Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Markkinointi » 120-vuotias Akateeminen uudistaa päämyymäläänsä ja panostaa monikanavaiseen palveluun

Akateeminen Kirjakauppa-Akademiska Bokhandeln

120-vuotias Akateeminen uudistaa päämyymäläänsä ja panostaa monikanavaiseen palveluun

Tiedote.
Julkaistu: 28.05.2013 klo 11:18
Julkaisija: Akateeminen Kirjakauppa-Akademiska Bokhandeln

Akateemisen lippulaivamyymälä Helsingin keskustassa uudistuu kirjakauppaketjun 120-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Vuodesta 1969 Kirjatalossa sijainneen myymälän uudistukset toteutetaan Alvar Aallon alkuperäisen suunnitelman hengessä ja asiakkaiden toiveita kuunnellen. Kirjojen ja lehtien laaja valikoima on jatkossakin Akateemisen Kirjakaupan tärkein menestystekijä.

Akateemisessa panostetaan ostamisen helppouteen tuomalla myymälän jokaiseen kerrokseen nettipisteitä ja tabletteja. Näiden kautta asiakas voi ostaa Akateeminen.com-verkkokaupan laajasta, lähes 10 miljoonan kirjan valikoimasta tuotteita itse tai myyjän avustuksella. Osana uudistuksia kirjakaupan sisustusta yhtenäistetään ja myymälän katutasoon avataan uusi kahvila. Lisäksi asiakkaiden käyttöön tarjotaan maksuton langaton verkko.

Akateeminen on usealle unelmien kirjakauppa
Akateeminen Kirjakauppa toteutti alkuvuonna Unelmien kirjakauppa -asiakaskyselyn, jossa lähes 3 900 vastaajaa kertoi mielipiteitään kirjakauppaketjun vahvuuksista ja kehityskohteista. Vastauksien perusteella parasta Akateemisessa Kirjakaupassa ovat laaja ja monipuolinen valikoima, hyvä asiakaspalvelu ja myymälöiden keskeinen sijainti. Vastaajista lähes 75 prosenttia ilmoitti, että Akateeminen vastaa hyvin tai erittäin hyvin heidän unelmiensa kirjakauppaa. Tärkeäksi kehityskohteeksi Helsingin lippulaivamyymälän osalta nousi viihtyisyys: asiakkaat toivoivat myymälään lukunurkkauksia ja lisää kahvilapaikkoja.

”Vastaamme asiakkaidemme toiveisiin tuomalla Akateemiseen uusia mahdollisuuksia syventyä kirjoihin joko myymälän lukupisteissä tai kahviloissa. Kirja ja kahvi kuuluvat yhteen. Virkistäytyminen on mahdollista jo klassikoksi muodostuneessa Café Aallossa ja myöhemmin tänä vuonna avautuvassa Starbucksissa”, Helsingin keskustan tavaratalon johtaja Tuija Wänttinen kertoo.

”Uudistusten rinnalla vahvistamme Akateemisen ainutlaatuista, Alvar Aallon suunnitelmiin pohjautuvaa tunnelmaa. Kantavana ajatuksena on lämmin minimalismi, jonka hengessä sisustusta palautetaan lähemmäs alkuperäistä ilmettä. Myymälään on esimerkiksi löydetty valaisimet, jotka olivat käytössä jo 1930-luvulla ravintola Savoyssa”, Tuija Wänttinen jatkaa.

Akateemisen miljööuudistuksen suunnittelusta vastaa arkkitehti ja sisustusarkkitehti Niko Tiula. Uudistukset toteutetaan vaiheittain vuosien 2013 ja 2014 aikana. Loppuvuonna avattava Starbucks on ketjun ensimmäinen keskustakahvila Suomessa. Se tulee nykyisen lehtiosaston tiloihin, myymälän ensimmäiseen kerrokseen Pohjoisesplanadin ja Keskuskadun kulmaan. Akateemisen myymälä palvelee asiakkaita normaalisti muutostöiden aikana.

Lisätietoja: Tuija Wänttinen, Stockmann, Helsingin keskustan tavaratalon johtaja,
puh. (09) 121 3113

Tietoa Akateemisesta ja lehdistökuvat: www.stockmanngroup.fi/akateeminen-120-vuotta

Akateeminen Kirjakauppa on osa Stockmannin tavarataloryhmää ja ketjun myymälät ovat tavaratalojen yhteydessä Helsingin keskustassa ja Itäkeskuksessa, Espoon Tapiolassa, Vantaan Jumbossa, Tampereella, Turussa ja Oulussa. Akateeminen.com-verkkokauppa palvelee kirjanystäviä kaikkialla Suomessa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs