Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Mainonta » Verkon rooli matkailupalveluiden ostokanavana on vahva

TNS Gallup Oy

Verkon rooli matkailupalveluiden ostokanavana on vahva

Tiedote.
Julkaistu: 01.12.2011 klo 12:42
Julkaisija: TNS Gallup Oy

Matkailuala vahvistuu verkossa

TNS Gallupin tekemän Online Travel -tutkimuksen mukaan verkon rooli erilaisten matkailupalveluiden ostokanavana on selvästi vahvistunut ja matkailun verkkomarkkina näyttää myös tulevaisuudessa valoisalta. Vuonna 2011 suomalaiset kuluttavat verkossa matkailuun arviolta 3,5 miljardia euroa. Tutkimus osoittaa, että matkailupalveluja ostetaan verkosta huomattavasti aiempaa useammin ja entistä useammalta palveluntarjoajalta. Yli 20 kertaa matkailupalveluita ostaneita on jo neljännes verkkokäyttäjistä.

Matkailupalvelujen verkko-ostamista tukevat yhä useammat tekijät. Varauksen teon helppous ja ajansäästämiseen liittyvät seikat houkuttelevat erityisesti ostamaan matkailupalveluita verkosta. Osalle kuluttajista edullinen hinta on kaikkein tärkein ostamista ohjaava voima.

Nettimatkatoimistot ohittaneet perinteiset toimijat

Verkon matkailupalveluiden menestyjiksi ovat nousseet nettimatkatoimistot. Suomalaiset verkkokäyttäjät tuntevat, vierailevat ja ostavat niistä selvästi aiempaa runsaammin. Ebookers.fi tunnetaan suomalaisista verkon matkailupalveluista tällä hetkellä parhaiten. Se ohittaa perinteisemmät kotimaiset matkailualan verkkopalvelut. Muita nousussa olevia palveluita ovat mm. Booking.com sekä kotimainen S-Matkat.

Matkailun mobiilipalveluilla kysyntää

Matkailuun liittyviä palveluita käytetään jo paljon matkapuhelimen (tai muun mobiililaitteen) kautta.  Mobiilisti eniten käytetään karttaa, mutta muutkin matkailuun liittyvät toiminnot ovat yleistymässä suomalaisen verkkokäyttäjän mobiilikäytössä. Paljon keskustelua herättäneet verkkoyhteisöt ovat jääneet sivuosaan. Mm. Facebookilla on vain marginaalinen rooli sähköisten matkailupalveluiden kokonaiskentässä.

Online Travel on vuosittain tehtävä monitilaajatutkimus, joka selvittää suomalaisten Internet-käyttäjien kokemuksia ja mielipiteitä matkailupalvelujen ostamisesta ja varaamisesta Internetin välityksellä. Tutkimus toteutettiin web-kyselynä TNS Gallup Forum -vastaajakannassa. Kohderyhmänä ovat 15–64-vuotiaat suomalaiset verkkokäyttäjät. Tutkimukseen osallistui 1035 vastaajaa.

Lisätietoja:
TNS Gallup Oy
Reeta Sutinen, tutkimuspäällikkö
Puh. (09) 613 500
etunimi.sukunimi@tnsglobal.com
www.tns-gallup.fi

TNS tukee asiakkaidensa kasvustrategioita auttamalla löytämään uusia markkinoita, uusia tuotteita ja palveluita, uusia asiakkaita sekä kasvattamaan nykyasiakkaiden sitoutuneisuutta. Osaamisemme perustuu vankkaan kokemukseen ja markkinoiden johtaviin tutkimusratkaisuihin. TNS on osa Kantar Groupia, joka on yksi maailman johtavista tutkimukseen ja konsultointiin erikoistuneista verkostoista.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs