Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Markkinointi » Kauneus & Terveys selvitti suomalaisten naisten arvoja ja asenteita kauneudesta

A-lehdet Oy

Kauneus & Terveys selvitti suomalaisten naisten arvoja ja asenteita kauneudesta

Tiedote.
Julkaistu: 27.05.2016 klo 09:51
Julkaisija: A-lehdet Oy

Suomalaisista naisista yli puolet iloitsee ulkonäöstään ja 14 % antaa sille jopa kiitettävän arvosanan. Kauneus & Terveys -lehden tutkimus kartoitti kauneuteen ja terveyteen liittyviä arvoja ja asenteita. Tutkimuksessa tunnistettiin 12 erilaista tekijää, jotka vaikuttavat vahvasti omiin asenteisiin ja kauneuteen liittyviin valintoihin.

Suomalaiset ovat vaatimattomia kaunottaria. He haluavat ennen kaikkea näyttää luonnollisen kauniilta ja kokevat huolitellun pukeutumisen ja siisteyden kuuluvan päivittäiseen elämään. Joka kolmas kokee tekevänsä paljon töitä kauneuden ja ulkonäön hyväksi. Tärkeimmät meikkituotteet suomalaiselle naiselle ovat ripsiväri, meikkivoide, puuteri, huulipuna, poskipuna ja silmänrajauskynä.

Suurin osa naisista kokee saaneensa ulkonäöstään kehuja. Valtaosa naisista, 63 % on kokenut myös arvostelua. "Itsensä kehuminen ei kuulu suomalaiseen kulttuuriin. Myöskään vanhemmat eivät ole kehuneet tyttäriensä ulkonäköä: vain joka kolmas nainen sanoo saaneen kiitosta vanhemmiltaan. Nuorin sukupolvi on onneksi tässä poikkeus”, päätoimittaja Ulla Veirto kertoo.

Naiset pitävät isoimpana ulkonäköhaasteenaan ylipainoa, mutta iho ja ikääntymisen merkit haastavat. Esteettiseen kirurgiaan ja pistoshoitoihin suhtaudutaan varautuneesti, yli puolet naisista voisi kuitenkin harkita esimerkiksi silmäluomileikkauksia.

79 % naisista kokee, että ulkonäöllä on suuri vaikutus työnhakutilanteessa ja 63 prosenttia uskoo, että suotuisa ulkonäkö tuo menestystä ja vaikutusvaltaa. Naiset arvioivat myös, että hyvännäköiset saavat parempaa palvelua kuin muut.

Aikakauslehdet koetaan tärkeimpänä tietolähteenä kokonaisvaltaiseen terveyteen, hyvinvointiin, ravitsemukseen, liikuntaan ja kauneudenhoitoon liittyvissä aiheissa. Joka viides nostaa myös blogit merkitykselliseksi tietolähteeksi, ja alle 30-vuotiaille naisista 18 % kokee blogien vaikuttavan erittäin paljon kauneustuotteiden ostopäätöksiin.

Tutkimuksen vastaukset kerättiin huhti­─toukokuussa 2016 kvantitatiivisella kyselyllä, johon vastasi 3034 suomalaista. Tutkimustulokset painotettiin vastaamaan 20­─69-vuotiaiden suomalaisten naisten ikäjakaumaa. Tutkimuksen toteutti A-lehtien tilauksesta Interquest ja VTT.

Lisätietoja:

A-lehdet Oy, Kauneus & Terveys -lehden päätoimittaja Ulla Veirto, 050 414 4315

A-lehdet Oy, suunnittelujohtaja Tuuli Toivainen, 050 414 4556

 

Kauneus & Terveys on A-lehdet Oy:n julkaisema naisten erikoislehti, joka ilmestyy 16 kertaa vuodessa. Lehden lukijamäärä on 231 000 ¹) ja verkkosivuston Kauneusjaterveys.fin viikkotavoittavuus on 118 000²).

¹) KMT 2015

²) TNS Metrix Paneeli 2016 (viikot 17–20)

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs