Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Mainonta » Yksikin negatiivinen viesti sosiaalisissa medioissa voi vaikuttaa ostopäätökseen

TNS Gallup Oy

Yksikin negatiivinen viesti sosiaalisissa medioissa voi vaikuttaa ostopäätökseen

Tiedote.
Julkaistu: 08.12.2011 klo 12:06
Julkaisija: TNS Gallup Oy

Vain noin 17 % suomalaisista netin käyttäjistä kommentoi sosiaalisissa medioissa tuotteista tai palveluista, mutta näillä viesteillä saattaa olla kauaskantoisia vaikutuksia Internetin kasvattaessa merkitystään ostopäätöksiin vaikuttavana tiedonhankintakanavana. Jopa kolmannes sosiaalisia medioita käyttävistä suomalaisista ilmoittaa yhdenkin negatiivisen viestin tuotteesta tai palvelusta saattavan vaikuttaa ostopäätökseen. Negatiivinen kommentointi on kuitenkin harvinaisempaa kuin positiivinen. Yleisiä syitä kommentoida tuotteita tai palveluita ovat vaihtoehdoista kertominen, tuotteen kehuminen sekä neuvojen kysyminen ja antaminen.

Suomalaiset kansainvälisesti verrattuna varovaisia ja passiivisia nettikäyttäjiä  

Ympäri maailmaa toteutun Digital Life -tutkimuksen mukaan suomalaiset ovat kansainvälisessä vertailussa varsin passiivisia Internetin käyttäjiä. Vain 27 % suomalaisista harrastaa aktiivista kirjoittelua sosiaalisissa medioissa, vaikka niissä vieraileekin yli 60 % netin käyttäjistä. Eräs syy passiivisuuteen on epätietoisuus tietoturvasta. Sosiaalisten medioiden koetaan keräävän huolestuttavan paljon tietoa käyttäjistään. Vaikka verkkokauppa on kasvanut lähivuosina Suomessa merkittävästi, on verkkokaupan yleisyys edelleen jäljessä muiden Pohjoismaiden tasosta. Varsinkin yhteisostaminen yleistyy Suomessa hitaammin kuin muualla.

Suomessa, kuten kaikissa Pohjois-Euroopan maissa, netin käyttöä leimaa vahva arkipäiväistyminen. Suurin osa nettiin käytetystä ajasta kuluu viihteen, sähköpostin ja sosiaalisten medioiden sekä uutisten parissa. Miesten osalta viihde on netin käytössä keskeisessä roolissa, kun taas naisilla korostuu yhteydenpitoon liittyvä toiminta.

Kansainvälinen TNS-tutkimuskonserni toteutti elokuussa 2011 Digital Life -tutkimuksen 60 maassa. Web-kyselynä toteutettuun tutkimukseen vastasi Suomessa 1000 16-60-vuotiasta.

www.tnsdigitallife.com

Lisätietoja:
TNS Gallup Oy
Ville Wikström, Senior Research Consultant
Puh. (09) 6135 0674
etunimi.sukunimi@tnsglobal.com
www.tns-gallup.fi

TNS tukee asiakkaidensa kasvustrategioita auttamalla löytämään uusia markkinoita, uusia tuotteita ja palveluita, uusia asiakkaita sekä kasvattamaan nykyasiakkaiden sitoutuneisuutta. Osaamisemme perustuu vankkaan kokemukseen ja markkinoiden johtaviin tutkimusratkaisuihin. TNS on osa Kantar Groupia, joka on yksi maailman johtavista tutkimukseen ja konsultointiin erikoistuneista verkostoista.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs