Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Markkinointi » Brändien on pohdittava kokemuksia: Eurooppalainen kuluttaja käyttää nettiä kuudella laitteella

Adobe

Brändien on pohdittava kokemuksia: Eurooppalainen kuluttaja käyttää nettiä kuudella laitteella

Tiedote.
Julkaistu: 11.05.2016 klo 13:36
Julkaisija: Adobe

Lehdistötiedote
11.5.2016

Älypuhelinten käyttö on kasvussa, mutta ihmiset eivät kuitenkaan ole uskollisia puhelimelle käyttäessään internetiä ja verkkosisältöjä. Adoben tuoreen eurooppalaisen tutkimuksen mukaan 85 prosenttia kuluttajista vaihtelee eri laitteiden välillä verkkoa käyttäessään. Tutkimus osoittaa myös, että eurooppalaisella kuluttajalla on keskimäärin 6,1 verkkoon kytkettyä laitetta, mutta vain 40 prosentin mielestä brändit osaavat tarjota yhtenäisiä ja yksilöllisiä käyttäjäkokemuksia kaikilla laitteilla. Tutkimustulos pakottaa yritykset pohtimaan rooliaan kokemusten tuottajina ja panostamaan kuluttajakokemukseen, joka säilyttää asiakkaan huomion.

Viime vuoden aikana älypuhelinliikenne kasvoi keskimäärin 36 prosenttia, mutta se ei tarkoita, että ihmiset pysyisivät uskollisina puhelimelle selatessaan nettiä tai käyttäessään verkkopalveluita. Huono verkkokokemus saa käyttäjän siirtymään pois sivulta. Adoben tuore eurooppalainen tutkimus osoittaa, että 85 prosenttia kuluttajista vaihtelee laitteesta toiseen verkkoa käyttäessään – esimerkiksi älypuhelimesta tabletti- tai pöytätietokoneeseen. Vaihtoehtoja riittää, sillä eurooppalaisella kuluttajalla on keskimäärin 6,1 verkkoon kytkettyä laitetta.

Syynä laitteen vaihtamiseen voi olla esimerkiksi näytön koko (36 %), ja seitsemän kymmenestä eurooppalaisesta selaakin verkkosisältöä mieluummin pöytäkoneella kuin älypuhelimella. Vain 40 prosenttia vastaajista arvioi, että brändit onnistuvat tarjoamaan johdonmukaisia ja yksilöllisiä käyttäjäkokemuksia laitteella kuin laitteella.

Tie käyttäjän sydämeen käy kokemusten kautta
Tutkimukseen osallistui 5000 eurooppalaista kuluttajaa ja sen tuloksia esiteltiin tänään Lontoossa Adobe Summitissa, joka on yksi maailman merkittävimmistä digitaalisen markkinoinnin konferensseista. Tulokset kertovat, että viipyäkseen sivustolla tämän päivän kuluttajat vaativat saumattomia ja vangitsevia verkkokokemuksia:

”Tämän päivän brändien on tehtävä kaikkensa tarjotakseen asiakkailleen yksilöllisiä ja käyttäjäystävällisiä kokemuksia, oli kysymys sitten sovelluksesta, verkkosivusta tai fyysisestä kaupasta. Kuluttajilla on kovat odotukset mutta hyvin vähän kärsivällisyyttä, koska tarjolla on valtava määrä informaatiota ja mahdollisuuksia. Brändit, jotka selviävät tästä haasteesta, voivat laskea kuuluvansa ”kokemusyrityksiin”, joiden ensisijainen tavoite on tarjota kiehtovia käyttäjäkokemuksia”, sanoo Jes Schuym, Pohjoismaiden viestintäpäällikkö Adobelta.

Adobe Summit EMEA Lontoossa – 5000 osallistujaa eri puolilta maailmaa
Adobe Summit, joka järjestetään tänään ja huomenna Lontoossa pääteemanaan Experience Business, on maailman johtava digitaalisen markkinoinnin konferenssi. Tapahtumassa pohditaan uusimpia kuluttajatrendejä ja esitellään useita Adoben tuoteuutuuksia, joiden avulla yritykset voivat vahvistaa asiakaslähtöisyyttään.

Uutuuksien joukossa on mm. parannuksia Adobe Marketing Cloud Platformiin, kuten:

  • Data Science: Uudet mahdollisuudet datan keräämiseen Adobe Creative Cloudista, Adobe Document Cloudista ja Adobe Marketing Cloudista auttavat yrityksiä tarjoamaan kiehtovia ja yksilöllisiä kuluttajakokemuksia riippumatta laitteesta, fyysisestä sijainnista tai sovelluksesta. Lue lisää.
  • Data-lähtöinen mainonta. Adobe Media Optimizerin tarjoamat uudet mainontavaihtoehdot tukevat luovaa mainossisältöä syväluotaavalla data-analyysillä, joka auttaa yrityksiä kohdentamaan mainontaansa entistä paremmin. Tiivis integraatio Adobe Marketing Cloudin digitaalisen markkinoinnin työkaluihin tuo mainostajien ulottuville suuren määrän kuluttajatietoa, jonka avulla he tavoittavat yleisönsä kaikissa kanavissa. Lue lisää.
  • Entistä suurempi Adobe-kumppaneiden ekosysteemi. Adobe julkistaa useita uusia kumppaneita eri puolilta Eurooppaa, joukossa mm. Ensemble Systems, DigitasLBI France, The App Lab ja Netcentric. Lue lisää.

Lisää tietoa Adoben tutkimuksesta

  • Älypuhelinliikenne on kasvanut keskimäärin 36 prosenttia vuodessa tutkimukseen osallistuneissa Euroopan maissa.
  • Eurooppalaiset kuluttajat omistavat keskimäärin 6,1 verkkoon kytkettyä laitetta ja käyttävät kolmea näistä päivittäin.
  • 85 prosenttia käyttäjistä sanoo käyttävänsä eri tarkoituksiin eri laitteita.
  • Vain 40 prosenttia arvioi, että yritykset onnistuvat tarjoamaan yhtenäisiä ja yksilöllisiä kuluttajakokemuksia laitteesta riippumatta.
  • 72 prosentin mielestä älypuhelin on huonompi väline verkon selaamiseen kuin pöytäkone.

Tutkimus on osa Adoben Digital Index (ADI) EMEA Best of the Best 2015 Report -tutkimuskokonaisuutta, johon osallistui 5000 kuluttajaa eri Euroopan maista (Isosta-Britanniasta, Ranskasta, Saksasta, Ruotsista ja Alankomaista).

Lue lisää tutkimuksesta täältä.

Lisätietoja antavat:

Adobe Systems Nordic
Jes Schyum
+45 26 70 46 70
jes.schyum@adobe.com

Hill+Knowlton Strategies
Anitta Pirnes
+358 40 486 9436
anitta.pirnes@hkstrategies.com

Liitetiedostot

Adobe Systems
Adobe muuttaa maailmaa digitaalisilla kokemuksilla. www.adobe.com/fi 

© 2016 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe and the Adobe logo are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs