Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Mainonta » Suomalainen palvelumalli leviää maailmalle: Liikennevirta Oy vie sähköautojen latausverkon it-järjestelmän Sveitsiin

Virtapiste

Suomalainen palvelumalli leviää maailmalle: Liikennevirta Oy vie sähköautojen latausverkon it-järjestelmän Sveitsiin

Tiedote.
Julkaistu: 28.08.2014 klo 08:00
Julkaisija: Virtapiste

Sähköautojen latauspisteoperaattori Liikennevirta Oy on solminut sveitsiläisen sähkö- ja elektroniikka-alan yrityksen Lehmannin kanssa sopimuksen, jolla viedään latausverkkoa ohjaava it-järjestelmä Sveitsiin. Hankkeen pilottivaihe alkaa tänä vuonna.

Suomalainen sähköautojen latausverkoston operaattoriyhtiö Liikennevirta Oy on myynyt palvelumallinsa Sveitsiin. Pilottivaihe käynnistyy tänä syksynä ja operatiivinen vaihe alkaa vuonna 2015.

– Haimme innovatiivista latausoperaattoria, löysimme Liikennevirta-nimisen suomalaisyrityksen. Meidät yhdisti Ensto, kertoo A. Lehmann Elektro AG:n toimitusjohtaja Albert Lehmann.

– Ensto suositteli meille yhteistyötä Liikennevirta Oy:n kanssa. Virtapiste-latausverkoston mallin avulla pääsemme nopeasti Sveitsin markkinoille. Mielestämme sveitsiläinen latausverkko ei ole yhtä älykäs kuin suomalainen, Lehmann jatkaa.

Suomessa ja Sveitsissä sähköautoilun infrastruktuuri on samassa vaiheessa: kummassakin maassa on vielä vähän sähkölatauspisteitä.

– Liikennevirta Oy on löytänyt hyvän tulokulman Suomen markkinoille. Haluamme hyödyntää tätä yhteiskäyttöisyyteen ja avoimuuteen perustuvaa mallia myös Sveitsissä, Lehmann sanoo.

Lehmannin tavoite on laajentaa Swisscharge.ch-verkko valtakunnalliseksi. 

– Tämä on voitto yhteistyölle! Onnistuimme Suomessa luomaan latauspalvelumallin, jolle on suuri tarve ja kysyntä, sanoo Liikennevirta Oy:n toimitusjohtaja Jussi Palola.

Autoilija voi ladata auton älypuhelimella, tekstiviestillä, maksukortilla tai RFID-avaimenperällä. Sujuva käyttökokemus on samanlainen riippumatta siitä, missä asiointi tapahtuu.

– Kaikki latauspisteen omistajat ovat tervetulleita valtakunnalliseen latausverkkoon. Liikennevirran tietojärjestelmä on mahdollista liittää myös julkisen liikenteen tietojärjestelmiin, Palola vinkkaa.

Yhteystiedot:

Jussi Palola, toimitusjohtaja, Liikennevirta Oy,

050 434 0132

jussi.palola (a)virta.fi

Liikennevirta Oy on valtakunnallinen sähköautojen latausoperaattoriyhtiö, joka rakentaa Suomeen yhteiskäyttöistä Virtapiste-latausasemien verkostoa. Liikennevirran osakasyhtiöt ovat Ekenäs Energi, Helsingin Energia, Oy Herrfors Ab, Imatran Seudun Sähkö Oy, Jyväskylän Energia Oy, Kotkan Energia Oy, Lahti Energia Oy, Lännen Omavoima Oy, Mäntsälän Sähkö Oy, Naantalin Energia Oy, Nykarleby Kraftverk, Oulun Energia, Pori Energia Oy, Porvoon Energia Oy, Turku Energia Oy, Vaasan Sähkö Oy, Vantaan Energia Oy ja Vatajankosken Sähkö Oy. www.virta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs