Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Markkinointi » Kauppa ja teollisuus yhteistyöhön suomalaisen työn puolesta

Suomalaisen Työn Liitto

Kauppa ja teollisuus yhteistyöhön suomalaisen työn puolesta

Tiedote.
Julkaistu: 05.12.2013 klo 08:00
Julkaisija: Suomalaisen Työn Liitto

K-kaupat ja Suomalaisen Työn Liitto yhdessä suomalaisten elintarvikevalmistajien ja käyttötavarateollisuuden kanssa aloittavat yhteistyön suomalaisen työn puolesta. Koko ensi vuoden kestävä kampanja muistuttaa arjen jokapäiväisten ostopäätösten vaikutuksesta Suomen työllisyyteen. Kampanja kutsuu mukaan kuluttajat, tuottajat ja valmistajat ympäri Suomen.

– Nyt kaivataan ratkaisukeskeisyyttä ja tulevaisuudenuskoa kaikkien negatiivisten uutisten keskelle. Haluamme herätellä kuluttajia laajalla rintamalla kaikkialla Suomessa pohtimaan heidän omia vaikutusmahdollisuuksiaan Suomen työllisyyteen. Kotimaisilla tuotteilla ja designilla on valtava merkitys kotimaiselle työlle, sanoo toimitusjohtaja Tero Lausala Suomalaisen Työn Liitosta.

Suomalaisen työn puolesta lanseerattu kampanja muistuttaa suomalaisen työn merkityksestä ja sen eri muodoista. Suomalaisen Työn Liiton julkaisemat laskelmat osoittavat, että jos jokainen suomalainen ostaisi kuukaudessa 10 eurolla lisää suomalaisia tuotteita ja palveluita, syntyisi 10 000 vuosityöpaikkaa. Kevään aikana kampanja kutsuu suomalaiset mukaan ideoimaan uusia keinoja suomalaisen työn tukemiseksi.

– Jokainen kuluttaja voi omalla kauppareissullaan jo nyt tukea suomalaista työtä. Tutut merkit kertovat kaupoissa kotimaisuudesta, suomalaisesta suunnittelusta ja työstä tuotteiden taustalla. K-kauppiaamme pitävät valikoimissaan myös laajalti paikallisia tuotteita, kertoo Ruokakesko Oy:n tavarakaupan johtaja Ari Akseli.

– Ensi vuoden aikana tuomme suomalaista työtä eri muodoissa vahvemmin esille. Helpotamme entisestään kuluttajien mahdollisuuksia valita tuotteita, jotka edistävät suomalaista työtä koko sen arvoketjun osalta. Kutsumme mukaan kampanjaan tuottajat, valmistajat, järjestöt sekä yhdistykset ympäri Suomen, Akseli jatkaa.

Suomalaisen työn arvostusta korostavassa laajassa yhteistyössä ovat mukana suomalaisten elintarvikevalmistajien ja käyttötavarateollisuuden kärkiyritykset yhdessä K-citymarketien, K-supermarketien, K-marketien ja K-extrojen sekä Suomalaisen Työn Liiton kanssa. Kampanja on avoinna myös uusille yrityksille ja yhteisöille.

Kampanjasivu kutsuu kuluttajat ja yritykset mukaan ideoimaan tapoja tukea suomalaista työtä. Verkkosivulta löydät myös lisätietoja kampanjaan osallistuvista yrityksistä ja tuotteista:
http://www.suomalainentyo.fi/kampanja-suomalaisen-tyon-puolesta

 

Lisätietoja:

Tero Lausala, toimitusjohtaja, Suomalaisen Työn Liitto, p. 050 407 2623, tero.lausala@avainlippu.fi
Ari Akseli, tavarakaupan johtaja, Ruokakesko Oy, p. 01053 323490, ari.akseli@kesko.fi
Martti Toivanen, johtaja, markkinointi ja asiakkuudet, K-citymarket Oy (käyttötavara) ja Anttila Oy, p. 01053 40900, martti.toivanen@kesko.fi

 

Suomalaisen Työn Liitto on asiantuntijaorganisaatio, jonka tehtävänä on edistää suomalaisen työn arvostusta ja menestystä. Hallinnoimme suomalaisen työn puolesta toimivia merkkejä ja verkkopalveluita. Vuonna 1912 perustetulla liitolla on yli 2 300 yritys- tai yhteisöjäsentä. www.avainlippu.fi

Kesko (www.kesko.fi) on vähittäiskaupan osaaja, joka tuo kauppojensa kautta elämisen laatua kuluttajien jokaiseen päivään. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 2 000 kauppaa Pohjoismaissa, Baltiassa, Venäjällä ja Valko-Venäjällä.

K-ruokakaupat toimivat vastuullisen kaupan toimintamallin, K-vastuullisuuskonseptin mukaisesti. K-ruokakaupat ovat tiiviisti paikallisessa elämässä mukana, edistävät terveellisiä ruokailutottumuksia ja tarjoavat laajat vastuullisesti tuotettujen tuotteiden valikoimat. Tuotteemme ovat tutkittuja ja turvallisia. Ruokakesko ja K-ruokakaupat haluavat tarjota hyvän työpaikan ja tekevät jatkuvaa työtä energian ja ilmaston säästämiseksi. Kannustamme myös henkilökuntaamme, tavarantoimittajiamme ja asiakkaitamme tekemään vastuullisia valintoja. Tehdään hyvää. Yhdessä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs