Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Markkinointi » Cloettan karkkibarometri paljastaa: Salmiakki ja suklaapatukat ovat keski-ikäisten naisten herkkuja

Cloetta Suomi Oy

Cloettan karkkibarometri paljastaa: Salmiakki ja suklaapatukat ovat keski-ikäisten naisten herkkuja

Tiedote.
Julkaistu: 24.05.2016 klo 15:19
Julkaisija: Cloetta Suomi Oy

Cloettan teettämä tutkimus paljastaa pohjoismaalaisten makeisten syöntiin ja ostoon liittyviä tottumuksia. Sen mukaan salmiakki ja suklaapatukat ovat erityisesti keski-ikäisten suomalaisnaisten suosimia herkkuja.

Suklaapatukat ja salmiakki ovat keski-ikäisten suurinta herkkua ja kumpiakin syödään Suomessa ylivoimaisesti eniten muihin Pohjoismaihin verrattuna. Salmiakki jakaa voimakkaasti mielipiteitä, sillä vain 6 % norjalaisista, 12 % tanskalaisista ja 22 % ruotsalaisista syö salmiakkia. Suomessa salmiakkia syö joka kolmas.

Tutkimuksen perusteella suomalaiset keski-ikäiset naiset syövät karkkia enemmän makeanhimoon kuin nuoret tai iäkkäät ihmiset. Makeanhimo iskee yleisimmin työpaikalla ja makeisia kuluu myös työmatkalla ja kauppareissulla. Tanskalaisten ja suomalaisten naisten tottumukset ovat pitkälti samanlaiset, kun taas ruotsalaiset ja norjalaiset syövät makeisia hemmotellakseen itseään.

Kaikista suosituimpia makeisia Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa ovat tutkimuksen mukaan suklaalevyt. Suomalaisista lähes puolet ja ruotsalaisista yli 60 % kertoo syövänsä niitä. Naapurimaihin verrattuna suomalaiset syövät kuitenkin suklaapatukoita ja salmiakkia muita pohjoismaalaisia enemmän.

Tutkimuksessa kartoitettiin myös milloin ja miksi makeisia syödään. Suomalaiset nauttivat muita pohjoismaalaisia useammin makeisensa kotona. Nuoret syövät sen lisäksi makeisia elokuvissa tai television äärellä, keski-ikäiset töissä.

Tutkimuksen mukaan suomalaisten ostopäätökseen vaikuttaa muita Pohjoismaita enemmän hinta ja sopiva pakkauskoko (39 %). Kaikissa maissa ylivoimaisesti suosituin ostokriteeri oli maku.

Cloetta teetti ensimmäistä kertaa tutkimuksen Pohjoismaalaisten makeisten käytöstä. YouGovin 13. – 16.1.2016 toteuttamaan tutkimukseen vastasi 4 032 iältään 18–74-vuotiasta miestä ja naista. Kysely toteutettiin Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa ja Suomessa. Suomesta vastaajia oli 1 011.

Lisätietoja:
Marja Piironen
Viestintäpäällikkö
Cloetta Suomi Oy
040 527 4485
marja.piironen@cloetta.fi

Liitetiedostot

Cloetta on Pohjoismaiden johtava makeisalan yritys. Panostamme jatkuvaan tuotekehitykseen, tuotteiden laatuun ja pitkäjänteiseen brändimarkkinointiin. Tarjoamme laajan makupaletin brändituotteita, joiden mukana on helppo hymyillä. Cloetta on ksylitolituotteillaan terveiden hampaiden asialla. Xylitol-Jenkki ja Läkerol Dents ovat vaikuttaneet suun hyvinvointiin jo vuosikymmenien ajan. Muita Suomessa tunnettuja brändejä ovat Mynthon, Sisu, Läkerol, Leijona, Tupla, Royal, Aakkoset ja Tv Mix.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs