Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Mainonta » TerraTori osuuskunnalle myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkki

Suomalaisen Työn Liitto

TerraTori osuuskunnalle myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkki

Tiedote.
Julkaistu: 11.06.2015 klo 08:00
Julkaisija: Suomalaisen Työn Liitto

Hämeenlinnassa toimivalle TerraTori Osk:lle on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkin käyttöoikeus osoituksena liiketoiminnallisten ja yhteiskunnallisten tavoitteiden onnistuneesta yhdistämisestä.

Yhteiskunnallisia yrityksiä voi toimia millä tahansa toimialalla yritysmuodosta riippumatta. Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Yhteiskunnallinen yritys -merkki auttaa tunnistamaan nämä yritykset luotettavasti. Yhteiskunnallinen yritys -merkin voi saada yritys, joka on perustettu tuottamaan yhteiskunnallista hyvää ja joka käyttää suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tai ympäristöongelman ratkaisemiseen. Tärkeää on myös liiketoiminnan yhteiskunnallisten vaikutusten osoittaminen ja toiminnan avoimuus: yritysten on määriteltävä yhteiskunnallinen tavoitteensa sekä voiton käyttötapansa yhtiöjärjestyksessään tai säännöissään.

- TerraTori Osk (osuuskunta) perustettiin vuonna 2013 ja sen ydinajatus on työllistää eri kansallisuuksia ja ammattialoja edustavia jäseniään. Perustajajäsenemme ovat kotoisin kuudesta eri valtiosta ja neljästä eri maanosasta. Osuuskunta palkkaa tarvittaessa työttömiä osaajia myös osuuskunnan ulkopuolelta. TerraTori Osk voi toimia monella eri toimialalla. Tähän mennessä yritys on tuottanut muun muassa suomenkielen alkeisopetusta, ATK:n ja sähköisen asioinnin opastusta sekä tietokoneiden huoltoa ja uudelleenasennuksia, suunnitellut ja ylläpitänyt kotisivuja, järjestänyt koulutusta etnisten ruokien valmistuksessa ja tarjoilussa sekä ollut mukana taidetyöpajojen järjestämisessä. Sosiaaliseen kuntoukseen liittyvien kuntouttavan työtoiminnan ryhmien ohjaus on alkanut tänä vuonna, kertoo TerraTori Osk:n hallituksen puheenjohtaja Timo Laakso.

-Yhdenvertaisuus, osallisuus ja aktiivinen kansalaisuus ovat TerraTori Osk:n toiminnan peruslähtökohtia ja tärkeimpiä tavoitteita. Näitä osuuskunta toteuttaa oman jäsenistönsä keskuudessa ja kaikissa tuottamissaan palveluissa. Osuuskunta tukee jäsentensä ja tuottamiensa palvelujen kautta myös monien asiakasryhmien voimaantumista, joka edesauttaa osallisuutta ja aktiivista kansalaisuutta. Yhdenvertaisuutta osuuskunta edistää myös tuomalla esiin maahanmuuttajien osaamista suomalaisessa työelämässä, perustelee Laakso hakeutumista yhteiskunnalliseksi yritykseksi.

- Yhteiskunnalliset yritykset osoittavat, että yrityksillä on kykyä ratkoa aikamme pieniä ja suuria ongelmia. Nämä yritykset toimivat usein paikallisesti ja hyvien arvojen puolesta: yhteiskunnallinen yritys tekee lähiympäristössään hyvää ja jakaa hyvää. On hienoa saada TerraTori Osk mukaan Yhteiskunnallisen yritysten kasvavaan joukkoon, Brand Manager Niina Ollikka Suomalaisen Työn Liitosta toteaa.

Lisätietoja

Timo Laakso, puheenjohtaja, TerraTori Osk, 050 5755735, timo.laakso995@gmail.com
Niina Ollikka, Brand Manager, Suomalaisen Työn Liitto, 040 674 8773, niina.ollikka@avainlippu.fi

Liitetiedostot

Suomalaisen Työn Liitto on asiantuntijaorganisaatio, jonka tehtävänä on edistää suomalaisen työn arvostusta ja menestystä. Liitto hallinnoi suomalaisen työn puolesta toimivia merkkejä ja verkkopalveluita. www.suomalainentyo.fi

Yhteiskunnallinen yritys -merkin saaneet yritykset ratkovat liiketoiminnallaan yhteiskunnallisia tai ympäristöongelmia. Ne käyttävät suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tavoitteensa edistämiseen. Lista kaikista Yhteiskunnallinen yritys -merkin käyttöoikeuden saaneista yrityksistä löytyy liiton kotisivuilta http://suomalainentyo.fi/yrityksille/yhteiskunnallinen-yritys

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs