Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Markkinointi » Finnclean 2014: Puhtausala kokoontuu Tampereelle 30.9.–2.10.2014

Tampereen Messut

Finnclean 2014: Puhtausala kokoontuu Tampereelle 30.9.–2.10.2014

Tiedote.
Julkaistu: 23.09.2014 klo 00:31
Julkaisija: Tampereen Messut

Kansainvälinen puhtausalan ammattimessutapahtuma Finnclean 2014 pidetään Tampereella ensi viikolla 30.9.–2.10.2014. Pohjoismaiden merkittävin puhtausalan ammattilaisille tarkoitettu tapahtuma on nyt suurempi kuin koskaan aiemmin. Mukana on yli 140 näytteilleasettajaa eli määrä on kasvanut edelliskerrasta 20 prosenttia. Kolmen vuoden välein pidettävän tapahtuman pääteema on Huomisen haasteet ja ratkaisut. Messuilla ratkotaan Puhtausalan ammattilainen 2014 -kilpailun finaali. Finncleanin yhteydessä 29.–30.9.2014 pidetään kansainvälinen puhtausalan CITW2014-kongressi.

Tampereen Messut Oy toteuttaa Finncleanin SSTL Puhtausala ry:n toimeksiannosta. Vuodesta 1981 lähtien järjestetyt messut pidettiin edellisen kerran vuonna 2011. Finnclean tarjoaa läpileikkauksen puhtausalan tämänhetkisistä trendeistä, uutuustuotteista sekä alan näkymistä. Median akkreditoituminen: www.finnclean.fi (Medialle).

Avajaisseminaarissa kilpaillaan henkilöstön sisäisellä motivaatiolla – Messupäivillä eri teemat

Messuja on uudistettu siten, että seminaari- ja koulutustarjonta on rakennettu joka päivälle eri teemalla. Teemoja ovat tiistaina Kilpailutus, keskiviikkona Hoiva ja Oiva sekä torstaina Puhdas ja hyvinvoiva kiinteistö, puhtausalan nuori ammattilainen ja rekrytointi. Näiden teemojen ja pääteeman Huomisen haasteet ja ratkaisut kautta messuvieraat saavat kattavan tietopaketin puhtaudesta ja hygieniasta, jotka ovat tärkeässä roolissa eri aloilla tulevaisuudessakin. SSTL Puhtausala ry järjestää tiistaina klo 14.00–15.30 Avajaisseminaarin, jossa perehdytään henkilöstön sisäisellä motivaatiolla kilpailemiseen Filosofian Akatemian toimitusjohtajan Karoliina Jarenkon johdolla. Tekstiilihuoltoalan ajankohtaisseminaarissa pureudutaan hygienia-asioihin, lainsäädännön uudistamiseen, älytekstiileihin ja tulevaisuuden haasteisiin.

Hoiva ja Oiva -teema nostaa esille laatukriteerit, HoReCa-alan ja hoiva-alan erityispiirteet, hyvinvoinnin, kaupan hygienian sekä oivahymy.fi-järjestelmän. Puhdas ja hyvinvoiva kiinteistö -teema käsittelee aihetta tilasuunnittelusta ylläpitoon ja materiaalivalinnoista elinkaareen. Puhtausalan nuori ammattilainen -teema tavoittelee puhtauspalvelualan opiskelijoita. Suomen Kotipalveluyhdistys ry:n seminaarissa keskustellaan kotiin tulevaisuudessa tuotettavista kotityöpalveluista, omavalvonnasta yksityisissä sosiaalipalveluissa, uusista oppimisympäristöistä sekä tulevaisuuden teknologiasta ja kotitöissä auttavista roboteista.


Harri Piiparinen, SSTL Puhtausala ry: Puhtaanapito on haastava ja monipuolinen ammatti

Vastikään SSTL Puhtausala ry:n toiminnanjohtajaksi ja Siivoussektori Oy:n toimitusjohtajaksi nimetty Harri Piiparinen uskoo, että Finnclean antaa alalle sen kaipaamaa positiivista näkyvyyttä. Näinä aikoina, jolloin työttömyysprosentit ovat korkeita, on silti aloja, joilla nimenomaan ammattitaitoisista työntekijöistä on jopa pulaa etenkin kasvukeskuksissa. Puhtausalalta tulee lähivuosina eläköitymään paljon työntekijöitä.

– Suurin syy alalle hakeutumattomuuteen on matala palkka ja väärät mielikuvat johtuen tietämättömyydestä ammattisiivouksen vaatimuksista. Vain harvat pitävät kotisiivouksesta ja sotkevat sen ajatuksissaan ammattisiivoukseen. Todellisuudessa puhtaanapito on haastava ja monipuolinen ammatti, jossa on myös hienoja etenemismahdollisuuksia uralla. Finnclean on omiaan antamaan puhtausalalle suurten medioiden huomiota. Myönteisen julkisuuden myötä puhtausala saa sille kuuluvaa arvostusta, jolloin moni voi herätä suuntautumaan tai vaihtamaan siivousalalle. Messut ovat loistava mahdollisuus kaikille osallistujille niin tietojen päivittämiseen kuin verkostoitumiseen. Tämänkaltaisilla tapahtumilla on mahdollisuus sytyttää alan osaajissa intohimoa tekemiseensä. Kävijöille toivon jäävän takataskuun runsaasti ajantasaista tietoa esimerkiksi alan tuotteista ja laitteista. Näytteilleasettajille messut ovat markkinapanostus, ja uskon tapahtuman tuovan heille muun muassa paljon antoisia kontakteja sekä sitä myöten kaupallista menestystä, sanoo SSTL Puhtausala ry:n toiminnanjohtaja Harri Piiparinen.

SSTL Puhtausala ry:n toiminnanjohtaja ja Siivoussektori Oy:n toimitusjohtaja Harri Piiparisen haastattelu ”Puhtaanapito on haastava ja monipuolinen ammatti” TähtiUutiset-verkkolehdessä: www.tahtiuutiset.fi.


Kilpailut tuovat väriä messuille – Puhtausalan ammattilainen 2014 selviää torstain finaalissa

Torstaina 2.10. ohjelmassa on Puhtausalan ammattilainen -kilpailun finaali. Voittaja ratkaistaan käytännön työtehtävien ja kirjallisten tehtävien perusteella. Kilpailu antaa kunniaa puhtausalan ja asiakaspalvelun ammattilaiselle, joka osaa työnsä perusasiat laaja-alaisesti, on joustava ja osaa suunnitella työtään, ymmärtää taloudellisen työskentelyn vaatimukset sekä osaa tuoda puhtausalaa esille positiivisessa mielessä. Kilpailun järjestävät yhteistyössä SSTL Puhtausala ry, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry, Kiinteistötyönantajat ry, Palvelualojen ammattiliitto PAM ry ja Palvelualojen työnantajat PALTA ry. Puhtausalan ammattilainen -tunnustus on jaettu Finnclean-messuilla vuodesta 2008 lähtien. Sitä ennen kilpailu tunnettiin nimellä Vuoden Siivooja, joka valittiin ensimmäisen kerran vuonna 1997. Messuilla järjestetään ensimmäisen kerran näytteilleasettajille tarkoitettu Uutuustuote- ja palvelukilpailu, jossa kategoriat ovat väline, kone, aine ja palvelu/innovaatio. Voittajat selviävät torstaina iltapäivällä.


CITW2014-kongressi: Ammattisiivous tänään – haasteita ja ratkaisuja

Messujen yhteydessä 29.–30.9.2014 pidetään myös kansainvälinen puhtausalan Cleaning in Tomorrow´s World -kongressi, joka tuo aiempaa enemmän ulkomaalaisia osallistujia tapahtumaan. CITW2014-kongressin ohjelma jatkuu messuilla 1.–2.10. Finnclean-koulutuspäivinä. Kongressin teemana on Ammattisiivous tänään – haasteita ja ratkaisuja. Kongressissa asiantuntijat esittelevät muun muassa alan uusimpia tutkimuksia. Kongressin järjestää SSTL Puhtausala ry. Lisätietoa: www.cleaningcongress.fi.


Messuilla on runsas ohjelmatarjonta

Useiden seminaarien ja SSTL Puhtausala ry:n toteuttamien Finnclean-koulutuspäivien lisäksi yleisölle riittää nähtävää ja kuultavaa erillisillä ohjelma-alueilla ja näyttelyosastoilla. Circuit of wellbeing – Energy for better working -alueella annetaan vinkkejä rentoutumiseen, ergonomisempaan työskentelyyn sekä työkunnon ylläpitoon ja parantamiseen. Finnclean Circuit -koeajoradalla voi testata siivouskoneiden käyttöä erilaisilla lattiamateriaaleilla. Sisäilmainfopisteessä alan asiantuntijat opastavat siivoukseen ja hyvään sisäilmaan liittyen. Ohjelmassa on myös lukuisia tietoiskuja ja työnäytöksiä. Lisätietoa ohjelmasta: www.finnclean.fi.


MEDIAN AKKREDITOITUMINEN:
Median edustajat pääsevät messuille maksutta täyttämällä akkreditoitumislomakkeen osoitteessa www.finnclean.fi (Medialle).

HAASTATTELUPYYNNÖT:
Haastattelupyynnöt alan asiantuntijoille, palkittaville ja näytteilleasettajille voi jättää akkreditoitumislomakkeella tai sähköpostitse: tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi tai meri.mattila(a)tampereenmessut.fi.

LEHDISTÖHUONE JA MEDIAPALVELUT:
Lehdistöhuone palvelee messujen aukioloaikojen mukaisesti pääaulassa (1. krs). Lisätietoa median VIP-pysäköinnistä ja muista mediapalveluista: www.finnclean.fi (Medialle).

MEDIAMATERIAALIT:
Tapahtuman mediasivuilta löytyvät messujärjestäjän lehdistötiedotteet, näytteilleasettajien lehdistötiedotteet, kuvat ja muut mediamateriaalit: www.finnclean.fi (Medialle).

OHJELMA:
Tietoa seminaareista, tietoiskuista ja muusta ohjelmasta www.finnclean.fi (Ohjelma).

MESSUINFO:
Finnclean-messut ovat avoinna ti 30.9. klo 12.00–17.00, ke 1.10. ja to 2.10. klo 9.30–16.30.Maksuton sisäänpääsy ennakkorekisteröitymällä kävijäksi osoitteessa www.finnclean.fi tai pääsylipulla 20 € (sis. alv 10 %). Alle 18-vuotiaat vain aikuisen seurassa. Tarkemmat tiedot messuista ja maksuttomista bussikuljetuksista: www.finnclean.fi (Messuinfo). Cleaning in Tomorrow´s World -kongressi 29.–30.9.2014, www.cleaningcongress.fi.

TWITTER:
@TampereenMessut, #Finnclean


Kansainvälinen puhtausalan ammattimessutapahtuma Finnclean 2014 järjestetään 30.9.–2.10.2014 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Messut ovat avoinna tiistaina 30.9. klo 12–17, keskiviikkona ja torstaina 1.–2.10. klo 9.30–16.30. Messut pidettiin edellisen kerran vuonna 2011, jolloin Finncleaniin ja samanaikaisesti toteutettuihin Elintarviketeollisuus-messuihin tutustui 12 874 kävijää.


Lisätiedot: www.finnclean.fi

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi
facebook.com/tampereenmessut, Twitter: @TampereenMessut

Mikael Wänskä, projektipäällikkö, p. 040 350 0445,
mikael.wanska(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133,
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi, @TanjaJarvensivu
Meri Mattila, viestintäassistentti, p. 0400 914 877,
meri.mattila(a)tampereenmessut.fi

SSTL Puhtausala ry, www.puhtausala.fi
Harri Piiparinen, toiminnanjohtaja, p. 040 704 9944,
harri.piiparinen(a)puhtausala.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs