Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Markkinointi » Ensimmäinen suomalainen 10-vuotias single malt Lontoon Whisky Showssa tänään lauantaina

Teerenpeli Yhtiöt Oy

Ensimmäinen suomalainen 10-vuotias single malt Lontoon Whisky Showssa tänään lauantaina

Tiedote.
Julkaistu: 03.10.2015 klo 20:00
Julkaisija: Teerenpeli Yhtiöt Oy

Ensimmäinen suomalainen 10-vuotias single malt –mallasviski lanseerattiin Lontoon Whisky Showssa tänään lauantaina 3.10.2015. Lämminhenkisessä lanseeraustilaisuudessa oli mukana viskikirjailija Ian Buxton. Tilaisuudessa hän muisteli ensimmäistä käyntiään Lahdessa muutamia vuosia sitten: ”Olin hämmästynyt, kun tulin pienehkössä kaupungissa sijaitsevaan ravintolaan, jonka kellarissa toimi oikea viskitislaamo. Se osoittautui helmeksi. Pidän Teerenpelin tavasta toimia ja kunnioitan sitä, että heillä on aidot pannutislauslaitteet ja he toimivat kärsivällisesti tuoden toinen toistaan laadukkaampia viskejä asiakkailleen”. Teerenpeli Yhtiöiden toimitusjohtaja Anssi Pyysing nosti 10yo single maltin lanseerauksen historialliseksi hetkeksi: ”Teerenpeli Tislaamolle 10-vuotiaan viskin lanseeraus on tärkeä merkkipaalu. Suomalaisen viskikulttuurin uranuurtajina olemme tehneet töitä pitkäjänteisesti monien vuosien ajan ja tähtäin on edelleen korkealla”. (liittenä kuvia tilaisuudesta).

Vuonna 2002 viskin valmistuksen aloittanut Teerenpeli Tislaamo on viskialan pioneeri ja markkinajohtaja Suomessa. Teerenpeli Tislaamon tämän hetkinen vuosituotanto, 40 000 litraa, tulee nelinkertaistumaan, kun rakenteilla oleva uusi tislaamo otetaan marraskuussa 2015 käyttöön. 

Aidoilla kuparipannuilla, uusiutuvalla energialla

Lahdessa sijaitsevan Teerenpeli Tislaamon tuotteet valmistetaan aidoilla kuparisilla, Skotlannissa valmistetuilla pannutislauslaitteilla. Viskin raaka-aineet, vesi ja ohra, ovat laadukkaita ja ne tulevat läheltä. Salpausselän suodattamassa happipitoisessa ja raikkaassa pohjavedessä ei ole liikaa rautaa, suolaa tai muita makuun tai väriin vaikuttavia ominaisuuksia. Yhteistyössä lahtelaisen Viking Malt Oy:n kanssa Teerenpelille on mallastettu oma ohramallas, jonka kevyt savun aromi saadaan suomalaisesta turpeesta. Tislaamon koko nykyinen ja tuleva tuotanto tuotetaan täysin uusiutuvalla energialla. Teerenpelin oma, vuonna 2014 valmistunut prosessienergialaitos käyttää polttoaineena sahateollisuuden sivutuotetta, pellettiä. 

Suomen ensi-ilta 10.10.

Maailman ensi-iltansa jälkeen viski lanseerataan Suomessa 10.10.2015 kaikissa Teerenpeli- ja Taivaanranta-ravintoloissa. Suomessa tuotetta saa ravintoloiden lisäksi Alkoista 9. marraskuuta alkaen. Kymmenvuotiasta tuotetta viedään myös ulkomaille.

Teerenpeli 10yo single malt 43%

Luonnehdinta: Jarkko Nikkanen, suomalainen viskikirjailija
”Tuoksu: Teerenpelille tuttu maltaisuus, vaniljaisen makea, hieman kuin ukkosrintama lähestyisi. Lupaava! Maku: Öljyinen ja täyteläinen, paahteisen sokerinen, pippurinen. Jälkimaku: Keskipitkä ja lämmittävä, lakritsilla väritettyä maltaisuutta ja grillattua vihreää omenaa. Kommentti: Mikä askel 8-vuotiaasta! Palikat ovat esimerkillisesti kohdillaan.” 

Whisky Show 3.-4.10.2015, Lontoo whiskyshow.com

Lisätiedot:

Anssi Pyysing, CEO, Teerenpeli Yhtiöt, +358 500 830 458, anssi.pyysing@teerenpeli.com 
Jari Mämmi, myynti- ja markkinointipäällikkö, +358 40 679 3605, jari.mammi@teerenpeli.com

Liitteenä olevia lanseerauksesta otettuja kuvia voi vapaasti käyttää Teerenpelistä kertovien juttujen yhteydessä. Kuvat: Noora Kaakko, Teerenpeli Yhtiöt

Liitetiedostot

Teerenpeli Yhtiöt Oy on innovatiivinen ravintola- ja panimoalan perheyritys, joka rakentuu Teerenpeli Panimo & Tislaamosta, seitsemästä Teerenpeli-ravintolasta sekä kahdesta ruokaravintola Taivaanrannasta. Ensimmäinen Teerenpeli perustettiin vuonna 1994. Teerenpeli Yhtiöiden liikevaihto on yli 10 miljoonaa euroa ja yritys työllistää yli 70 henkilöä.  Teerenpeli Panimon & Tislaamon tuotteet valmistetaan uusiutuvalla energialla. teerenpeli.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs