Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Markkinointi » Koodiviidakko tuo markkinoille semanttisen mediaseurannan

Koodiviidakko Oy

Koodiviidakko tuo markkinoille semanttisen mediaseurannan

Tiedote.
Julkaistu: 09.11.2016 klo 07:00
Julkaisija: Koodiviidakko Oy

Koodiviidakko Oy tuo ensimmäisenä Suomessa mediaseurantamarkkinoille uuden tavan tehdä mediaseurantaa: automatiikkaan perustuvan semanttisen seurannan. Semanttisessa seurannassa olennaista uutisointia haetaan aihealueiden perusteella, poiketen perinteisten hakukoneiden avainsanaseurannasta. Palvelu lanseerataan myös Saksassa LianaMonitor -nimisenä palveluna.

Perinteinen tapa tehdä mediaseurantaa pohjautuu osumien hakuun avainsanoja hyödyntämällä. Semanttinen seuranta tuo tarkemmat, selkeämmät ja sisällöltään informatiivisemmat tulokset kuin avainsanoihin pohjautuva seuranta. Kyseessä oleva tekniikka mahdollistaa täysivaltaisemman ja helpomman tavan toteuttaa mediaseurantaa ja tarjoaa aiempaa enemmän tietoa seurantojen tuloksista.

“Semanttisessa seurannassa analysoidaan kielen rakenteita ja käsitteiden välisiä yhteyksiä. Tulokset perustuvat käsitteiden välisiin suhteisiin ja niiden vahvuuteen”, kertoo avainasiakkuuspäällikkö Lauri Sainio.  

Uusi mediaseurantatapa helpottaa seurantojen luomista ja poistaa esimerkiksi eri sanojen taivutusmuodoista tai usamman merkityksen sanoista syntyviä vääriä hakutuloksia. Tulokset ovat olleet rohkaisevia ja kiinnostus palvelua kohtaan suuri. Jatkossa oman julkisuuden, kilpailijoiden näkyvyyden tai toimialan seuranta on huomattavasti helpompaa toteuttaa. 

European Communication Monitor 2016 -selvityksen mukaan 72 % viestintäjohtajista arvioi, että Big Data tulee olennaisesti muuttamaan PR-ammattilaisten työtä. Kaksi kolmasosaa viestintäjohtajista katsoo, että Big Data antaa heille olennaista tietoa, jota ei aiemmin ole ollut mahdollista saada. “Ytimeltään semanttisessa seurannassa onkin kyse Big Data -analyysistä, jota kukaan toinen toimija ei Suomessa pysty tarjoamaan” , Lauri Sainio tiivistää. 

Palvelu on suunnattu yrityksille ja yhteisöille.  

Lisätietoja:
Lauri Sainio
Avainasiakkuuspäällikkö, Koodiviidakko
+358 44 572 1427
lauri.sainio@viidakko.fi

Liitetiedostot

Koodiviidakko Oy on Suomen suurin digitaalisiin markkinoinnin ja viestinnän ohjelmistopalveluihin erikoistunut yritys. Koodiviidakko sai valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon vuonna 2012. Lisäksi yhtiö on sijoittunut teknologiayritysten kasvua mittaavalle Deloitte Technology Fast 50 -listalle jo kuutena vuotena peräkkäin. Yhtiön kansainväliset Liana Technologies -brändillä toimivat toimistot ovat Helsingissä, Dubaissa, Pariisissa, Hampurissa, Münchenissä, Tukholmassa ja Hongkongissa. Pääkonttori ja tuotekehitys ovat Oulussa. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs