Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Markkinointi » Heurekan pihalle nousee virtuaalitaloja

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Heurekan pihalle nousee virtuaalitaloja

Tiedote.
Julkaistu: 04.10.2016 klo 13:23
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Heurekan edustan nurmikko täyttyy omakotitaloista 17.–22.10. Ohikulkijat eivät niitä näe, mutta kännykän tai tabletin kautta katsottuna seinät kohoavat silmien eteen. Lisätyn todellisuuden avulla kukin voi valita neljästä talosta suosikkinsa.

Moni oman talon rakennusprojektia aloitteleva maalaa ajatuksissaan mielikuvaa siitä hetkestä, kun tontille on noussut uusi koti. Enää ei tarvitse tyytyä mielikuvitukseen, sillä avuksi tulee lisätty todellisuus. Älypuhelimen tai tabletin kautta valitsemaansa taloa voi katsella oikeassa ympäristössä.

Tiedekeskus Heurekassa järjestettävässä tapahtumassa esitellään Vantaan kaupungin SmartLab-projektin prototyyppiä, joka hyödyntää lisättyä todellisuutta. Sovelluksen avulla Honkarakenteen ja Muurametalojen 3D-talomalleja voidaan tarkastella aidossa tonttiympäristössä.

Projektin lähtökohtana on ollut suunnitella Vantaan kaupungin rakennusvalvonnan kanssa uudenlainen palvelu pienrakentajille. Palvelun avulla voisi etsiä tonttia ja tarkastella sen tietoja, hahmotella sille 3D-talomalleja ja lopuksi lähettää rakennuslupahakemuksen.

Virtuaalitaloja voi nähdä Heurekan edustalla 17.10.–22.10.2016, ma–pe klo 10.30–17.00, la klo 10.30–14.00. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Heurekan näyttelyihin on normaalit pääsymaksut. Säävaraus: kehnon kelin sattuessa sovellusta voi kokeilla Heurekan aulassa.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Vantaan kaupungin muotoilulaboratorio SmartLab, Vantaan kaupungin Rakennusvalvonta, Metropolia Ammattikorkeakoulun soveltavan digiteknologian tutkimus- ja kehitysyksikkö Electria sekä tiedekeskus Heureka.

Lisätietoja:


Tapahtumatuottaja
Siina Vasama

siina.vasama@heureka.fi

puh. 040 9015260


Toiminnanjohtaja
Matti Luhtala
SmartLab 

matti.luhtala@vantaa.fi 

puh. 050 357 2265


Kuva: Teemu Kataja

Liitetiedostot

Tiedekeskus Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Heurekassa voi kokeilla oivaltamisen iloa vuorovaikutteisissa näyttelyissä, planetaariossa, oppimisohjelmissa ja tapahtumissa. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on keskimäärin lähes 300 000 vuosittain. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs