elämäntapa ja arvopohja, jos vain osaamme siihen tarttua. Hill&Knowltonin Kuluttaja ja kestävä kehitys -tapahtumassa asiantuntijat pohtivat uudenlaista kuluttamista.

Bränditietoinen ja kriittinen kuluttaja asuu yhä useamman suomalaisenkin sisällä. Maailmalla kasvava megatrendi antaa meille suomalaisille mahdollisuuden hyödyntää tämä uusi elämäntapa ja arvopohja, jos vain osaamme siihen tarttua. Hill&Knowltonin Kuluttaja ja kestävä kehitys -tapahtumassa asiantuntijat pohtivat uudenlaista kuluttamista.

”LOHAS-kuluttaja (Lifestyle of Health and Sustainability) seuraa globaalisti taloutta, kulttuuria ja poliittisia päätöksiä sekä peilaa saamaansa tietoa oman maailmankuvansa arvoihin. Yleisen hyvän tekeminen on tärkeää LOHAS-kuluttajalle, joka ostaa sekä järjellä että sydämellä. Hän valitsee vastuullisesti, vaikka ei saisi siitä välitöntä hyötyä ja kunnioittaa luontoa esimerkiksi matkaillessaan”, kertoi Jami Taipalinen, Hill&Knowltonin Account Director.

Suomessa arvioidaan olevan LOHAS-kuluttajia yli 800 000 yli 15-vuotiasta suomalaisista. Noin 15-20% aikuisväestöstä lukeutuu LOHAS-kuluttajiin.

Saksassa web-portaali lohas.de kokoa yhteen uudella tavalla ajattelevia kuluttajia, ja Ruotsissa palkittiin viime vuoden aikakauslehtitulokkaana Eco Queen -lifestylejulkaisu.

”Lukuisten tutkimusten valossa voi sanoa, että LOHAS-tyyppiset kuluttajat ovat todellakin olemassa. 80 prosenttia ihmisistä on sitä mieltä, että voisi tehdä jotain ympäristön hyväksi”, kertoi markkinointijohtaja Johanna Siltala Raision Elintarvikeyksiköstä.

”Suomalaisen ihmisen elämäntyyliä määrittelee usein valitettavasti hinta”, totesi puolestaan Riitta Lindegren, Glorian vastaava päätoimittaja. ”Toisaalta huomaamme, että jos on kerran valinnut Lohas-ajattelun mukaisesti, niin valinta toistuu.”

”Esimerkiksi hotellin valinnassa ympäristöystävällisyys on vasta kriteerinä sijalla 13 tai 14”, kertoi Kati Puukko Scandic Hotelsin markkinointijohtaja. ”Mutta uskomme, että hotellimme luovat standardeja, joita muut seuraavat. Tässä on varmasti suomalaisille mahdollisuus ekoturismin kautta.”

”Voiko turismi olla Suomessa koskaan ekologista, koska olemme niin kaukana, että meille pitää lentää?” kysyi Riitta Lindegren.

LOHAS-kuluttajan elämäntyyliin kuuluu ostaa luomu- ja lähiruokaa, käyttää vihreää sähköä ja aurinkopaneeleja ja hän on kiinnostunut vaihtoehtoisesta lääketieteestä tai joogasta. LOHAS-ihminen viihtyy verkossa, keskustelee siellä ostossuunnitelmistaan ja tekee myös verkko-ostoksia.

”Nämä kuluttajat ovat kriittisiä ja he ymmärtävät kuinka heihin yritetään vaikuttaa markkinointiviesteillä. Toisaalta kun LOHAS-kuluttajan sisäpiiriin pääsee, ovat he hyvin tuoteuskollisia ja suosittelevat mielellään hyvinä kokemiaan asioita muille. LOHAS-kuluttajat arvostavat hyviä brändejä ja tutkivat tarkasti pakkausmerkinnät sekä puntaroivat tarkasti mitä palveluja käyttävät. Moni LOHAS-kuluttaja haluaa mieluummin palveluja kuin tavaraa”, luonnehti Sirpa Linnanmäki, Hill&Knowltonin Practice Director.

Trendianalyytikko Kati Hienonen Perhosvaikutus Oy:stä sanoi, että nämä kuluttajat palaavat perusasioihin. He lomailevat kotimaassa ja syövät lähellä tuotettua perusruokaa. Nämä ihmiset ymmärtävät, että oma esimerkki vie asioita eteenpäin. Tärkeää on myös työelämässä jaksaminen ja hyvinvointi.

”Pehmeistä arvoista on tulossa kovia arvoja”, tiivisti Hienonen. ”Elämyskuluttamisesta siirrytään merkityskuluttamiseen, ollaan kiinnostuneita tuotteiden liittymisestä suurempaan merkityskokonaisuuteen, äärimmillään kuluttamisen kautta etsitään omalle elämälle tarkoitusta”, totesi Hienonen.

”Suomalaisten kulttuurisessa DNA:sta löytyvät kaikki ne asiat, jotka voidaan valjastaa tämän megatrendin hyödyntämiseen. Tämän pitäisi kiinnostaa myös talouspäättäjiä”, muistutti Kati Hienonen.

 

Lisätietoja

Hill&Knowlton

Jami Taipalinen, puhelin 040 352 9345, jami.taipalinen@hillandknowlton.fi
Sirpa Linnanmäki, puhelin 0400 929 473, sirpa.linnanmaki@hillandknowlton.fi

 

Hill & Knowlton

Hill and Knowlton Finland Oy on täyden palvelun viestintätoimisto, jonka palveluvalikoima kattaa viestinnän konsultoinnin, mediasuhteet, yhteiskunta­suhteet, suhdetoiminnan ja tapahtumat, painotuotteet ja muun viestintämateriaalin, digitaalisen viestinnän, viestintäkoulutukset ja viestinnän tutkimukset.

H&K on juuriltaan suomalainen perheyhtiö, vuonna 1975 perustettu Extern Ky. Vuodesta 1990 H&K on ollut osa kansainvälistä Hill & Knowlton -ketjua, jonka omistaa New Yorkissa ja Lontoossa noteerattu WPP Plc. Yhteensä H&K:lla on 72 toimistoa 38 maassa. www.hillandknowlton.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs