Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Mainonta » Tältä näyttää Suomen uusi kansallisidentiteetti – suoraan Ruotsista

Bob the Robot

Tältä näyttää Suomen uusi kansallisidentiteetti – suoraan Ruotsista

Tiedote.
Julkaistu: 05.12.2014 klo 08:00
Julkaisija: Bob the Robot

Luovan toimiston Bob the Robotin käynnistämä Finland Redesign -hanke huipentui tällä viikolla Finlandia-talolla Euroopan suurimmassa luovuuden festivaalissa Eurobestissä. Suomi sai uuden kansallisidentiteetin Ruotsista. Sen suunnitteli Henrik Nygren, yksi naapurimaan vaikutusvaltaisimmista ja palkituimmista designereistä.

Kokonaisen maan kiteyttäminen yksinkertaistetuksi designiksi ei ollut helppoa. “Haaste oli pelottava, mutta otin sen tietenkin vastaan. On kiinnostavaa, kuinka kaikki design-projektit ovat kuitenkin lopulta samankaltaisia. Oli hanke pieni tai suuri, lähellä tai kaukana, se vaatii saman tarkan keskittymisen ja kovan työn, jotta löytää kertomisen arvoisen aidon tarinan. Hanke Suomelle ei ollut poikkeus”, kertoo identiteetin suunnittelija Henrik Nygren.

Kolmiosainen ilme kuvaa Suomea kokonaisuutena ja yksilöiden kautta. “Kielloista, lokeroista ja eroavaisuuksista huolimatta yksi asia yhdistää koko kansaa – ja se on niin itsestään selvää, että sen ymmärtää pieni lapsikin”, Nygren jatkaa.

“Uudessa identiteetissä ei ole kyse siitä, että Suomen lippu tai leijona tulisi hylätä. Ei missään nimessä, ne ovat arvokkaita ja kauniita. Mutta halusimme tuoda rinnalle vahvan vaihtoehdon, jolla voit viestiä uskovasi avoimeen Suomeen ja erilaisuuden voimaan – positiivisiin arvoihin”, kertoo Finland Redesign hankkeen strategiajohtaja Karri Knuuttila.

Finlandia-talolla uutta identiteettiä esimerkitettiin rohkeasti suomalaisten hetkien ja ikonisten brändien kautta. Omat versionsa olivat tehneet myös Suomen tämän hetken kansainvälisesti tunnetuimmat muotisuunnittelijat, kuten Satu Maaranen sekä Sasu Kauppi, joka tekee yhteistyötä mm. Kanye Westin kanssa. ”Hankkeen pelkistetyt graafiset elementit olivat yksinkertaisuudessaan mielenkiintoiset ja nivoutuivat yhteen helposti oman signature-estetiikkani kanssa”, kommentoi Kauppi omaa luomustaan. Lisäksi identiteettiä olivat tulkinneet R-Collection sekä Finlayson, joka toi lavalle jättiläislakanan, jossa yhdistyy Tom of Finlandin ja Suomen uusi kansallisidentiteetti.

“Toivon, että moniosainen esityksemme toimii esimerkkinä muillekin, sillä uutta ilmettä saa käyttää kuka tahansa avoimen lähdekoodin tapaan”, kertoo Miska Rajasuo, Bob the Robotin toimitusjohtaja. Hän jatkaa: “Hanke ei missään nimessä ole vielä päättynyt. Päinvastoin. Ilme heräsi nyt henkiin ja se pysyy elossa nimenomaan yhteistyön avulla.”

Finland Redesign kiinnosti jo ennen julkistustilaisuutta kotimaista ja etenkin kansainvälistä lehdistöä kovasti, ja siitä on kirjoitettu medioissa ympäri maailman. Myös Finlandia-talolla kansainvälinen yleisö otti hankkeen innostuneesti vastaan ja keskustelu kävi sosiaalisessa mediassa vilkkaana. Vaikuttaakin siltä, että aihe on juuri nyt ajankohtainen, sillä äärioikeisto on tehnyt kansallisylpeyden osoittamisen vaikeaksi ympäri maailman.

Lisätietoja:

Noora Harju, tuottaja, Bob the Robot, p. 044 5355787, noora.harju@bobtherobot.fi

www.finlandredesign.fi

 

Finland Redesign -materiaalit:

http://we.tl/uf04sm7HTd

Finland Redesign -konsepti- ja työtiedostot:

www.bobtherobot.fi/blogi/29/uusi-visuaalinen-identiteetti-tuli-ulos-kaapista

 

Liitetiedostot

Bob the Robot on markkinointitoimisto, joka suunnittelee ja tuottaa innostavaa tarinankerrontaa ja inspiroivia asiakaskokemuksia eri kanavissa. Bob the Robot on osa Robert af Helsingfors –konsernia, johon kuuluvat tytär- tai osakkuusyhtiöt Bob the Robot Pictures, Retail Lab, Viestintä- ja markkinointitoimisto Myy, Brändi- ja identiteettitoimisto Vilja, Asiakasymmärrystoimisto Kopla sekä mediatoimistokonserni OMG Finland, johon kuuluvat mediatoimistot OMD ja ToinenPHD sekä tulospohjaista verkkomarkkinointia tekevä AinoaResolution.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs