Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Markkinointi » KUTSU: Sisustamisen, taiteen ja keräilyn messuviikonloppu 4.–6.10. Tampereella

Tampereen Messut

KUTSU: Sisustamisen, taiteen ja keräilyn messuviikonloppu 4.–6.10. Tampereella

Kutsu.
Julkaistu: 29.09.2013 klo 13:48
Julkaisija: Tampereen Messut

MESSUJEN 360 NÄYTTEILLEASETTAJAA KUTSUVAT VIIHTYMÄÄN

Uusi kotona viihtymisen messutapahtuma KotiVisio sekä samanaikaisesti pidettävät Tampereen Taidemessut ja Keräily Syksy järjestetään 4.–6.10.2013 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Kolmen tapahtuman kokonaisuus esittelee monipuolisesti kotona viihtymisen teemoja, sisustamisen tuotteita ja palveluita sekä taidetta ja keräilyesineitä. Näytteilleasettajia on yhteensä noin 360.  

Messuviikonvaihde avaa suurelle yleisölle ensi kertaa ovet Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen syyskuussa valmistuneeseen E-halliin. Uusi tapahtumahalli eli TähtiAreena täyttyy nyt KotiVisio-messujen ja Tampereen Taidemessujen näytteilleasettajista. Uudet KotiVisio-messut täyttävät myös A-hallin. Keräily Syksy on B-hallissa. Kävijät pääsevät samalla lipulla samana päivänä kaikkiin kolmeen tapahtumaan.


MEDIALOUNAS
perjantaina 4.10.2013 klo 12–13, ravintola Barcelona (E-halli, 2. krs)

KotiVision ja Tampereen Taidemessujen medialounas järjestetään avajaispäivänä. Lounaalle osallistuu myös sisustamisen ja taiteen asiantuntijoita. Medialounaalla julkistetaan Vuoden Lupaus 2013 -tunnustuksen sekä Vuoden Löytö 2013 -tunnustusten saajat. Lounas nautitaan E-hallin uudessa Barcelona-ravintolassa.

 • Tampereen Taidemessut on etsinyt Vuoden Lupausta suomalaisten ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen kuvataiteen alojen opiskelijoiden ja vasta valmistuneiden joukosta. Voittaja julkistetaan medialounaalla. Voittaja nähdään myös Tähtihetki-lavalla pe 4.10. klo 16.00–16.15. Voittajateos on esillä messuilla.
 • Vuoden Löytö -tunnustuksella halutaan nostaa valokiilaan nousevia lahjakkuuksia, jotka ovat jääneet valitsijoidensa mieleen erityisellä tavalla ja ansaitsevat tulla huomioon otetuiksi. Vuoden Löytö -tunnustus myönnetään kolmelle taiteilijalle. Tunnustusten saajat julkistetaan medialounaalla. Vuoden Löydöt ovat valinneet muotitaiteilija Jukka Rintala, kuvataiteilija Janne Laine ja taidegraafikko, maalari Hanna Varis. Valitsijoita ja Vuoden Löytöjä kuullaan Tähtihetki-lavalla perjantaina 4.10. klo 16.15–16.45.

Ilmoittautuminen ja haastattelupyynnöt:

 • Ilmoittaudu medialounaalle KotiVisio-messujen, Tampereen Taidemessujen ja Keräily Syksy -tapahtuman yhteisellä akkreditoitumislomakkeella: www.kotivisiomessut.fi (Medialle).
 • Akkreditoidu ke 2.10. klo 12 mennessä, niin saat lehdistökutsun ja VIP-pysäköintilipun postitse.
 • Akkreditoitumislomakkeella voi jättää myös kaikkiin messutapahtumiin liittyvät haastattelupyynnöt ja lisätiedustelut Tampereen Messujen viestintään.


KotiVisio 2013:

KotiVisio esittelee laajasti kodin viihtyvyyden teemoja, tuotteita ja palveluita sekä tarjoaa ratkaisuja toimivaan kotiin. Ohjelmassa on lukuisia tietoiskuja ja työnäytöksiä. Lauantaina 5.10. sisustusarkkitehti Marko Paananen kertoo sisustamisen ja arjen haasteista sekä kodin valaistuksesta. Teema-alueet keskittyvät kylpyhuoneisiin ja saunoihin, keittiöön ja kattaukseen, huonekaluihin sekä piensisustukseen ja somistukseen. Sisustusputiikkien täyttämältä ostosalueelta voi tehdä uniikkeja löytöjä. AvainSisustuksen toteuttamassa TunneTilat-näyttelyssä on neljä huonetta, jossa inspiraationa on käytetty neljää peruselementtiä: vesi, tuli, maa, ilma. Huoneet ovat elämyksellisiä kokonaisuuksia, jotka puhuttelevat aisteja.

Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen sisustusalan opiskelijat tarjoavat messuilla ilmaista sisustusneuvontaa ja työtekniikkanäytöksiä. Opiskelijat toteuttavat messuille myös Elämän sävelet -mallihuoneet, jotka kuvaavat viisihenkisen perheen kotia ja huoneiden eri tunnelmia; lastenhuone Leikkien ja Popaten, nuoren huone Rennosti Rokaten, olohuone Svengaten Yhdessä ja makuuhuone Klassisesti Kahdestaan.

Sisäilmainfopisteellä asiantuntijat neuvovat, kuinka huolehtia hyvästä sisäilmasta. Sunnuntain seminaarissa ”Tuuletuspäivä – raikasta asiaa hyvästä sisäilmasta” aiheeseen paneudutaan syvemmin. Seminaarin järjestävät Sisäilmayhdistys ry ja Rane – Rakentamisen ja asumisen energianeuvonta.

Tutustu KotiVision tarjontaan: www.kotivisiomessut.fi (Ohjelma ja Kävijälle).


Tampereen Taidemessut 2013:

Kolmannen kerran toteutettavat Tampereen Taidemessut ovat valtakunnallisesti suosittu taidehankintojen ja -harrastamisen messutapahtuma, joka tutustuttaa kaikenikäiset kävijät taiteeseen. Messuilla on esillä ja myynnissä lukuisten taiteilijoiden töitä. Lisäksi tarjolla on ideoita ja tuotteita harrastajille. Messuilla voi oppia myös taiteenlukutaitoa sekä käyttämään taidetta rohkeammin kodin ja yritysten toimitilojen sisustamisessa. Nimekkäät taiteilijat ja alan tunnetut nimet kertovat ajatuksistaan ja työstään. Taidehaastatteluissa nähdään mm. Vuoden nuoriksi taiteilijoiksi 2014 valitut kuvataiteilijat Janne Nabb ja Maria Teeri sekä Aura Hakuri, Outi Heiskanen, Outi Kasurinen-Badji, Heli Kauhanen, Tapani Kokko, Pentti Pullinen ja Ville Räty.

Ilkka Virtasen vetämissä Taideraadeissa nähdään lauantaina kuvataiteilija Harri Kivi, muotitaiteilija Jukka Rintala, Eurooppalaisen kulttuuriyhdistyksen puheenjohtaja, taiteilija Moona Metsoila ja taiteen maisteri, taidegraafikko ja -maalari Hanna Varis sekä sunnuntaina kuvataiteilija Janne Laine, Porvoon Taidetehtaan toimitusjohtaja Susanne Dahlqvist, toimittaja Erik Ahonen ja Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sanna Marin. Sirkkaliisa Virtasen ja Tarja Inkovaaran vetämään Taidekaraokeen osallistuvat lauantaina taiteilija Olli Joki, taiteilija Johanna Oras ja kuvataiteilija Linda Granfors sekä sunnuntaina Moona Metsoila, Hanna Varis, taiteilija Veli Ähtävä ja kuvataitelija, luova yrittäjä Saara Kiuru.

Taide Pop Up -ryhmä Pia Feinik, Heta Laitakari, Pälvi Hanni, Marianne Laiti, Tiina Huhtinen-Siistonen, Janne Laine, Hannamari Matikainen, Anne Mäkelä, Johanna Pihlajamaa ja Annu Salminen ovat koonneet messuille 4T-näyttelyn – Taiteilija, Teos, Tuoli, Tapetti, jossa kukin taiteilija on luonut tapetin ja tuolin avulla oman taideteoksensa ympärille esteettisen kokonaisuuden. Messuvieraat voivat äänestää parasta kokonaisuutta ja osallistua taideteoksen arvontaan. Tilasta Kodiksi -osasto E130 on kodinomaisesti kalustettu ja sisustettu tila. Osastolla järjestetään näytöksiä, joissa ainoastaan taideteoksia vaihtamalla muutoin persoonattomaan tilaan luodaan erilaista henkeä ja lämpöistä kotoisuutta. Messuilla on myös upea Veistoskatu. Tampereen Taidemessujen juontajana on Juha Veli Jokinen.

Tutustu Tampereen Taidemessujen tarjontaan: www.tampereentaidemessut.fi (Ohjelma ja Kävijälle).


Keräily Syksy:

Keräily Syksy on suosittu keräilyesineiden osto- ja myyntitapahtuma, joka toteutetaan jo 43. kerran. Tapahtuma tarjoaa runsaasti keräilylöytöjä, kuten kirjoja, rahoja, levyjä, koruja, astioita ja muita vanhoja esineitä.

Tutustu Keräily Syksyn -tapahtuman tarjontaan www.kerailymessut.fi (Kävijälle).


Lastenalue:

Lastenalueella A-hallissa lapset voivat leikkiä, lukea, piirtää, askarrella ja pelata pelejä. Alueella on myös pomppulinna. Siisti Tampere -pisteessä voi kokeilla roskapihtejä, värittää siisteysvärityskuvia ja testata oletko siisti tyyppi. Perjantaina lastenalueella toteutetaan vauvojen värikylpy, jossa vauvat ja vanhemmat pääsevät ihmettelemään värien maailmaa kosketellen, maistaen, haistaen ja katsoen. Perjantaina klo 11.00–11.45 on värikylpy 6–11 kk vauvoille ja klo 13.00–13.45 vuorossa ovat 12–24 kk vauvat (ilmoittautuminen netissä).

Lauantaina ja sunnuntaina lastenalueen yhteydessä on klo 10–17 avoinna Tampereen Sisun valvoma maksuton lapsiparkki, joka on tarkoitettu 3–10-vuotiaille (suljettu pe 4.10.). Oriveden Opisto tarjoaa lauantaina ja sunnuntaina kuvataitelija Markku Arantilan johdolla taideopetusta turvallisilla materiaaleilla. Hippo vierailee alueella lauantaina ja sunnuntaina klo 11–15. www.kotivisiomessut.fi (Kävijälle)


Hyvä median edustaja. Alla on tietoa mediapalveluista sekä median akkreditoitumisesta messuille.

MEDIAN AKKREDITOITUMINEN

 • Median edustajat pääsevät KotiVisio-messuille, Tampereen Taidemessuille ja Keräily Syksy -tapahtumaan täyttämällä akkreditoitumislomakkeen: www.kotivisiomessut.fi (Medialle).
 • Lähetämme akkreditoituneille toimittajille postitse lehdistökutsun ja VIP-pysäköintilipun. Huom.! Lehdistökutsun ja pysäköintilipun saat postitse, jos rekisteröidyt viimeistään keskiviikkona 2.10.2013 klo 12 mennessä. Tämän ajankohdan jälkeen emme toimita lehdistökutsuja postitse, vaan jätämme valmiiksi täytetyn kutsun ja pysäköintilipun pääsisäänkäynnin lippupisteeseen, jossa lukee PRESS. Pyydä siitä nimelläsi merkitty kirjekuori ja jätä lehdistökutsu ovimiehelle.
 • Nouda PRESS-rintamerkki lehdistöhuoneesta (Pääaula, 1. krs). Messujen aikana voit akkreditoitua lehdistöhuoneessa. Varauduthan esittämään pressikorttisi.

MEDIAN PYSÄKÖINTI

 • Pysäköinti on median edustajille maksuton. Median VIP-pysäköintialue on D-hallin läheisyydessä Ilmailunkadun varrella (opastus alueella).
 • Lähetämme viimeistään keskiviikkona 2.10. klo 12 mennessä akkreditoituneille toimittajille pysäköintilipun postitse. VIP-pysäköintialueelle pääsee myös pressikortilla, mutta alueelta poistuttaessa pysäköinninvalvojalle on annettava VIP-pysäköintilippu.
 • Tapahtuman aikana VIP-pysäköintilipun saa lehdistöhuoneesta. Mikäli pysäköit muualla kuin VIP-pysäköintialueella, saat lehdistöhuoneesta tähän tarkoitetun lipukkeen.


LEHDISTÖHUONE

 • Lehdistöhuone palvelee median edustajia 4.–6.10.2013 klo 10–17 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen pääaulassa (1. krs).
 • Median edustajien tulee noutaa lehdistöhuoneesta Tampereen Messujen PRESS-rintamerkki.
 • Messuaikainen akkreditoituminen on lehdistöhuoneessa.
 • Lehdistöhuoneessa on messujärjestäjän ja näytteilleasettajien tiedotteita sekä muuta messuinfoa.
 • Toimittajien käytössä on tietokone ja nettiyhteys, maksuton vaatesäilytys.
 • Päivystys lehdistöhuoneessa:
  Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133,
  tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi
  Aino Paavola, viestintäassistentti, p. 0400 914 877,
  aino.paavola(a)tampereenmessut.fi


MEDIAMATERIAALIT JA KUVAPANKKI

Messujärjestäjän ja näytteilleasettajien lehdistötiedotteet sekä linkit kuvapankkiin ja tapahtumien logoihin löytyvät tapahtumien mediasivuilta:


MESSUJEN SISÄLTÖ JA OHJELMA
Tietoa messujen sisällöstä, ohjelmasta, näytteilleasettajista, messutarjouksista ja uutuuksista sekä messualueen kartta:


MESSUINFO

Aukioloajat:

 • Messut ovat avoinna perjantaista sunnuntaihin 4.–6.10.2013 klo 10–17.

Sisäänpääsy:

 • Aikuiset 12 euroa (lapset alle 15 v aikuisen seurassa maksutta).
 • Opiskelijat ja eläkeläiset 10 euroa (voimassa olevalla kortilla).
 • Kolmen päivän ranneke 16 euroa.
 • Ryhmälippu 9 euroa/hlö (ryhmässä vähintään 10 hlöä).
 • K-Plussa-kortilla aikuisten normaalihintainen lippu 10 eurolla.
 • Pääsylippu oikeuttaa tutustumaan samalla käynnillä kaikkiin tapahtumiin.
 • Pääsylippuja voi ostaa tapahtuman aukioloaikoina sisäänkäynneiltä.

Kulkuyhteydet:

 • Tampereen Messu- ja Urheilukeskus sijaitsee osoitteessa Ilmailunkatu 20, Tampere.
 • Tampereen keskustasta Keskustorilta Messu- ja Urheilukeskukseen liikennöivät Tampereen Joukkoliikenteen linjat 1 ja 7.
 • Aikataulut: aikataulut.tampere.fi, Mobiili: aikataulut.tampere.fi/mobile.
 • Messupäivinä ajetaan myös lisävuoro Y7, jonka tarkempi reitti ja aikataulu: www.kotivisiomessut.fi (Messuinfo). Lisävuorolla Y7 normaalit lippuhinnat.

Pysäköinti:

 • Pysäköintilippu 5 euroa.
 • Pysäköintilipuke tarkistetaan vasta pysäköintialueelta ulos ajettaessa.

Hallit:

 • KotiVisio A- ja E-halli.
 • Tampereen Taidemessut E-halli.
 • Keräily Syksy B-halli.

TähtiUutiset-verkkolehti:

Messujen ennakkohaastattelut Tampereen Messujen TähtiUutiset-verkkolehdessä osoitteessa www.tahtiuutiset.fi.

Järjestäjä: Tampereen Messut Oy.

Tervetuloa messuille!


LISÄTIEDOT:
www.kotivisiomessut.fi, www.tampereentaidemessut.fi, www.kerailymessut.fi

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133,
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi
Aino Paavola, viestintäassistentti, p. 0400 914 877,
aino.paavola(a)tampereenmessut.fi

KotiVisio: Annina Niemi, projektipäällikkö, p. 040 481 2220,
annina.niemi(a)tampereenmessut.fi
Tampereen Taidemessut: Irma Ruunu, projektipäällikkö, p. 050 573 8866,
irma.ruunu(a)tampereenmessut.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs