Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Markkinointi » Grano ja Multiprint yhdistyvät – toimialalle valtakunnallisesti vahva toimija

Panostaja

Grano ja Multiprint yhdistyvät – toimialalle valtakunnallisesti vahva toimija

Tiedote.
Julkaistu: 19.05.2015 klo 09:00
Julkaisija: Panostaja

Grano ja Multiprint ovat allekirjoittaneet sopimuksen yhdistymisestään. Grano ja Multiprint ovat jo nyt paino- ja tulostusalan merkittävimpiä yrityksiä. Yhdistymisen jälkeen niistä muodostuu toimialansa ehdoton edelläkävijä, jonka liikevaihto nousee noin 90 miljoonaan euroon ja henkilöstön määrä yli 800:aan.

Grano ja Multiprint ovat olleet alansa edelläkävijöitä ja niiden tarjonta, osaaminen ja asiakaspeitto täydentävät toisiaan, kun taas päällekkäisiä toimintoja on vain vähän ja ne sijoittuvat pääosin pääkaupunkiseudulle. Granon palveluverkon painopiste on pääkaupunkiseudun lisäksi Keski- ja Itä-Suomessa ja Multiprintin vastaavasti Etelä- ja Länsi-Suomessa. Yhdistymisen jälkeen yrityksen toimipisteitä on 23 kaupungissa kattaen Suomen Oulusta Helsinkiin. Molemmat yritykset ovat digitulostamisen ja modernin offset-painamisen ammattilaisia. Granon erityisosaamista ovat sähköiset aineiston hallintajärjestelmät ja markkinoinnin toteutukset, Multiprintin kokonaisvaltaiset palveluratkaisut ja 3D-tulostuspalvelu.

Granon ja Multiprintin yhdistyessä markkinoille syntyy yritys, jolla on alansa laajimmat palvelut, tehokas tuotanto ja korkea teknologinen osaaminen sekä maantieteellisesti kattava palveluverkosto. Yrityksellä tulee olemaan kyky vastata asiakastarpeen muutoksiin ja yhdistää digin ja printin osaaminen tuloksellisesti. Yhdistyminen mahdollistaakin entistä laajempien kokonaisuuksien toimittamisen tehokkaammin ja nopeammin. Yhtiö panostaa tulevaisuudessakin myyntiin ja asiakaspalveluun sekä innovatiivisten ratkaisujen kehittämiseen.

Toimialan ylikapasiteetti on merkittävää erityisesti perinteisessä painamisessa ja digitaalinen painaminen taas on pirstaloitunut pieniin toimijoihin. Toimialan muutokset ja erityisesti digitaalinen murros edellyttävät uudenlaisten palvelujen ja parempien asiakasratkaisujen kehittämistä.

Granon toimitusjohtaja Heimo Viinanen siirtyy kesäkuun aikana yhtiön hallituksen jäseneksi ja johdon erityistehtäviin yhdistymisen läpiviemiseksi. Multiprintin toimitusjohtaja Jaakko Hirvonen ottaa vastaan yhtiön toimitusjohtajan tehtävät.

Yrityskauppa edellyttää Multiprintin pääomistajan partiolippukunta Turun Metsänkävijät ry:n hyväksyntää. Järjestely on tarkoitus viedä loppuun kesän 2015 aikana. Uuden yrityksen enemmistöomistaja on Panostaja. Muu omistus jakautuu Turun Metsänkävijöiden ja toimivan johdon kesken.

- Yhdistymiselle on vahvat perusteet. Molempien tahtotila on ollut olla valtakunnallisesti paikallinen toimija ja myös alan edistyksellinen kehittäjä. Palveluverkkomme täydentyy ja saamme entistä paremmat lähtökohdat asiakastarpeisiin vastaamiseen. Kokomme antaa meille selvää etua, mutta merkittävin lisä kilpailuetuun tulee osaamisen kautta. Kannattava ja kehittyvä yritys vahvistaa myös uskoa alan tulevaisuuteen, sanoo Granon toimitusjohtaja Heimo Viinanen.

 - Toimialallamme on käynnissä selkeä murros, joka on heijastunut monenlaisina muutoksina. Erityisesti digitaalinen murros edellyttää uudenlaisten palvelujen ja asiakasratkaisujen kehittämistä. Granon ja Multiprintin yhdistymisen myötä alalle muodostuu suuri suomalainen toimija, joka kykenee panostamaan tulevaisuuteen, Multiprintin toimitusjohtaja Jaakko Hirvonen toteaa.

Lisätietoja:

Grano, toimitusjohtaja Heimo Viinanen 0400 649 510

Multiprint, toimitusjohtaja Jaakko Hirvonen 0400 522 041

 

Grano on markkinointiviestintä-, paino- ja tulostuspalveluja tarjoava yritys, joka on alansa markkinajohtaja Suomessa. Sen palvelut ovat saatavilla valtakunnallisesti 12 eri paikkakunnalla Helsingistä Joensuuhun. Granon nimi otettiin käyttöön keväällä 2014, kun Kopijyvä ja DMP yhdistyivät. Granon omistavat pörssilistattu sijoitusyhtiö Panostaja (65 %) ja toimitusjohtaja Heimo Viinanen ja toimiva johto (yhteensä 35 %). Granon liikevaihto oli 58 miljoonaa euroa vuonna 2014 ja henkilöstön määrä noin 497. www.grano.fi

Multiprint on paino-, tulostus- ja digitointialan palveluyritys. Multiprintin pääkonttori sijaitsee Turussa ja yritys palvelee Suomessa 16 paikkakunnalla 29 toimipisteessä. Lisäksi Multiprint omistaa yhdessä Granon kanssa osakkuusyritykset Koopia Kolm AS:n Tallinnassa ja Copium OOO:n Pietarissa. Multiprintin omistavat Turun Metsänkävijät ry yhdessä toimivan johdon kanssa. Vuonna 2014 Multiprintin liikevaihto oli 34 miljoonaa euroa ja henkilökunnan määrä 335. www.multiprint.fi

 

 

Liitetiedostot

Panostaja Oyj on sijoitusyhtiö, joka kehittää aktiivisena enemmistöomistajana suomalaisia pk-yrityksiä. Yhtiön tavoitteena on olla halutuin kumppani liiketoimintansa myyville yrittäjille, parhaille johtajille sekä sijoittajille. Panostaja kasvattaa yhdessä kumppaniensa kanssa konsernin omistaja-arvoa ja luo suomalaisia menestystarinoita. Panostaja toimii yhdeksässä liiketoimintasegmentissä ja Panostaja-konsernissa työskentelee Multiprint yhdistymisen jälkeen noin 1500 henkilöä. Panostajan (PNA1V) osake noteerataan Nasdaq Helsingissä. Tilikaudella 2014 konsernin liikevaihto oli 154,8 miljoonaa euroa. www.panostaja.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs