Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Markkinointi » Etäopiskelu tuo koulun kotiisi

Studentum.fi

Etäopiskelu tuo koulun kotiisi

Tiedote.
Julkaistu: 03.06.2016 klo 16:00
Julkaisija: Studentum.fi

 

Nuoret ja aikuiset kokevat etäopiskelun mielenkiintoiseksi vaihtoehdoksi perinteisen lähiopiskelun sijaan. Tämä selviää Studentum.fi-sivuston teettämästä vuosittaisesta koulutuskyselystä. Jopa 73 prosenttia yli 20-vuotiaista ja joka kolmas alle 20-vuotias olisi valmis suorittamaan opinnot etänä.

Etäopiskelussa aikuisia houkuttelee erityisesti opintojen joustavuus. Etäopiskelun avulla aikuiset saavat mahdollisuuden suunnitella ja rakentaa opinnot itselleen sopiviksi. Lisäksi opinnot on huomattavasti helpompi yhdistää työn ja perhe-elämän kanssa.

Niin ikään nuoret pitävät etäopiskelun antamia vapauksia positiivisena asiana. Etäopiskelu antaa vapauden opiskella milloin ja missä opiskelija itse haluaa. Kun opiskelu ei ole sidottu tiettyyn kellonaikaan ja paikkaan, on opinnot mahdollista suorittaa omassa tahdissa.

Etäopiskelun joustavuus tuo kuitenkin mukanaan myös haasteita: vastaajia arveluttaa erityisesti suuri vastuu omasta oppimisestaan. Opinnot koetaan helpommaksi suorittaa valvovan silmän alla. Lisäksi etäopiskelussa askarruttaa sosiaalisten kontaktien puute sekä heikommat keskustelu- ja verkostoitumismahdollisuudet.

Internetin kehityksen myötä etä- ja verkko-opiskelun suosio on kasvanut ja nykyään onkin mahdollista opiskella melkein mitä tahansa etänä – omaan aikatauluun sopivalla tavalla, ajasta ja paikasta riippumatta. Oppilaitoksesta riippuen on mahdollista suorittaa etäopiskeluna yksittäisiä eritasoisia kursseja tai jopa koko tutkinnon.

Vuosittainen koulutuskysely toteutettiin keväällä 2016. Kyselyyn vastasi yhteensä 3692 peruskoulun jälkeistä koulutusta etsivää nuorta ja aikuista.


Lisätietoa kyselystä:
http://www.studentum.fi/Koulutuskysely_2016__d10630.html

Anssi Mäkelä
Tiedottaja
Puh: 040 060 6288
anssi.makela@studentum.fi

Studentum.fi-koulutussivustolla käyttäjä voi vertailla eri koulutusvaihtoehtoja koulutusalan, koulutustyypin tai paikkakunnan mukaan. Tuomme koulutusvaihtoehtoja tarjoavat oppilaitokset lähelle tulevaa opiskelijaa, sillä kiinnostuneet voivat lähettää sivustolla yhteydenottopyynnön ja kohdistaa sen suoraan kiinnostavalle oppilaitokselle. Tavoitamme kuukausittain noin 160 000 koulutusta etsivää nuorta ja aikuista ja hakupalvelustamme löytyy tällä hetkellä noin 3500 koulutusta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs