Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Markkinointi » A-lehdet ja Otavamedia yhdistävät Viron yhtiönsä

A-lehdet ja Otavamedia yhdistävät Viron yhtiönsä

Tiedote.
Julkaistu: 26.06.2014 klo 12:20
Julkaisija: A-lehdet-konserni

A-lehdet-konserniin kuuluva A-meediagrupp OÜ ja Otavamedian Ühinenud Ajakirjad AS ovat allekirjoittaneet 26.6.2014 sopimuksen Viron toimintojensa yhdistämisestä. Yhtiöt yhdistävä varsinainen fuusio toteutuu syksyn 2014 aikana. Uuden yhtiön toiminimeksi tulee Ühinenud Ajakirjad AS. Omistusosuudet jakaantuvat yhdistyvien yhtiöiden liikevaihdon mukaisesti (Otavamedia 60 %, A-lehdet 40 %).

Molemmilla yhtiöillä on Viron johtavia aikakauslehtibrändejä, kuten Kodu&aed, Diivan, TM Tehnikamaailm, Kodutohter, ja Cosmopolitan. Brändit tukevat erittäin hyvin toisiaan ja uusi yhtiö nousee Viron markkinakakkoseksi. Liiketoimintojen yhdistämisellä Otavamedia ja A-lehdet hakevat Virossa merkittäviä synergiahyötyjä ja parempia mahdollisuuksia panostaa Viron toiminnan tulevaisuuteen.

“Yhdessä Otavamedian kanssa meillä on Virossa todella vahva tuoteportfolio ja näin pystymme jatkossa palvelemaan asiakkaitamme entistäkin paremmin”, A-lehtien toimitusjohtaja Juha Blomster toteaa.

"Molemmat yhtiöt ovat yksin olleet liian pieniä Viron markkinoille. Voimien yhdistämisen kautta meillä on hyvät edellytykset hakea nykyistä nopeampaa kasvua ja parempaa kannattavuutta", Otavamedian toimitusjohtaja Pekka Harju sanoo.

Hallituksen puheenjohtajana toimii Otavamedian toimitusjohtaja Pekka Harju. Hallituksen muut jäsenet ovat A-lehtien toimitusjohtaja Juha Blomster, Exento Oy:n toimitusjohtaja Eve Vaasmaa ja Otavamedian talousjohtaja Antti Lahtinen. Toimitusjohtajana toimii Ühinenud Ajakirjad AS:n nykyinen toimitusjohtaja Marko Tamme.

Lisätiedot:

A-lehdet Oy, toimitusjohtaja Juha Blomster, p. +358 50 414 4201

Otavamedia Oy, toimitusjohtaja Pekka Harju, p. +358 400 400 913

 

 

A-lehdet-konserni on mediatalo, jonka muodostavat A-lehdet Oy ja sen tytäryhtiöt A-lehdet Dialogi Oy ja A-kustannus Oy sekä A-meediagrupp OÜ. Konserniin kuuluvat myös verkkokauppa Finnish Design Shop ja keväällä avattu sisustusportaali Styleroom.fi. A-lehdet Oy julkaisee 20 aikakauslehteä ja noin 30 asiakaslehteä sekä useita verkkosivustoja, uusimpina Styleroom.fi ja FitFashion.fi. Konsernin liikevaihto on noin 100 miljoonaa euroa.

Otavamedia Oy kustantaa Suomessa 28 yleisöaikakauslehteä ja lukuisia asiakaslehtiä. Verkkopalveluja tarjoavat portaalit Plaza.fi, Ellit.fi, Muropaketti.fi ja Dome.fi sekä NettiX Oy, jonka suosituin verkkosivusto on Nettiauto.com. NettiX:n tytäryhtiö Ampparit Oy on verkkoliiketoimintaa kehittävä yritys, jolla on mm. uutisotsikoita kokoava palvelu. Otavamedian yhtiöitä ovat lisäksi DeCo Media Oy, Suomen Golfpiste Oy, Lakiperintä Oy ja Ühinenud Ajakirjad AS. Vuonna 2013 Otavamedian yhtiöiden liikevaihto oli 155,2 milj. €.  Otavamedia Oykuuluu Otava-konserniin.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs