Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Markkinointi » Buy Local –merkki kertoo missä tuote on valmistettu

Buy Local

Buy Local –merkki kertoo missä tuote on valmistettu

Tiedote.
Julkaistu: 29.09.2016 klo 10:45
Julkaisija: Buy Local

Kuluttajat arvostavat yhä enemmän paikallisuutta ja paikallisesti valmistettuja tuotteita. Buy Local –merkillä valmistaja osoittaa selkeästi, missä tuote on tehty. Merkin tavoitteena on lisätä paikallisten tuotteiden käyttöä ja niiden löydettävyyttä. Kuluttaja voi omilla ostopäätöksillään tukea lähialueen tuotantoa ja sitä kautta vaikuttaa positiivisesti alueen talouteen ja työllisyyteen. 

Numerotunnus kertoo valmistuspaikan

Paikallisten tuotteiden löytäminen voi olla haastavaa ja tähän Buy Local tuo ratkaisun. Buy Local –merkillä valmistaja osoittaa valmistuspaikan tarkasti. FI-maatunnuksen yhteydessä näkyvät kaksi numeroa kertovat, millä paikkakunnalla tuote on valmistettu. Esimerkiksi Lahdessa valmistetun tuotteen tunnus on FI15. Numerot ovat tuttuja, sillä ne ovat postinumeron kaksi ensimmäistä numeroa.

Buy Local –ajatus syntyi jo vuosia sitten yrittäjä Ari Korolaisen mielessä, mutta nyt aika on oikea idean eteenpäin viemiseen. Tulevaisuudessa Korolainen näkee yhtenä mahdollisuutena esimerkiksi valmistajien Buy Local –yhteisosastot tavarataloissa tai kauppakeskuksissa. Ensimmäiset Buy Local -merkityt tuotteet löytyvät Lahden Sokos-tavaratalosta. 

– Merkistä hyötyvät sekä valmistajat että kuluttajat. Uskon, että erityisesti pienet valmistajat hyötyvät tällaisesta yhteisestä mallista. Mukaan toivotetaan tervetulleiksi myös palveluyritykset, painottaa yrittäjä Ari Korolainen.

Merkin käyttöoikeus maksaa valmistajalle vain pienen liittymismaksun ja vuosimaksun, joka määräytyy yrityksen liikevaihdon mukaan. Vastineeksi yritys saa merkin käyttöoikeuden vuodeksi. Kuluttajille merkin viesti on selvä – tukemalla paikallisuutta, tuetaan myös alueen elinvoimaisuutta. 

Taustaa:

Buy Local on Adessin Oy:n rekisteröimä tuotemerkki. Yrittäjä Ari Korolainen tunnetaan suomalaisen muotoilun kärkinimenä ja Private Case –yrityksen omistajana. Jatkuva tuotekehitys on pitänyt Private Casen muotoilun huipulla jo vuodesta 1985. Tuotteet ovat edustaneet suomalaista muotoilua eri puolilla maailmaa ja ne ovat saaneet useita sekä kotimaisia että kansainvälisiä muotoilupalkintoja. Palkintoja ja tunnustuksia on kertynyt vuosien varrella jo 21 kappaletta, mm. 3 Red Dot Design Awardia, Good Design –tunnustus sekä DA´C Designer of the World ja A´Design –tunnustuksia. Palkittuja tuotteita on lähes 50.

Lisätiedot:
Ari Korolainen, puh. 0500 716 833, ari.korolainen@adessin.fi  

www.buylocal.fi

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs