Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Markkinointi » Ilo auttaa -kampanjalla haetaan 100 uutta vapaaehtoista lasten, nuorten ja lapsiperheiden tueksi Varsinais-Suomeen!

Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry

Ilo auttaa -kampanjalla haetaan 100 uutta vapaaehtoista lasten, nuorten ja lapsiperheiden tueksi Varsinais-Suomeen!

Tiedote.
Julkaistu: 13.01.2014 klo 12:00
Julkaisija: Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry

Voimavarat lasten, nuorten ja lapsiperheiden ehkäisevään tukemiseen ovat kunnissa alimitoitetut ja painopiste on siirtymässä entistä enemmän korjaavaan työhön. Vain harva kunta huomioi ehkäisevän työ merkityksen esim. budjetissaan, vaikka nykyinen lastensuojelulaki painottaa ja hyvät kokemukset myös käytännössä osoittavat, että ehkäisevän työn merkitys on suuri.

Pahoinvointi näkyy mm lasten ja nuorten yksinäisyytenä. On paljon lapsia, joilla ei ole yhtään kaveria tai yhtään harrastusta. Yhä useammalta lapsiperheeltä puutuu luontainen tukiverkosto, jonka seurauksena vanhempien jaksamisessa on ongelmia. Vuonna 2012 tehdyssä Mannerheimin Lastensuojeluliiton tutkimuksessa lapsiperheet kokevat saavansa liian vähän tukea vanhemmuuteensa. Lastensuojelujärjestöt ovat vakavasti huolestuneita tästä kehityksestä ja haluavat omalta osaltaan olla auttamassa ja tukemassa.

Seitsemän varsinaissuomalaista lastensuojelujärjestöä on yhdistänyt voimansa ja käynnistää Ilo auttaa -kampanjan, jolla etsitään lisää vapaaehtoisia lasten, nuorten ja lapsiperheiden tueksi. Tavoitteena on löytää 100 uutta vapaaehtoista. Kampanjalla etsitään vapaaehtoisia tukihenkilöiksi lapsille ja nuorille ja tukiperheiksi ja perhekummeiksi lapsiperheille. Mahdollisuuksia vapaaehtoiseen auttamiseen on monia muitakin. Auttaminen lähtee aina vapaaehtoisen omista mahdollisuuksista ja kiinnostuksesta. Jokaiselle auttamishaluiselle on tarvetta. Vapaaehtoisen antama tuki on arjessa yhdessä kulkemista, keskustelua, kuuntelemista, harrastuksiin tutustumista tai rentoa puuhailua yhdessä.

Ilo auttaa -kampanja toteutetaan 13.1.-13.2.2014 ja se huipentuu Ilo auttaa –tapahtumaan 13.2.2014 klo 15.00-18.00 Perhetalo Heidekenillä, Sepänkatu 3, Turku. Tapahtumassa voi tutustua varsinaissuomalaisten lastensuojelujärjestöjen vapaaehtoistyön mahdollisuuksiin.

Kampanjassa ovat mukana seuraavat lasten, nuorten ja perheiden parissa työskentelevät järjestöt, joilta saatte myös lisätietoja järjestöjen vapaaehtoistyöstä:

- Lounais-Suomen Mielenterveysseura/Turun Kriisikeskus, Jenna Trogen p. 050 5488977

- Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri, Raija Haataja-Nurminen p. 040 5098998

- Omaiset mielenterveystyön tukena Lounais-Suomen yhdistys, Nina Kääriäinen p. 044 7930583

- Pelastakaa Lapset, Turun toimipiste, Sami Luoto p. 040 8232

- Turun ensi- ja turvakoti, Pekka Härkönen, p. 050 4301181

- Turun Kaupunkilähetys/Nuorten tuettu asuminen, Liisa Love, p. 040 5298101

- Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt, Kirsi Broström p.044 5355134

Kampanjan kotisivu, josta löydät tietoa järjestöjen vapaaehtoistyö mahdollisuuksista: www.perhetaloheideken.fi. Kampanjan Facebook-sivu: https://www.facebook.com/iloauttaa.

Lisätietoja: koordinaattori Kirsi Broström, puh. 044 5355 134, s-posti: kirsi.brostrom@vslapset.fi

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs