Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Markkinointi » Adobe: Facebook-mainonnasta tullut vuoden aikana 35 prosenttia tehokkaampaa

Adobe

Adobe: Facebook-mainonnasta tullut vuoden aikana 35 prosenttia tehokkaampaa

Tiedote.
Julkaistu: 26.10.2015 klo 09:00
Julkaisija: Adobe

Adobe Digital Index Digital Advertising Report -tutkimuksen mukaan Facebook-mainosten näyttökertojen määrä on laskenut 13 prosenttia edellisvuodesta, mutta mainonnan tehokkuus on kasvanut 35 prosenttia. Autoalalla digitaalisen mainonnan klikkausprosentti on kasvanut merkittävästi.

Suurin osa kuluttajista tunnistaa mainokset ja sponsoroidut hakutulokset helposti kohdatessaan niitä verkossa. Vaikka monet jättävät mainokset huomioimatta, yritykset osaavat tehdä mainoksistaan entistä kiinnostavampia kuluttajille. Adoben tuore tutkimus osoittaa, että Facebook-mainosten määrä on vähentynyt edellisvuodesta, mutta samalla mainonta on ollut selvästi aiempaa tehokkaampaa.

”Facebook uudisti algoritmiaan viime vuonna vähentääkseen käyttäjille epärelevanttien mainosten näyttökertoja ja parantaakseen mainosten tehokkuutta. Tuoreet luvut osoittavat, että tässä on onnistuttu. Vaikka mainosten näyttökertoja on 13 prosenttia vähemmän, käyttäjät ovat osoittaneet mainoksia kohtaan jopa 35 prosenttia enemmän kiinnostusta. Tämä hyödyttää paitsi Facebookia myös sen käyttäjiä, jotka kohtaavat entistä vähemmän heille epärelevantteja mainoksia”, sanoo Adobe Media Optimizer -ratkaisusta Pohjoismaissa vastaava Håkan Cedell.

Neljä keskeistä havaintoa raportista: 

1. Facebook-käyttäjä tuo kaksinkertaiset myyntitulot Twitter-käyttäjään verrattuna.
Facebookin kautta saatu vierailu tuottaa keskimäärin 1,12 euroa, kun Twitterin kohdalla summa on kasvusta huolimatta tästä vain puolet, noin 0,54 euroa. Redditin ja Pinterestin käyttäjät puolestaan tuovat 0,52 euroa ja 0,67 euroa per mainosklikkaus.

2. Euroopassa hakukonemainonta kasvoi seitsemän prosenttia edellisvuodesta.
Globaalisti kasvua oli 10 prosenttia, ja Pohjois-Amerikassa hakukonemainonta kasvoi jopa 17 prosenttia. Kahdesta suurimmasta hakukoneesta Googlen mainonta kasvoi 11 prosenttia ja Bingin 17 prosenttia viime vuodesta.

3. Autoala ja vähittäiskauppa kasvattivat investointeja hakukonemainontaan.
Globaalisti vähittäiskaupan investoinnit hakukonemainontaan kasvoivat yhdeksän prosenttia ja autoalan neljä prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Sen sijaan matkailualalla hakukonemainonta väheni kolme prosenttia ja rahoitusalalla yhden prosentin edellisvuodesta.

4. Autoalalla digitaalisen mainonnan optimointi paransi osumatarkkuutta merkittävästi. 
Autoalalla hakukonemainosten klikkausprosentti kasvoi 32 prosenttia edellisvuodesta. Mainoksia näytetään aiempaa tarkemmin valituille kohdeyleisöille, mistä johtuen autoalan mainosten klikkaushinta nousi 14 prosenttia edellisvuodesta. Alalla on perinteisesti keskitytty sosiaaliseen mediaan, ja sosiaalisen median kautta saatujen vierailujen määrä kasvoikin 45 prosenttia viime vuodesta.

Tietoa tutkimuksesta
Adobe Digital Index Advertising Report -tutkimuksen tulokset perustuvat yli 900 miljardiin digitaalisen mainoksen näyttökertaan hakukoneissa tai sosiaalisen median kanavissa, kuten Google, Facebook, Yahoo, Baidu ja Yandex, sekä ja yli 23 miljardiin anonyymisti kerättyyn klikkaukseen sosiaalisen median kanavista, kuten Facebook, Twitter, Pinterest, Tumblr, Reddit, YouTube ja LinkedIn, vuoden 2014 kolmannesta neljänneksestä vuoden 2015 kolmanteen neljännekseen asti.

Voit tutustua tutkimukseen tarkemmin täällä.

Lisätietoja antavat:

Adobe Systems Nordic
Jes Schyum
+45 26 70 46 70
jes.schyum@adobe.com

Hill+Knowlton Strategies
Kristiina Nieminen
+358 40 757 8535
kristiina.nieminen@hkstrategies.com

Adobe muuttaa maailmaa digitaalisilla kokemuksilla. Lisätietoja: www.adobe.com/fi 

© 2015 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe and the Adobe logo are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs