Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Markkinointi » Banderollit konkretisoivat kiertotalouden festarikansalle

Turun ammattikorkeakoulu

Banderollit konkretisoivat kiertotalouden festarikansalle

Tiedote.
Julkaistu: 01.07.2015 klo 09:25
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Turun ammattikorkeakoulun kiertotalousosaaminen on saanut konkreettisen muodon kierrätettyjen mainosbanderollien hyötykäytön koordinoinnissa. Opiskelijat ja yritykset innovoivat käyttökelpoisesta materiaalista uusia tuotteita, joista voidaan tänä kesänä nauttia Ruisrockin design-kylässä 3.5.7.2015.

– Kiertotalous on AMKn uuden strategian kärjessä, mutta on hyvä ettei se jää vain sanahelinäksi. Nämä banderollit ovat yksi konkreettinen esimerkki siitä miten AMK on mukana luomassa kiertotalouden Varsinais-Suomea tuomalla yritykset ja opiskelijat yhteen, kertoo projektipäällikkö Piia Nurmi Turun ammattikorkeakoulusta.

Uniikkeja designtuotteita Ruisrockissa

Lähes parikymmentä Turun AMKn opiskelijaa on kehitellyt materiaalista uusia tuotteita 3.–5.7. järjestettävän Ruisrock-festivaalin design-kylään, jossa tuotteita myydään festarikansalle. Iso osa tuotteista on valmistettu Ruisrockin viimevuotisista banderolleista ja jokainen tuote on uniikki yksilö vaihtuvien printtien ansiosta. Myös muiden organisaatioiden banderolleja on hyödynnetty tuotteissa. Tällä hetkellä materiaalista on valmistettu mm. pyöräkasseja, lippiksiä, koruja, kasseja ja vyölaukkuja – mahdollisuudet ovat lähes rajattomat.

Opiskelijoiden lisäksi materiaalia on hyödyntänyt kaupallisesti turkulainen designyritys Punainen Norsu, joka on valmistanut materiaalista pussukoita, kasseja ja laukkuja. Punainen Norsu myy tuotteita Ruisrockissa yhdessä opiskelijoiden kanssa.

Yhteistyö laajenee uusiin suuntiin

Turun AMK ja Turun kaupunki aloittivat viime vuonna yhteistyön mainosbanderollien keräämiseksi uusiokäyttöön. Tavoitteena on hyödyntää aiemmin jätteeksi päätyneet mainosbanderollit kierrätystuotteiden raaka-aineena. Tähän mennessä on kerätty mm. Turun kaupungin, Turun kaupunginteatterin, Ruisrockin ja Turun Filharmonisen Orkesterin mainosbanderolleja. Banderollien varastoinnin lisäksi Turun AMK etsii aktiivisesti materialille uusia hyödyntäjiä, joita onkin jo löytynyt ympäri Suomea.

Lisätiedot:

Piia Nurmi, Resurssitehokas liiketoiminta tutkimusryhmän vetäjä, Turun ammattikorkeakoulu

piia.nurmi@turkuamk.fi / 040 355 0931

www.resurssitehokkuus.fi

Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia. #Excellence in Action

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs