Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Mainonta » Säkylän joulupukit juoksevat lapsiperheiden hyväksi

Säkylän joulupukit juoksevat lapsiperheiden hyväksi

Tiedote.
Julkaistu: 14.11.2012 klo 10:00
Julkaisija: OSG Viestintä Oy

Viime joulun alla järjestetyn Suomen ensimmäisen joulupukkijuoksun tuotolla on saatu aikaan paljon hyvää Säkylän lapsiperheille Pesue-hankkeessa. Tänä vuonna ilmoittautumismaksut ohjataan lyhentämättöminä perhepuiston rakentamiseen.

Säkylän kunta ja Säkylän Yrittäjät ry järjestävät joulupukkijuoksun nyt toista kertaa. Leikkimielinen tapahtuma pidetään tasan kuukausi ennen joulua, lauantaina 24.11. Säkylän torilla. Joulutori aukeaa jo kello 10, joulupukit verryttelevät kello 11.30 ja säntäävät juoksuun tasan kello 12. Järjestäjät odottavat viimevuotisen osanottajamäärän kaksinkertaistuvan noin 200 osanottajasta 400 punanuttuun.

Säkylän Yrittäjät ry tilitti viime vuoden juoksun ilmoittautumismaksut Pesue-hankkeelle, jossa Säkylän lapsiperheille luodaan kannatteleva tukiverkko kunnan, seurakunnan, terveydenhuollon kuntayhtymän ja yhdistysten yhteistyöllä. Kaksivuotista hanketta rahoittaa myös Kehittämisyhdistys Pyhäjärviseutu ry, jonka kautta se saa LEADER-tukea. Seurakunnan hallinnoimassa hankkeessa on jo ensimmäisenä toimintavuonna tehty paljon hyvää.

– Olemme kehittäneet ja vahvistaneet olemassa olevia perhetyön muotoja, kuten perhevalmennusta ja seurakunnan perhetyötä. Uutta toimintaa ovat olleet esimerkiksi iltaperhekahvila, onnittelukäynnit alle 1-vuotiaiden lasten kodeissa sekä perheiden yhteiset tapahtumat ja retket, kertoo hankkeen koordinaattori Outi Mäntynen.

Säkyläläiset ovat ottaneet Pesue-palvelut omikseen. Perheiden Pytingin perhekerhoissa oli vuoden aikana yhteensä yli 2 000 käyntiä, ja Perheiden Piha -tapahtumassa oli noin 500 kävijää. Säkylässä on vajaat 5 000 asukasta ja 450 lapsiperhettä.

 

Hyvä kunta vieläkin paremmaksi

Pesue-hankkeen järjestämässä perhepalvelukyselyssä nousi esiin lasten leikkikentän tarve Säkylän keskustaan. Tämänvuotisen joulupukkijuoksun ilmoittautumismaksut onkin päätetty käyttää perhepuiston rakentamiseen. Aidalla suojattavasta puistosta on tarkoitus tehdä viihtyisä kohtaamispaikka leikki-ikäisille ja heidän vanhemmilleen ja hoitajilleen.

– Sijoituimme äskeisessä Helsingin Sanomien Suomen paras kunta -vertailussa jaetulle viidennelle sijalle. Tunnustus tuntuu hyvältä, vaikka pientä parannettavaa löytyy aina. Nyt jokaisella on mahdollisuus osallistua Säkylän tekemiseen vielä paremmaksi paikaksi ilmoittautumalla mukaan joulupukkijuoksuun, Säkylän kunnanjohtaja Teijo Mäenpää kehottaa.

Ilmoittautuminen joulupukkijuoksuun on käynnissä osoitteessa www.joulupukkijuoksu.fi. Ilmoittautua voi myös puhelimitse, p. 02 8328 446 / Sini Rekola. Ilmoittautuneiden tulee maksaa osallistumismaksu, 10 euroa, Säkylän yrittäjät ry:n tilille, Säkylän Säästöpankki, FI06 44561440003027. Samalle tilille voi halutessaan maksaa pelkän kannatusmaksun.

Joulupukkijuoksu liittyy Säkylän kuntamarkkinointikampanjaan, jonka tunnus on ”Säkylä – Sata syytä!” Hyväntekeväisyystapahtuman Facebook-sivut löytyvät hakusanoilla Säkylän joulupukkijuoksu.

 

 

Lisätietoja:

Hallintopalvelusihteeri Sini Rekola, p. (02)832 8446, sini.rekola@sakyla.fi

www.sakyla.fi

www.joulupukkijuoksu.fi


Liitetiedostot

 


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs