Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Markkinointi » Kädentaidot ja käsityötuotteet hurmasivat lähes 37 000 ihmistä Tampereella

Tampereen Messut

Kädentaidot ja käsityötuotteet hurmasivat lähes 37 000 ihmistä Tampereella

Tiedote.
Julkaistu: 17.11.2013 klo 19:45
Julkaisija: Tampereen Messut

SUOMEN KÄDENTAIDOT -MESSUT ON KÄSITYÖIHMISTEN PARATIISI

Euroopan suurin käsi- ja taideteollisuusmessutapahtuma Suomen Kädentaidot 2013 sekä samanaikaisesti järjestetyt Kivi ja Koru 2013 -messut päättyivät sunnuntaina 17.11. iloisissa ja positiivisissa tunnelmissa. E-hallin myötä laajentuneen Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen neljä näyttelyhallia täyttyivät 36 728 messuvieraasta ja 755 näytteilleasettajasta. Kävijämäärä kasvoi edellisvuodesta 662 kävijällä. Seuraavan kerran tapahtumakokonaisuus toteutetaan 14.–16.11.2014.

Suomen Kädentaidot -messut tarjosivat kävijöille laajat valikoimat kotimaisia kädentaidon tuotteita, käsityöharrastuksessa tarvittavia materiaaleja ja tarvikkeita, innostavia ideoita sekä runsaasti ohjelmaa. Suomen Kädentaidoissa oli ennätykselliset 653 käsityöyrittäjää. Lisäksi uudella Deli-alueella lähellä valmistettuja ja kotona tehtyjä herkkuja myi 45 yritystä. Samanaikaisesti pidetyillä kansainvälisillä Kivi ja Koru -messuilla oli 57 näytteilleasettajaa. Tapahtumakokonaisuus oli suurin kuluttajamessutapahtuma, jonka Tampereen Messut Oy on viime vuosikymmeninä järjestänyt. Heikoista talousnäkymistä huolimatta tämä tapahtumakokonaisuus onnistui saavuttamaan historiansa toiseksi parhaan kävijämäärän jääden vuoden 2011 ennätysluvusta vain 178 kävijällä. Tapahtuma on Tampereen lippulaiva kuluttajamessujen osalta.

– Messuilla saadun palautteen mukaan Suomen Kädentaidot oli jälleen todella onnistunut kokonaisuus. Uusi avara ja valoisa E-halli sai myös erinomaisen vastaanoton. Siellä esillä olleet kotimaisen muodin ja pukeutumisen teemat sekä herkkuja tarjonnut Deli-alue koettiin tervetulleina uutuuksina. Lisätilojen ansiosta myös käytännönjärjestelyt messupäivien aikana sujuivat hyvin ja kävijät viihtyivät erittäin tunnelmallisessa tapahtumassa. Lämmin kiitos sadoille näytteilleasettajille, jotka vuodesta toiseen näkevät paljon vaivaa näiden messujen eteen, sekä uskollisille kävijöille, jotka saapuvat tänne joka vuosi pitkänkin matkan päästä. On upeaa, että Tampereesta on muodostunut käsi- ja taideteollisuusalan ammattilaisten ja harrastajien ”Messu-Mekka”, sanoo tuoteryhmäpäällikkö Mervi Oksanen Tampereen Messut Oy:stä.


Messuilla jaettiin tunnustuksia alan osaajille – Taito-Finlandia 2013 Hattulan Kaakelitehdas Oy:lle

Messuilla palkittiin avajaispäivänä 15.11. käsi- ja taideteollisuusalan osaajia. Taito-Finlandia 2013 -palkinnon sai Hattulan Kaakelitehdas Oy Tampereelta. Toisen kerran jaetun Taito-Finlandia-palkinnon saajan valitsi tänä vuonna vaatesuunnittelija Paola Suhonen. Suomen Kädentaidot Uutuustuote 2013 -tunnustuksen sai Kehä-sivupöytä, jonka on valmistanut Arto Halmetoja Orivedeltä. Vuoden Artesaani 2013 on Riikka Peltola Hämeenlinnasta. Messujen avaajana nähtiin valmentaja ja jääkiekkoasiantuntija Juhani Tamminen.
Lisätietoa palkitsemisista: www.kadentaidot.fi (Medialle).


Muotinäytökset, kädentaitajien haastattelut ja työnäytökset olivat yleisön suosikkeja

Laajan osastotarjonnan lisäksi messujen oheisohjelma oli runsas. Yleisölle riitti nähtävää lukuisissa erilaisissa näyttelyissä, Suomen Kädentaidot- ja Finnish Design -muotinäytöksissä, kädentaitajien haastatteluissa sekä työnäytöksissä. Messuille uutuutena toteutettu Askartelutori ja työpajat innostivat messuvieraita kokeilemaan omia taitojaan. Uudella Deli-alueella oli myös juhlakattausnäyttely, jossa teemoina olivat talvihäät, itsenäisyyspäivä, joulu ja uusivuosi. Messuvieraat äänestivät kauneimmaksi itsenäisyyspäivän juhlakattauksen. Kattausnäyttelyssä oli esillä myös Vuoden käsityöläiseksi valitun Emma Iivanaisen upeita kakkuja. Katso Emma Iivanaisen videotervehdys www.kadentaidot.fi (Medialle).

Tampereen Messut Oy ja Taito Pirkanmaa ry järjestivät Suomen Kädentaidot -messut 18. kerran. Kivi ja Koru -messutapahtuman Tampereen Messut Oy toteutti 12. kerran. 


MEDIAMATERIAALIT, KUVAT, VIDEOT:
Kaikki mediamateriaalit, kuten lehdistötiedotteet, kilpailutiedotteet, avajaisten ja tiedotustilaisuuden esitykset, Paola Suhosen Taito-Finlandia-palkinnon julkistamisvideo sekä kuvia, tunnelmavideoita ja haastatteluja löytyy tapahtuman mediasivuilta: www.kadentaidot.fi (Medialle). Kuvat: Samuli Niva ja erikseen mainittuna Merja Ojala. Tampereen Messujen mediapankki osoitteessa www.epressi.com.


LISÄTIEDOT: www.kadentaidot.fi, www.kivimessut.fi  
Facebook: www.facebook.com/Kadentaidot

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi
Mervi Oksanen, tuoteryhmäpäällikkö, p. 0400 760 877,
mervi.oksanen(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133,
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi
Aino Paavola, viestintäassistentti, p. 0400 914 877,
aino.paavola(a)tampereenmessut.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs